Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK6] Świeci się kontrolka ładowanie i ABS podczas jazdy

zizu - 4 Sty 2010, 20:34
Temat postu: [MK6] Świeci się kontrolka ładowanie i ABS podczas jazdy
Witam

Podczas jazdy, a wlasciwie parkowania zapalila sie kontrolka braku ladowania akumulatora i ABS, wczesniej wydawalo mi sie, ze slabo swieca swiatlka i stacyjka jest jakos slabo podswietlona. Zgasilem auto sprobowalem odpalic i tak jakby aku siadl, nie potrafil rozkrecic rozrusznika, zostawilem auto poczekalem 2godziny na kable do rozruchu, a auto samo zapalilo?! Zapalilo, ale wciaz sie swieci kontrolka ladowania i ABS, wracajac do domu swiatlka swiecily coraz slabiej. Zgasilem auto na podworku i znow rozrusznik sie nie kreci, czego to jest wina?

JoeMix - 4 Sty 2010, 21:58

Świeci się brak ładowania bo nie ma ładowania dlatego akumulator siada,,,

http://ffc.dmkhost.net/mk1/tabela-11.html

zizu - 4 Sty 2010, 22:01

Czyli jak z przewodami bedzie wszystko ok to czeka mnie kosztowna wymiana alternatora?czy da sie go regenerowac?
JoeMix - 4 Sty 2010, 22:13

Gdzie wyczytałeś że alternator do wymiany? W linku ode mnie? Zacznij od kontroli okablowania, potem regulator napięcia (jakiej marki masz alter)
zizu - 4 Sty 2010, 22:28

Jak mam sprawdzic regulator napiecia? marki alternatora nie znam, sprawdze jutro wieczorem jak wroce z pracy. Dzieki za pomoc
JoeMix - 5 Sty 2010, 13:39

Jak masz np. alternator firmy Bosch to regulator napięcia kosztuje kilkanaście złotych i wymienia się go w ciemno,,,
zizu - 5 Sty 2010, 17:58

Nie wiem jakiej firmy mam alternator bo ciezko sie do niego dostac, pojecia nie mam o wymianie jego czesci, wiec chyba odholuje auto do jakiegos elektromechanika, jak znajde dobrego;)