Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] Wska¼nik temperatury p³ynu.

D3vill - 1 Lis 2009, 12:26
Temat postu: [MK3] Wska¼nik temperatury p³ynu.
Otó¿ w mojej fie¶cie ostatnimi czasy wska¼nik temperatury p³ynu ch³odniczego po w³±czeniu silnika wêdruje poza skalê, p³yn ch³odniczy z ca³± pewno¶ci± jest na swoim miejscu i do tego niedawno zmieniany.

Je¿eli kto¶ móg³by s³u¿yæ jakimi¶ sugestiami gdzie mog³o nast±piæ zepsucie by³bym wdziêczny gdy¿ w kwestiach elektryki jestem lekko zielony.

Pozdrawiam

JoeMix - 1 Lis 2009, 14:09

Poza skalê rozumiem na MAX poza czerwon± skalê? Spad³ przewód z czujnika i dotkn±³ do masy lub gdzie¶ na drodze do wska¼nika siê zwarcie do masy zrobi³o. Równie dobrze szlag trafi³ czujnik. Musisz zdj±æ z niego przewód, jak wskazówka opadnie to czujnik jak nie to przewód gdzie¶ siê przetar³.

Jak patrzysz na silnik to z lewej strony jest pasek, na górze silnika jest taki gruby w±¿, w miejscu gdzie wchodzi w silnik jest pionowa wtyczka i 2 przewody (niebieska jak pamiêtam) czujnik na deskê jest pod tym grubym wê¿em wkrêcony tak ¿e czubkiem jest w stronê jazdy. jest na nim jeden przewód.

D3vill - 7 Lis 2009, 11:24

Wymieni³em czujnik lecz niestety jedyna zmiana jaka nast±pi³a to taka ¿e teraz wskazówka w ogóle siê nie rusza. Pozostaje sprawdzenie przewodu który poprzedni w³a¶ciciel piêknie zaizolowa³...
Pawe³os666 - 7 Lis 2009, 11:53

a napiecia to juz nie sprawdziles?
puan - 7 Lis 2009, 22:53

ja kiedy¶ tak mia³em i pomog³a mi wymiana tej "wtyczki" co jest na czujniku temperatury
Pawe³os666 - 7 Lis 2009, 23:51

napiecie sprawdz po przekreceniu na zaplon czy na kablu masz wzgledem masy silnika
D3vill - 8 Lis 2009, 13:56

dobra zrobi³em, czujnik ju¿ dzia³a :) kabel pod izolacj± by³ uszkodzony, dziêki wszystkim za pomoc, wymiana czujnika mo¿liwe ¿e by³a nie potrzebna ale na pewno nie zaszkodzi³a.

Temat mo¿na zamkn±æ.