|   | 
								Forum FiestaKlubPolska -
  | 
								  | 

Car Audio i CB - Plyta cd zostala w napedzie 

godfather - 1 Paź 2009,  20:47 Temat postu: Plyta cd zostala w napedzie Hej Mam taki oto problemik: ostatnio słuchałem cd( zabudowane fabrycznie w konsoli) i chciałem zmienić płytę na inna ale odtwarzacz już jej  nie wysunął. Próbowałem już odłączyć akumulator i zresetować radio ale nic to nie dało. Pomocy czy ktoś ma jakiś pomysł jak to naprawić???
												 arecki - 1 Paź 2009,  21:52
  wyjmij radio i rozkręć     sama raczej nie wyjdzie
												 godfather - 1 Paź 2009,  22:10
  wiem ale jak to rozebrac?
												 bidżej - 2 Paź 2009,  08:16
  nie ma gdzieś w okolicach szczeliny na płytę małej dziurki (jak w napędach komputerowych)? wtedy wystarczy wziąć igłę i wetknąć ją tam...
												 Puff - 2 Paź 2009,  12:05

| bidżej napisał/a: | 	 		  | nie ma gdzieś w okolicach szczeliny na płytę małej dziurki (jak w napędach komputerowych)? wtedy wystarczy wziąć igłę i wetknąć ją tam... | 	  

Ni ma.

Potrzebne są klucze do wyjmowania radia i Torxy (4/5), żeby zdjąć górną blachę.
												 JoeMix - 2 Paź 2009,  15:20

| bidżej napisał/a: | 	 		  | nie ma gdzieś w okolicach szczeliny na płytę małej dziurki (jak w napędach komputerowych)? wtedy wystarczy wziąć igłę i wetknąć ją tam... | 	  Na pewno nie ma, bo napęd w radiu podaje zupełnie inaczej płytę niż ten w komputerach.

Jeśli zadajesz pytanie - jak to rozebrać, to się udaj do specjalistycznego warsztatu, bo potem będziesz pisał: Wyjąłem, ale teraz radio nie czyta CD.
												 hubi_2006 - 2 Paź 2009,  16:41

| JoeMix napisał/a: | 	 		  | Wyjąłem, ale teraz radio nie czyta CD. | 	   Albo "dalej połyka i nie oddaje"    
												 jackrzec - 4 Paź 2009,  14:51

| JoeMix napisał/a: | 	 		  | napęd w radiu podaje zupełnie inaczej płytę niż ten w komputerach.  | 	  Zależy w jakich... W radiu jest to tak zwany napęd szczelinowy, w Macach też i w niektórych pecetach i laptopach. Ale fakt w kompach są otwory do odblokowania(nawet w napędach szczelinowych).
												 Maher - 6 Paź 2009,  16:11
  skoro radio nie chce oddac plyty to sprobuj tak ze delikatnie wsun troche innej plyty tak aby sie ona znalazla nad tamta i delikatnie przycisnij ja z gory, wtedy powinna sie wysunac   
												 Tommur - 6 Paź 2009,  17:26

| JoeMix napisał/a: | 	 		  bidżej napisał/a:

nie ma gdzieś w okolicach szczeliny na płytę małej dziurki (jak w napędach komputerowych)? wtedy wystarczy wziąć igłę i wetknąć ją tam...

Na pewno nie ma, bo napęd w radiu podaje zupełnie inaczej płytę niż ten w komputerach.  | 	  

Ciekawe, bo ja w radiu mam dziureczkę. I już 3 razy mnie poratowała.  U mnie ten przycisk jest widoczny po zdjęciu panela. Radio Sony cdx -coś tam
												 Puff - 6 Paź 2009,  17:27

| Tommur napisał/a: | 	 		  | Radio Sony cdx -coś tam | 	  

...problem w tym, że my tu mówimy o fabrycznym radiu   
												 Tommur - 6 Paź 2009,  18:15
  A, to sory    
												 godfather - 6 Paź 2009,  22:36
  wiem już co zrobić: trzeba rozebrać kokpit i dostać sie do radia a potem je rozkręcić. Po tym sprawdzić mechanizm podawania płyty jest tam taki "ciężarek" który pomaga w podawaniu płyty. Najprawdopodobniej odkleił się on i przytrzymuje płytkę. No to powinno pomoc, ale jak nie to wsadzę niefabryczne radio   
												 kajtek - 9 Lis 2009,  12:19
  i udało sie rozwiazac problem????? ja mam tez cos takiego ze nie chce oddac płyty wywala CD ERROR 

pomocy    

[ Dodano: Wto Lis 17, 2009 22:09 ]

zastosowałem metode płyta na plyte i udało się  hopka oddal płyte i wszystko oki

Byłem z powyższym problemem w serwisie a tam zaśpiewali mi 500 po co placić kiedy można zrobić to samemu.Dzięki za podpowiedzi

| 

|