Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - Kłopot !

Kacper - 28 Cze 2004, 14:05
Temat postu: Kłopot !
A wiec... powstał malutki problemik :lol:
Posiadam wzmacniacz Blaupunkt 2100B 2x100Watt, oraz radio Ford 4000 RDS EON z wyprowadzonymi wyjściami chinche ;)
Wszystko dziś podłączylem czyli:
:arrow: podłaczyłem kabel plusowy do wzmacniacza, idzie on bezposrednio od akumulatora
:arrow: podłączyłem kabel z masą - idzie od najblizszej śrubki, jest tam masa bo mam tam podłaczone wiecej rzeczy
:arrow: podłączyłem chinche z radia do wzmacniacza
:arrow: podłączyłem wyjście sterowania anteny do wzmacniacza jako kabel sterujący (tzw REMOTE)

i teraz tak...włączam radio, a wzmacniacz ani rusz :)
wzmacniacz mam na gwarancji,.. ale nie chcialbym aby wyszla moja wina, bo gwarancja jest...ale 100km odemnie :) wiec koszta dochodzą (poczta polska).
najbardziej jestem skłonny uwierzyć, iż to kabel sterowania anteną .... tzn ze moje radio cos pierdzieli i ze nie ma tego sygnału... wiec co moge podać do wzmacniacza ?? chyba nie wolno mi podłączyć tam plusa z akumulatora ?? spierdzieliło by się cos ??

Macie jakieś pomysły :roll: :?:

molu - 28 Cze 2004, 14:31

Daj normalnie + pod REMOTE nawet zmostkuj z + na wzmaku :)
A remote z radia sprawdz sobie nawet żarówką przytknięta do maszy.

Kacper - 28 Cze 2004, 15:26

Nic się nie stanie ?? bo naprzykład nie wolno mi podłączyć wyjscia z radia jako wejscią plusa w wzmacniacziu...także myśle iż zmostkowanie tego nie jest najlepszym pomysłem...
Niech sie wypowiedza pozostałe osoby... :roll:

molu - 28 Cze 2004, 15:35

Nic sie nie stanie :)
Na kablu remote powinno sie pojawiać +12 po wlaczeniu radia coby wzmacniacz nie chodzil caly czas i nie zżerał akumulatora :)
Jesli nie ma wyjscia remote trzeba ciągnąć dodatkowy kabel od aku i podłączyć dodatkowy włącznik lub podłaczają też pod stacyjke-wadą wówczas jest że bez klucza w stacyjce piecyk nie gra.

Kacper - 28 Cze 2004, 15:39

ciekawostka...a ja przeczytalem, tutaj na forum zreszta, zeby nie podłączac kabla REMOTE pod zasilanie...bo spale radio !! poniewaz tam sie pojawia tylko impuls do STEROWANIA a radio nie jest w stanie dać takiej mocy... zresztą kabel REMOTE jest cienki, a kable zasilające odpowiednio grubsze...
Naprawde, dziwne by to było :wink:

molu - 28 Cze 2004, 15:56

Wydaje mi sie ze remote daje +12 caly czas gdy jest włączone radio :)
Kacper - 28 Cze 2004, 16:05

oj ja juz sie pogubilem... nie wiem... pomyśle jutro, dziś nie spalem wogóle, i póki co ledwo na nogach się trzymam... wiec wole juz tego nieruszać :wink:
jak ktoś ma jeszcze jakies pomysły...to czekam ;)

No i zawsze zostaje pytanie...dlaczego moje radio nie wysyła sygnału na antene elektryczna ?? wyjście niby jest...

Mike - 28 Cze 2004, 18:11

kacper z calym szacunkiem ale znow masz problem z audio.. i niechcesz sluchac innych jak ci dobrze radza.. jezeli nie wiesz co i jak daj auto do jakiejs firmy gdzie tym sie zajmuja albo proboj sam jak ci mowia.. na remote mozna podac plus.. wtedy sprawdzisz czy wzmacniacz lata.. pozdro..
Kacper - 28 Cze 2004, 20:52

mike - wiem wiem..juz do mnie dotarło. Ja poprostu jestem wczorajszy, nie spalem ani jednej godzinki...
i napewno spróbuje, dzieki za pomoc ! jutro opisze co i jak 8) jak będzie działać to dam zdjęcia :wink:

Kacper - 29 Cze 2004, 14:24

juz wszuystko dziala :!: dzieki :!: :twisted:
molu - 29 Cze 2004, 15:13

Kacper napisał/a:
jak będzie działać to dam zdjęcia :wink:

Czekamy :) :)

Kacper - 29 Cze 2004, 15:36

molu napisał/a:
Czekamy :) :)

No to poczekacie...pogoda taka ze aż sie z domu boje wyjść...ciągle pada :roll:
ale jak jutro bedize ładnie, to zdjęcia będą :wink:

molu - 22 Lip 2004, 23:02

Kacper napisał/a:
No to poczekacie...pogoda taka ze aż sie z domu boje wyjść...ciągle pada :roll:

I co przestało padac :?: :)

Lokmen - 22 Lip 2004, 23:18

Chyba utonął..................
Kacper - 23 Lip 2004, 13:17

Nie - auto stoji u mechanika, szlif wału oraz nowe panewki - wczoraj miał dać znać jak złoży całość, nie odezwał się, wiec myśle ze dziś przedzwoni... w tedy podjade na garaż, załoze wszystko (bo zdemontowałem na czas remontu) i porobie zdjęcia ...
Kacper - 23 Lip 2004, 13:25

www.republika.pl/fajna_strona/FIESTA/DSCN2499.JPG

Tak to wygladało w tedy, teraz to wyglada troche inaczej...nie chciałem wstawic narazie takich zdjęc, bo nie wygląda to jeszcze na tyle pięknie aby się tym chwalić...

molu - 23 Lip 2004, 13:29

Taka wielka skrzynia :?: :shock:
To policzona jest :?:

Kacper - 23 Lip 2004, 13:48

molu napisał/a:
Taka wielka skrzynia :?: :shock:
To policzona jest :?:

nie krzycz...ale nie jest
lecz wg mnie gra fajnie, i osoby które to słyszały uważają podobnie.
Z liczeniem odstraszało mnie to, ze mam jedną scianke pochyłą...i mierzenie kątów nie bardzo mi się widziało.
Troche żałuje, bo było by to jednak porządnie zrobione.
Lecz gdy słysze jak to gra, i jak fajnie uzupełnia mi bas w samochodzie jestem z tego zadowolony.
A ze wielka skrzynia... no cóz, mogła by zajac i 2/3 bagaznika i bylo by dobrze... ja korzystam z bardzo nie wielkiej przestrzeni w nim :wink:
Obawiałem się ze będzie to bardziej buczenie a nie bas... ale obawy zostały rozwiane po podłączeniu.
Ogólnie jestem z tego zadowolony, musze jeszcze tylko to wszystko skończyć.

KruQ - 23 Lip 2004, 23:23

nie kumam jak można walnąć takie pudło do bagażnika. ....

A gdzie miejsce na zwłoki do przewiezienia ?!

lukesk - 24 Lip 2004, 01:07

KruQ napisał/a:

zwłoki po poćwiartowaniu ładnie pasują do kosza na zapasowe koło :wink:

Kacper - 24 Lip 2004, 09:44

KruQ napisał/a:
nie kumam jak można walnąć takie pudło do bagażnika. ....

ale nie trzeba nic rozumiec - to jest drugie auto w domu, i jest uzywane tylko przezemnie do jazdy po mieście :wink:
Do wszelkich wypadów służy Focus Combi a tam miejsca jest duuuzooo :twisted:
Ps. Te pudło wyglada na takie duże...w przyszłym tygodniu dam nowe zdjecia, jest to inaczej ustawione i inaczej wygląda ... teraz na szybko było wszystko podłączane.

Sławek - 26 Lip 2004, 14:36

lukesk napisał/a:
KruQ napisał/a:

zwłoki po poćwiartowaniu ładnie pasują do kosza na zapasowe koło :wink:

A nie lepiej posadzić przyszłe zwłoki obok kierowcy i pojechać do zoo (Poranek Kojota chyba) :D

molu - 26 Lip 2004, 16:01

Sławek napisał/a:
A nie lepiej posadzić przyszłe zwłoki obok kierowcy i pojechać do zoo (Poranek Kojota chyba) :D

Noo to dobre było :lol: :lol:

A tak wogóle to jak sie sprawuje ten Blaupunkt?
Ile on tam ma 1x160W-chyba :) Daje rade ? :)
pzdr

JoeMix - 26 Lip 2004, 16:33

Kacper napisał/a:
Nic się nie stanie ?? bo naprzykład nie wolno mi podłączyć wyjscia z radia jako wejscią plusa w wzmacniacziu...także myśle iż zmostkowanie tego nie jest najlepszym pomysłem...
Niech sie wypowiedza pozostałe osoby... :roll:

WITam...
powróćmy do tematu i wyjaśnijmu:
1. NIE WOLNO zmostkować wyjścia remote w radiu do +12V gdyż uszkodzimy radio... na wyjściu tym powinno być +12V kiedy jest radio właczone... trochę mniej lub 0 kiedy wyłaczone...
2. We wzmacniaczu z wyjściem REMOTE (wzmacniacz sie włącza kiedy na tym wyjściu podamy +12V np. z radia) aby go właczyć nalezy włąśnie zmostkować REMOTE z +12V ale w taki wypadku (po zmostkowaniu) nie podłaczamy już tego do radia...

Kacper - 26 Lip 2004, 17:31

JoeMix napisał/a:
WITam...
powróćmy do tematu i wyjaśnijmu:
1. NIE WOLNO zmostkować wyjścia remote w radiu do +12V gdyż uszkodzimy radio... na wyjściu tym powinno być +12V kiedy jest radio właczone... trochę mniej lub 0 kiedy wyłaczone...
2. We wzmacniaczu z wyjściem REMOTE (wzmacniacz sie włącza kiedy na tym wyjściu podamy +12V np. z radia) aby go właczyć nalezy włąśnie zmostkować REMOTE z +12V ale w taki wypadku (po zmostkowaniu) nie podłaczamy już tego do radia...

Dzieki za porade Joe, ale juz to wiem :wink:

Kacper - 26 Lip 2004, 17:33

molu napisał/a:
A tak wogóle to jak sie sprawuje ten Blaupunkt?
Ile on tam ma 1x160W-chyba :) Daje rade ? :)
pzdr

Oj daje !! narazie wszystkie srubeczki od regulacji są przy minimum...głośnik jest stanowczo za słaby :wink: ale to się powinno w tym tygodniu zmienić :wink:

molu - 26 Lip 2004, 18:15

Kacper napisał/a:
...głośnik jest stanowczo za słaby :wink: ale to się powinno w tym tygodniu zmienić :wink:

Ale wiesz że Alphard to sieczka :?: :wink: 8) :) :)

Kacper - 26 Lip 2004, 18:56

molu napisał/a:
Kacper napisał/a:
...głośnik jest stanowczo za słaby :wink: ale to się powinno w tym tygodniu zmienić :wink:

Ale wiesz że Alphard to sieczka :?: :wink: 8) :) :)

Właśnie Molu...bo juz sam nie wiem... myślałem nad jakimś Alphardem 25cm ... budżet też mam lekko ograniczony, i nic innego w tej cenie znaleść nie umiem (suma - ok 150-170zł)

molu - 26 Lip 2004, 18:59

Ale chyba wczesniej gdzies pisałeś o 2 sztukach ? :)
Kacper - 26 Lip 2004, 19:02

molu napisał/a:
Ale chyba wczesniej gdzies pisałeś o 2 sztukach ? :)

Tak :twisted: najpierw chce jedną a potem drugą dokupić (a to dlatego, ze planuje jeszcze coś w aucie zrobić :twisted: i troszke mnie to szarpnie po kieszeni :evil:

Kacper - 26 Lip 2004, 19:05

Wiec taki alphard (np http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=28732075) mógłby byc ?
Bym za np miesiąc dokupił drugi.
Ps. Twoj numer gg który jest podany to prawdziwy ?? bo niby jesteś dostępny...wg tej strony, ale na gg cisza :evil:

molu - 26 Lip 2004, 19:13

Kacper napisał/a:
Wiec taki alphard (np http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=28732075) mógłby byc ?
Bym za np miesiąc dokupił drugi.
Ps. Twoj numer gg który jest podany to prawdziwy ?? bo niby jesteś dostępny...wg tej strony, ale na gg cisza :evil:

Bo gg z naszego forum to kupa :?
Ale 2 sztuki to ci ten wzmak nie pociagnie :)
Co do opinii o alphardzie to nie bede sie wypowiadał ale wystarczy wejsc na jakiekolwiek forum o car audio i juz wszystko wiadomo o nich, boshmanach i podobnych 8)
Ale twoja kwota jest faktycznie mocno skromna :)

Kacper - 26 Lip 2004, 19:22

Wzmacniacz Blaupunkt 2100b (2x100Watt lub mostek 1x400Watt) nie da rady 2 takim alphardom jak w linku ??
Wiem ze opinia o sprzęcie...dziadowska, ale głośnik zawsze będe mógł zmienić :twisted: ...jak tylko będzie kasa...

molu - 26 Lip 2004, 19:27

Kacper napisał/a:
Wzmacniacz Blaupunkt 2100b (2x100Watt lub mostek 1x400Watt) nie da rady 2 takim alphardom jak w linku ??
Wiem ze opinia o sprzęcie...dziadowska, ale głośnik zawsze będe mógł zmienić :twisted: ...jak tylko będzie kasa...

Nie ma mowy :?
W mostku wzmak ma 160 poweru w RMSie a dwa glosnik to masz 300watt.Na jeden jest w sam raz :) no chyba ze moc głośników jest wyssana z palucha :wink:
Kup jeden porzadny głosnik np. DB10 za 3 setki i bedzie ok :)

Kacper - 26 Lip 2004, 19:38

Molu...kupie, ale nie teraz...naprawde, teraz nie dam rady :)
Potem conajwyzej głosnik odsprzedam tanio, lub w domu sobie zostawie, ale póki co pogra pewnie przez jakiś czas, dużo lepiej jak to co mam teraz :twisted:
Myslałem jeszcze nad Blaupunktem 1000 TSw... na allegro jest za 259-290zł tylko...dziwne, niby te same modele, a inną moc mają. co o tym sądzisz :?:

molu - 26 Lip 2004, 20:10

Blaupunkt akurat w glosnikach nie jest mocny :)

Ale jak juz pisalem-wsród tanich rozwiazań Earthquake DB-10 ma bardzo pozytywne opinie :)

Kacper - 26 Lip 2004, 21:02

Molu, a skąd jesteś :?:
molu - 26 Lip 2004, 21:50

Kacper napisał/a:
Molu, a skąd jesteś :?:

83.27.162.225 :wink:
Z Gorzowa Wlkp. :)

Kacper - 26 Lip 2004, 22:00

molu napisał/a:
83.27.162.225 :wink:

:twisted: :twisted:

molu napisał/a:
Z Gorzowa Wlkp. :)

Uuu. to daleko, szkoda... raz tam byłem, bardzo fajne okolice (dużo lasów) :wink:

Kacper - 28 Lip 2004, 14:56

Jak dobrze pójdzie to w tym tygodniu wrzuce zdjęcia zabudowy bagażnika :wink:
Kacper - 3 Sie 2004, 15:38

jak zwykle z opóźnieniem... ale jest :wink:
narazie tylko jedno , jak skończe reszte to w tedy zamieszcze więcej zdjęć.

Ps. Tak wiem wiem...głośnik powinien być wyżej... ale napocztku nie planowalem podnoszenia podłogi... i tak wyszlo :?

molu - 9 Sie 2004, 14:07

Co do montazu wzmaka to tez mam podobna wizje ;) tylko chce zrobic to tak aby mozliwy byl ewentualny demontaz :) Co do skrzyni siem nie wypowiadam :P
Na zewnatrz masz plekse ? Nie przegrzewa sie wzmak ?

I weź to wreszcie wykoncz raz a porzadnie :wink: :twisted: 8) aa i jak wrażenia odsłuchowe ? :)

Kacper - 9 Sie 2004, 15:13

molu napisał/a:
Co do montazu wzmaka to tez mam podobna wizje ;) tylko chce zrobic to tak aby mozliwy byl ewentualny demontaz :) Co do skrzyni siem nie wypowiadam :P
Na zewnatrz masz plekse ? Nie przegrzewa sie wzmak ?

I weź to wreszcie wykoncz raz a porzadnie :wink: :twisted: 8) aa i jak wrażenia odsłuchowe ? :)

No wiec...zaczne odkonca :D
wrażenia fajne, lecz jak dam ostro popalic, i bas podkręce to potrafi przeciagnąć bas...no ale to jest wina takiej a nie innej skrzyni hehe. mimo wszystko jestem z tego zadowolony.
Czemu sie nie wypowiadasz co do skrzyni hehhe...

A wzmacniacz...wiec, dokoła jest otoczone to materiałem, lecz pod samym wzmacniaczem nie ma materiału - sa za to dziury porobione w podłodze, tak gdzie wzmacniacz jest zamontowany i musze zrobic jeszcze takie rynienki, zeby chociaz jakiś mały przewiew zrobić. Nie zauwarzylem aby byl jakoś specjalnie gorący, choć ciepły jest - nie powiem :wink:
Co do wykończenia... wykończe jak wróce z wakacji :twisted:

Ps. swoja drogą ciekawe...hehe...chyba kazdego zaszokowała ta skrzynia, i nikt sie nie odezwał w tym temacie :D

lehu8 - 9 Sie 2004, 18:49

Całkiem fajnie!
Może jakis neon podświetlający wzmacniacz dasz :?: 8)
Ja w swojej mk2 chcę podnieść troche podłogę bagażnika i wsadzić tam wielkiego TONSIL-a :twisted:

molu - 9 Sie 2004, 21:24

lehu8 napisał/a:
Całkiem fajnie!
Może jakis neon podświetlający wzmacniacz dasz :?: 8)

Wzmak ma napis Blaupunkt podswietlany na niebiesko 8)

Teddy303 - 9 Sie 2004, 21:51

sie tak tylko zastanawiam nad sensem tych "jajek" zalozonych w polce :) czy tylko robia za zbedny bajer ?
bash - 9 Sie 2004, 21:56

jajka dają jakotaką zrozumiałość muzyki z tyłu (wyższe tony niż hipersubowa skrzynia) IMHO
Kacper - 9 Sie 2004, 22:15

wiecie...nie umiem odpowiedziec, to opowiem całą historie hehe :wink:
kupiłem auto juz z zamontowanymi głośnikami tam... poprostu sprzedawca, przed sprzedaza auta, stwierdził ze nowemu włascicielowi da głośniki...wzamian za to wymontoał mi glośniki z przodu :?
i tak dostałem głośniki zamontowane w półce, nawet nie podłaczone do radia hehe...dał mi tez pudełko oraz paragon ...
napoczątku byłem z nich zadowolony !! grały dla mnie okej...ale wymagania rosną ;) dlatego w bagazniku juz woże coś nie coś :wink:
ale nadal uwazam ze są tam potrzebne - czasem jezdze na wyłaczonym wzmaku (mam na przycisk), i w tedy pasażerowie z tyłu jakąś tam muzyke mają 8)
Napewno nie przeszkadzają w niczym... ponieważ jak podkręce volume na radyjku, to nawet ich nie słysze :twisted: skrzynia zagłusza je basem.
Ps. checie sie posmiac ? wiem dlaczego skrzynia buczała gdy było głośniej... gdy mialem poprzedni głośnik podkręciłem czestotliwośc do oporu, czyli 160Hz i zaczał grac lepiej... bo to nie był zaden dobry głośnik basowy, wiec sie nie dziwie... i teraz przez to ze bylo podkręcone na max buczało jak cholera hehe... juz ustawilem wszystko, gra pieknie jak dla mnie :D

Kacper - 9 Sie 2004, 22:16

bash napisał/a:
jajka dają jakotaką zrozumiałość muzyki z tyłu (wyższe tony niż hipersubowa skrzynia) IMHO

masz racje, tuba wytworzy tylko niskie tony...a te głośniki dadzą po uszach troche sopranami oraz srednimi...ale z przodu i tak tego raczej nie słychać hehe :wink:

Kurtus - 10 Sie 2004, 00:11

Kacprze,generalnie zabudowa jest oki ale skrzynia troszku mi sie nie podoba,generalnie odrazu widac ze nie byla robiona pod glosnik tylko "widzi mi sie" przez co glosnik nie potrafi dac z siebie wszystkiego,moz wystepowac efekt dławienia sie.Nawet jeden z NAJPOTEZNIEJSZYCH jbl'i wGTI czyli golosnik 15 calowy o wartosci okolo 4 tys zl nie potrzebuje az tak duzej skrzyni.Proponowal bym wbudowac drugi glosnik po lewej stronie stosujac sie według instrukcji glosnika.Sam kiedys mialem o tym ine zdanie o obudowach wooferow jak i o wygluszaniu dzwi ale prajktyka wykazala swoje.Gdy wszystko jest na wymiar to wtedy potrafi pokazac co w sprzecie dzemie :D .Nie mysl bron boze ze ciebie krytykuje bo tak nie jest :D ,zabudowa wzmacniacza jest ciekawa,ale uwazaj aby on sie tam nie usmazyl bo ja kiedys w podobno sposob zjaralem magnat classic 1000
Kacper - 10 Sie 2004, 00:35

Kurtus, ale ja do krytyki nic nie mam... :wink: poprostu wrzucilem fotke...tydzien... atu cisza hehe :D
Skrzynia w środku jest wytłumiona dość mocno, z kazdego boku po 5-10cm ... wiem ze skrzyń bass-reflex sie tak mocno nie wytłumia, ale skoro mialem dużą skrzynie, to czemu nie :wink: zmniejszylem troche jej objętość, więc nie jest tak tragicznie.
jest to moja pierwsza konstrukcja, także ja sam widze w niej wady... ale i tak jestem zadowolony, ze uzbieralem kase, i udało mi sie to wszystko razem polaczyc i zgrać :D

Ps. wzmacniacz od dołu ma takie jakby 'kanaliki' zrobione aby był chłodzony... mimo wszystko jednak wytne cały spod pod wzmacniaczem chyba, niech ma troche więcej powietrza.

KacpeRS - 10 Sie 2004, 18:46

Witam jeśli mogę się wtrącić to przedewszyskim wywal wygłuszenie z tej skrzyni dokup jescze jeden taki głośniki i go tam zamontuj oraz wymień piec na mocniejszy. Ja też mam zamiar zrobić dodatkową podłogę w bagażniku i myśle o zamontowaniu paru wentylatorków z zasilacza od komputera bo są na 12V
lehu8 - 11 Sie 2004, 21:03

apropo zabudowy bagażnika, mam głośnik 30 cm średnicy 400 Watt KENWOOD :twisted: jak by ktoś chciał :wink:
tanioooo :P

Kacper - 15 Sie 2004, 17:00

Kasperaz21 napisał/a:
Witam jeśli mogę się wtrącić to przedewszyskim wywal wygłuszenie z tej skrzyni dokup jescze jeden taki głośniki i go tam zamontuj oraz wymień piec na mocniejszy. Ja też mam zamiar zrobić dodatkową podłogę w bagażniku i myśle o zamontowaniu paru wentylatorków z zasilacza od komputera bo są na 12V

Wygłuszenie zostanie, piecyk tez, takze będzie tylko jeden głośnik :wink:
bas jest juz wystarczająco dla mnie mocny, po co się mam bać iz mi sie auto rozkręci :?: :twisted:
Ale nad pomysłem z wentylatorkami myśle hehe

molu - 16 Sie 2004, 14:06

Kacper napisał/a:

Ale nad pomysłem z wentylatorkami myśle hehe

A mocno sie piec grzeje ? :)

Kacper - 16 Sie 2004, 14:56

nie - ale druga sprawa ze dlugo nie chodzi :wink: bo ja zazwyczaj robie trasy po góra 20-30minut ... :wink:
molu - 17 Sie 2004, 23:10

To dobrze sie sie nie grzeje-tez sobie odpuszcze na razie temat wentylatora 8)
A u mnie robota ze skrzynia i zabudowa bagaznika na razie stoi :?
Instalacja do wzmaka prawie skonczona,zabudowa bagaznika gdzies w 50%,głośnik i wzmak sie kurzą,na skrzynke brak juz $ :cry: i jeszcze urlop sie skonczył :? Ech zachciało sie basu w aucie :? :)

Kacper - 18 Sie 2004, 08:17

molu napisał/a:
To dobrze sie sie nie grzeje-tez sobie odpuszcze na razie temat wentylatora 8)
A u mnie robota ze skrzynia i zabudowa bagaznika na razie stoi :?
Instalacja do wzmaka prawie skonczona,zabudowa bagaznika gdzies w 50%,głośnik i wzmak sie kurzą,na skrzynke brak juz $ :cry: i jeszcze urlop sie skonczył :? Ech zachciało sie basu w aucie :? :)

Molu, wczoraj dotknełem wzmacniacza to zimny nie był....taki ciepły-goracy juz sie robił .... ale sprawdziłem to dopiero po paru minutach jak stał na słońcu, i mógł sie nagrzać .... w kazdym razie wentylatorek to chyba 10zł kosztuje obojetnie jaki do komputera, napięcie 12Volt z auta na kablu REMOTE i po sprawie :wink:

molu - 18 Sie 2004, 09:38

No dziwne zeby byl zimny :wink:
Moje radio po chwili grania ledwie idzie dotknąć 8)
A zreszta dosc malo masz u siebie wolnego miejsca dookola wzmaka :) u mnie bedze bardziej"przewiewnie" :)

Kacper - 18 Sie 2004, 15:17

u mnie od dołu chce zrobic przepływ powietrza pod wzmakiem 8) myśle ze to da rade.... oraz ta dziura jest mniejsza - z kazdej strony tak z 3-4 cm jest wiecej, tylko ta dziura wycieta jest mniejsza :wink:
RKRman - 18 Sie 2004, 23:30
Temat postu: zabudowa Kacpra
cze !
Kacper - sugestie co do wytłumienia skrzynki zapodane przez jednego z kolegów są jak najbardziej na miejscu. Mojej skrzynce Magnata X-pres-a
( z bass refleksem )po włożeniu wytłumienia " uwaliłem" troche soczystości !! - całość była robiona na zamówienie i chyba ktoś odrobił wszystkie lekcje !
Tak czy siak - jeśli zrobiłeś próby - to o.k. - jak nie to koniecznie zrób !
Myśle że dodatkowe chłodzenie wiatrakami od kompa sie sprawdzi ( tani koszt montarzu ! ) - a głupio by było przegrzać piecyk - nawet jeśli nie jest b. drogi ! - no nie ?
No i osłona na głośnik ! - może jakieś fajne FKP ! z pleksy ? - znowu wychodzi problem braku nowego logo - cholera !!! :x
, a jak podniosłeś podłoge to też wyrzynareczką można by cosik ustrugać i ładnie podświetlić ! - taki mały , miły dla oka gadżecik !

No - sie ogadałem - najważniejsze że zaplanowana zabudowa wreszcie sie realizuje ! - i to sie liczy - a techniczne drobnostki na pewno z czasem dopracujesz - :)

POZDRAWIAM

ps - elipsy w tylnej półce to scena raczej dla jadących z tyłu- kierowca przy konkretnym systemie z przodu nie będzie ich odbierał