|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - (mk4)Poduszka
drjanusz - 4 Cze 2009, 09:03 Temat postu: (mk4)Poduszka Od paru dni zaczęła mi migać kontrolka od poduch-4 razy mignie i przerwa.
Posprawdzałem złącza-wszystkie czyste z dobrym kontaktem.
Co może to być?
Adam90 - 5 Cze 2009, 22:13
ten temat wydaje mi się że już był. Tak mi się wydaje że przyczyną tego była że samochód był po wypadku. A u ciebie tak nie jest ??
drjanusz - 5 Cze 2009, 23:23
Do tej pory wszystko było ok.
Z tego co wiem nie był walony.Mam go od grudniai dopiero z tydzien temu kontrolka od poduch zaczęła migać.
arecki - 5 Cze 2009, 23:25
drjanusz, podłącz pod kompa ...powinno pokazać o co kaman
Marcin - 5 Cze 2009, 23:34
jak nie widzi jakiejś poduchy to z tego co pamiętam to cyklicznie miga, bo przez jakiś czas jeździłem z inną kierą jak moja się obszywała, więc w tym przypadku jest jakiś inny problem. Być może gdzieś nie ma połączenia z napinaczem, ewentualnie czujnikiem zderzeniowym, gdzie go szukać to nie mam pojęcia.
arecki napisał/a: | podłącz pod kompa ...powinno pokazać o co kaman |
to nie takie proste, bo ecu nie wyrzuci błędu, wiec prawdopodobnie trzeba mieć odpowiednie oprogramowanie pod obd2, które skomunikuje się ze sterownikiem poduszek.
arecki - 5 Cze 2009, 23:40
Marcin napisał/a: | wiec prawdopodobnie trzeba mieć odpowiednie oprogramowanie pod obd2, które skomunikuje się ze sterownikiem poduszek. |
to chyba oczywista sprawa
Marcin - 5 Cze 2009, 23:41
nie dla każdego może być oczywista i się może zdziwić jak wyda pieniądze za nic.
drjanusz - 8 Cze 2009, 15:53
No i po problemie .Uwalona była wtyczka do prawego napinacza pasów
|
|