|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - [MK1] Ciężko otwierające sie drzwi w fiescie
lukasz188888 - 10 Cze 2009, 17:37 Temat postu: [MK1] Ciężko otwierające sie drzwi w fiescie witam otoz mam problem w moim aucie ciezko dzrwi mi sie otwieraja , i niewiem jak to zrobic by bylo normalnie prosze o szybka pomoc
Kod: | Temat dotyczy MK1 więc przenoszę do odpowiedniego działu,
- trzeci |
Maki - 10 Cze 2009, 18:03
Miałem ten sam problem. Smarowałem różnymi specyfikami. Aż w końcu kumpel dał mi posmarować pewnym specyfikiem i do dziś mam problem z głowy. A jak się nazywał to nie pamiętam.
Lary - 10 Cze 2009, 20:28
To że trzeba przesmarować to wiadomo...
Maki jak nie masz nic ciekawego do napisania to nie pisz...
@lukasz
Ja miałem podobny problem. Zawias najpierw obficie spsikałem wd40 w celu przeczyszczenia a potem zapodałem wazeline techniczną i jest ok.
lukasz188888 - 10 Cze 2009, 20:48
dzieki Lary sproboje i zobacyzmy co z tego bd
Binke - 10 Cze 2009, 21:53
Mialem podobny problem. Spryskiwalem zawias super profesjonalnymi zmywaczami, smarami w sprayu, penetratorami i nic... Pomogla stara sprawdzona metoda... Butelka CocaColi (odgazowanej co by sie nie pienila) i strzykawka. Po obfitym popsikaniu zawiasu i odczekaniu kilku godzin zapieczenie ustapilo. Nastepnego dnia poprawilem jeszcze raz Cola i dopiero popsikalem smarem penetrujacym...Oczywiscie przed posmarowaniem umylem co sie tylko dalo umyc ;p
bidżej - 10 Cze 2009, 23:30
zawiasy zawiasami, a jest jeszcze tak dzyndzel odpowiadający za utrzymywanie drzwi w pozycji otwartej i "półotwartej" ( :yyy: ) - przykręcony do słupka i wchodzący w drzwi - wyczyścić co się da i nasmarować
jokerkb - 10 Cze 2009, 23:46
bidżej napisał/a: | zawiasy zawiasami, a jest jeszcze tak dzyndzel odpowiadający za utrzymywanie drzwi w pozycji otwartej i "półotwartej" ( :yyy: ) - przykręcony do słupka i wchodzący w drzwi - wyczyścić co się da i nasmarować |
dokładnie u mnie też ten ogarnicznik otwarcia jest jakby zatarty... zawiasy są ok
JoeMix - 11 Cze 2009, 12:45
Temat tyczy się Mk1 tam nie ma czegoś takiego.
Wyczyść dokładnie zawiasy, lekko nasmaruj, na początek ostro WD-40 a potem zwykłym oleje silnikowym, wyjmij bagnet z silnika i kapnij po kropli na łączenie zawiasów, po kilku takich operacjach w odstępie kilku dni nasmaruj lekko towotem i powinno być dobrze, za zawiasami jest taka blaszka, upewnij się że pod nią nie ma brudu, jak drzwi się na max otwierają to tą blaszkę przyginają, a potem ona je blokuje by się same nie zamknęły, jak coś pod nią jest (piasek) to trzeba siły by pokonać jej opór, powierzchnie blaszki i zawiasów co tra o siebie tez przesmaruj.
diodalodz - 12 Cze 2009, 20:48
ja też miałem problemy z zacierającym się zawiasem na sworzniu i osobiście gdy nic nie pomogło nawierciłem 2 mm dziurkę 0,5cm od góry tak że dowierciłem się do bolca przez zawias a bolca już nie wierciłem i wtedy długa rurka i penetrator i puści napewno . Niestety to bolączka mk1 i mk2 szczególnie strony pasażera .
|
|