| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Ubezpieczenia i rejestracja aut - obowiazek rejestracji

stahoojedyn - 14 Lip 2009,  18:44
 Temat postu: obowiazek rejestracji
 chcialbym kupic samochod (sprawny itd.)
 ale chcialbym go tylko na czesci
 krotkie pytanko
 czy musze go rejestrowac i jak to zalatwic zeby przeszlo ?
 wojtek_kato - 14 Lip 2009,  19:10

ja zapłaciłem tylko podatek od "wzbogacenia", a jeżdżę już na starych blachach pół roku (bo pół roku temu kupiłem fieste) i nikt się nie czepia. Jak chcesz na części, to dopóki nie wyrejestrujesz, to powinieneś chyba płacić składki za OC. A żeby werejestrować, to trzeba zezłomować ...
 nexia145 - 14 Lip 2009,  20:17

A jak je zezłomujesz to ci je zabiora raczej i kase dostaniesz a nie części,a jak powykręcasz za dużo to jeszcze Ty dopłacisz za brakujace kilogramy auta przy złomowaniu.Poczytaj o tym przepis bo ja o mało się tak nie zrobiłem po dzwonie.Pozdrawiam 	  | wojtek_kato napisał/a: |  	  | A żeby werejestrować, to trzeba zezłomować .. | 
 stahoojedyn - 26 Sty 2010,  22:20

no wlasnie i jak to obejsc ? 	  | wojtek_kato napisał/a: |  	  | powinieneś chyba płacić składki za OC. A żeby werejestrować, to trzeba zezłomować ... | 
 JoeMix - 27 Sty 2010,  07:07

A najlepsze jest to że żeby zezłomować auto musi mieć OC i przegląd,,, bo inaczej złomuje się wrak i trzeba dopłacać,,,

stahoojedyn, przekręt Ci zostaje,,, załatwić sobie gdzieś papier złomowania i z tym się udać do wydziału komunikacji i wyrejestrowanie, nie musi być przerejestrowane na Ciebie, ale wszędzie będziesz musiał kopie umowy zostawiać,,,
 bochun0554 - 11 Cze 2010,  21:03

zaraz wrak, jak ja złomowałem swojego św. pamięci maluszka to przeglądu nie miałem, jeszcze po niego przyjechali, auto było bez skrzyni i porozbierane, jeszcze mi stówkę dale ;], ubezpieczenie racja musi być, po okazaniu u ubezpieczyciela papierka że auto wyzłomowane wrócą nadpłacone miesiące ;]

stahoojedyn, JoeMix na racje, musisz jechać na złom dobrze pogadać z właścicielem i ewentualnie zapłacić za usługę, bo on z tego się jakoś musi rozliczyć (nie posmarujesz nie pojedziesz), niby kolejne koszty, ale auto zostaje Ci w domu, a jak jest na chodzie to możesz powariować po polach i łąkach
 MARIUSZ.B - 11 Cze 2010,  22:02

| stahoojedyn napisał/a: |  	  | wojtek_kato napisał/a: powinieneś chyba płacić składki za OC. A żeby werejestrować, to trzeba zezłomować ...
 no wlasnie i jak to obejsc ?
 | 
 Sprzedać Nowakowi albo Kowalskiemu i po kłopocie.
 Czytaj napisać lewą umowę

|  |