|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Oświetlenie licznika , żarówki ?
KrH89 - 12 Gru 2009, 01:03 Temat postu: [MK3] Oświetlenie licznika , żarówki ? Witam kupilem sobie dzisiaj tuby ledowe do wnetrza samochodu koloru niebieskiego i fajnie to wyglada tylko ze denerwuje mnie bo podswietlenie licznika jest zielone i troche nie pasuje , a wiec chcialbym wymienic te dwie zarowki na niebieskie . I tu wlasnie moje pytanie
Na jakie zarowki czy diody wymienic ? jakie oznaczenie ? czy musza byc jakies specjalne diody ? czy po prostu moge tam zamontowac 2 niebieskie diody 12V ?
z gory dzieki za odp. !
i jeszcze prosilbym o informacje o zarowce do zegara tez bym chcial na niebieska zmienic .
MARIUSZ.B - 12 Gru 2009, 01:40
KrH89 napisał/a: | Witam kupilem sobie dzisiaj tuby ledowe do wnetrza samochodu koloru niebieskiego i fajnie to wyglada |
KrH89 napisał/a: | Na jakie zarowki czy diody wymienic ? jakie oznaczenie ? czy musza byc jakies specjalne diody ? czy po prostu moge tam zamontowac 2 niebieskie diody 12V ? |
Tam jest zielony filtr który musisz usunąć.
Nesor - 12 Gru 2009, 14:02
no i jak diodki jakieś to o jak największym koncie świecenia bo inaczej ci to będzie średnio wyglądać...
najlepiej wychodzi jak od tyłu sobie podświetlisz diodkami...
ja wsadziłem diodki 140stopni (kąt świecenia) o kolorze białym nie wyjmując pleksy i mi świeci na niebiesko...
a tu masz podświetlenie od Tyłu wykonane przez Able
http://www.fiestaklubpols...8&highlight=led
puan - 12 Gru 2009, 15:05
tutaj masz wszystko opisane
http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=28091
ja założyłem u siebie niebieskie i powiem szczerze, kiepski efekt. Myślę żeby spróbować założyć oryginalne żarówki(żółte) i wywalić ten zielony filtr a zamiast niego dać niebieską, przepuszczającą światło folie. Najlepiej podświetlić licznik od tyłu.
jackrzec - 14 Gru 2009, 08:18
puan napisał/a: | Najlepiej podświetlić licznik od tyłu. | Pod warunkiem że ma tarcze z pleksi a nie blaszane. Przed 94 rokiem nie było tarcz z pleksi (chyba że ktoś wcześniej zmieniał) i podświetlenie od tyłu nic nie da.
portier - 14 Gru 2009, 10:01
jeszcze banalne pytanie... jakie zarowki w liczniku z mk4 sa? w3w, w5w??
Freeman - 14 Gru 2009, 10:09
do podświetlenia w3w, inne są do kontrolek
|
|