|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - [MK2] Dziwnie sie zachowuje podczas jazdy
Raven_PK - 7 Lip 2009, 10:26 Temat postu: [MK2] Dziwnie sie zachowuje podczas jazdy za bardzo nawet nie wiedziałem jak nazwać temat bo kompletnie nie wiem o co jej chodzi.... Wsiadam odpalam i jadę jeżeli nagle na niskich obrotach wstawię mu to zaczyna sie takie cos ze nagle idzie w obroty a prędkość powoli idze natomiast podczas jazdy juz rozpędzony lekko tak na 3biegu 60 i mu wcisne gaz to az wciska w siedzenie i o co jej chodzi i w dodatku jak jest zimny to dodając gazu na 1i 2 biegu mocno szarpie i to tylko na gazie sie tak dzieje.. :yyy: co na koniec dodam nie wiem czy to waznie bo sie na tym nie znam jak go odpale to na LPG to z tlumika leci woda po 2 min nie gazowania mam cala dłoń mokra ... i skąd to leci ?
szogoon - 7 Lip 2009, 11:37
Raven_PK napisał/a: | nagle idzie w obroty a prędkość powoli idze | - sprzęgło ?
Donald - 7 Lip 2009, 16:01 Temat postu: Re: Dziwnie sie zachowuje podczas jazdy
Raven_PK napisał/a: | jak go odpale to na LPG to z tlumika leci woda po 2 min nie gazowania mam cala dłoń mokra |
Po spaleniu sie gazu LPG ( propan-butan ) powstaje czyste H2O ( czyli woda ), a leci to z silnik bo to są po prostu spaliny ( zamiast dymu leci woda )
Donald - 7 Lip 2009, 16:08
szogoon napisał/a: | Raven_PK napisał/a: | nagle idzie w obroty a prędkość powoli idze | - sprzęgło ? |
też tak myśle
Laskosz - 7 Lip 2009, 17:23
Cytat: | za bardzo nawet nie wiedziałem jak nazwać temat bo kompletnie nie wiem o co jej chodzi.... Wsiadam odpalam i jadę jeżeli nagle na niskich obrotach wstawię mu to zaczyna sie takie cos ze nagle idzie w obroty a prędkość powoli idze natomiast podczas jazdy juz rozpędzony lekko tak na 3biegu 60 i mu wcisne gaz to az wciska w siedzenie i o co jej chodzi i w dodatku jak jest zimny to dodając gazu na 1i 2 biegu mocno szarpie i to tylko na gazie sie tak dzieje.. :yyy: co na koniec dodam nie wiem czy to waznie bo sie na tym nie znam jak go odpale to na LPG to z tlumika leci woda po 2 min nie gazowania mam cala dłoń mokra ... i skąd to leci ? |
jak długo masz to auto?
Raven_PK - 7 Lip 2009, 17:36
fieste mam juz dwa lata a jak mowice ze sprzeglo to doszlo do mnie ze po zakupie zapomniałem wymienić olej w skrzyni a typek coś mówił ze lal byle jaki maszynowy z pracy a gdzieś w książce mam opisane ze sprzęgło jest samonastawne.
JoeMix - 7 Lip 2009, 19:48
Jejku,,, oleju w skrzyni się nie zmienia, sprzęgło nie jest samo nastawna a jedynie jest automatycznie korygowany luz linki... więc napoczatku trzeba zdjęc skrzynie i zobaczyć tarcze, bo pewnie jest cieniutka jak naleśnik, a skoro już się tak ślizga to i docisk może byc nieciekawy - przy takim czyms najlepiej zainwestowac i wymienić wszystko, z łożyskiem i linką - brak problemów na nastepne 20 lat.
|
|