| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Elektryka - [MK4] Przełącznik zespolony -kierunkowskazy

roofoos - 13 Wrz 2009,  11:48
 Temat postu: [MK4] Przełącznik zespolony -kierunkowskazy
 Witam wszystkich.
 Proszę o wskazówkę/poradę. Nie działają mi kierunkowskazy- wyczytałem, żę to przerywacz ale działają mi światła awaryjne. Czy to nadal może być tego przyczyna?
 Zdjąłem przełącznik zespolony, rozebrałem, przeczyściłem styki, zmontowałem - nadal kicha.
 Wszystkie bezpieczniki są ok, a blaszki przerywacza - czyściutkie (bo doczytałem też, żę potrafią się zasyfić)
 Pomocy!
 fermiik - 13 Wrz 2009,  18:57
 Temat postu: Re: Przełącznik zespolony -kierunkowskazy
 Jeżeli działają awaryjne a kierunkowskazy nie, to wygląda to
 jednak na przełącznik zespolony. Cała reszta jest wspólna. Może schemat
 ci pomoże. (dla fiesty 96-02.2000)

Heniek - 13 Wrz 2009,  20:38

Miałem to samo wymieniłem przerywacz i jest dobrze
 roofoos - 16 Wrz 2009,  07:25

| Heniek napisał/a: |  	  | Miałem to samo wymieniłem przerywacz i jest dobrze | 

Cholera, u mnie nie pomogło :(
 Nic, trzeba szukać dalej tylko jakoś pomysłu brak - nie wiem co, gdzie i jak sprawdzać :/
 Da się to jakoś miernikiem "oblecieć"?
 fermiik - 16 Wrz 2009,  09:10

Przecież masz już schemat. Jeżeli działają awaryjne a kierunki nie to problem jest z połączeniem gdzieś na linii:
 bezpiecznik F17 na którym powinno pojawić się napięcie po przekręceniu zapłonu na II,
 fioletowy kabelek,
 pin nr 9 na wtyczce do przełącznika zespolonego,
 no i jeszcze w środku włącznika świateł awaryjnych może nie działać
 styk znajdujący się na schemacie najbliżej literki a.

Woltomierz w dłoń !
 I oczywiście lepiej sprawdzać próbówką (słabą żaróweczką niz wysokoomowym woltomierzem), bo mozliwe że przy znikomych prądach jakiś styk będzie działać, a
 pod obciążeniem kilka Amper już nie.
 gorek - 19 Lis 2009,  22:43

Witam mam podobny problem a mianowicie czasami mi dzialaja kierunki czasami nie po mignieciu awaryjnymi dzialaja a jak nie dzialaja to tak slychac jakby zwarcie sie robilo w przerywaczu i tak skwerczy.Myslalem ze to przyczyna przerywacza kupilem nowy i to samo.Brak pomysłów moze byc w srodku jakis zimny lut albo zespolony do wymiany.Jakies rady lub opcje do sprawdzenia
   JoeMix - 19 Lis 2009,  23:09

Chcesz żeby Ci przepisać to co wyżej jest napinane czy jak?

|  |