| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Elektryka - [MK3] Odłączenie poduszki powietrznej pasażera

Żółwik Tuptuś - 2 Maj 2009,  10:09
 Temat postu: [MK3] Odłączenie poduszki powietrznej pasażera
 Witam . Jak w temacie - jak odłączyć poduszkę powietrzną pasażera w mk3.5 ( którędy idą kable i gdzie wtyczki do ładunku pirotechnicznego )

Wolałbym sprawdzone  rozwiązania od misiów wydejemisiów . Poduszkę odłączam bo z przodu bedzie fotelik tyłem do kierunku jazdy .

Pozdro i dzięki za info

ps: jestem za leniwy i nie mam czasu żeby sam tego szukać .
 Marcinowaty - 2 Maj 2009,  11:08

Jak to zrobisz to wyświetli ci się błąd poduszki i prawdopodobnie przednia nie odpali w razie czego.
 Żółwik Tuptuś - 2 Maj 2009,  12:21

błąd poduszki przeżyję . A chodzi właśnei o to żeby w razie czego nie odpaliła .
 Laskosz - 2 Maj 2009,  12:38

wsadź łep pod deske albo wyjmij schowek i wyciąg przewody od poduszki i po sprawie... chyba
   Żółwik Tuptuś - 2 Maj 2009,  12:45

| Laskosz napisał/a: |  	  | i po sprawie... chyba   | 

no właśnie
   Laskosz - 2 Maj 2009,  12:49

no jak wyciągniesz przewody to napewno poduszka nie strzeli
  tylko kontrolka od poduszek będzie świecić   kuczynsky - 2 Maj 2009,  13:44

no to zaraz zaraz, no to jak odpalam fieścine to odrazu zapala sie lampka od poduszek i za moment gaśnie tzn. że jest wszystko ok??
 MARIUSZ.B - 2 Maj 2009,  20:34

| Marcinowaty napisał/a: |  	  | Jak to zrobisz to wyświetli ci się błąd poduszki i prawdopodobnie przednia nie odpali w razie czego. | 
 Z tego co mi wiadomo, jak jedna poduszka nie jest sprawna nie oznacza to, że druga nie odpali.
 JoeMix - 2 Maj 2009,  21:18

Tak, lampka się zapala informacyjnie - że jest sprawna, i może po to że test in progres,,, kiedy gaśnie - wszystko OK, jak się zapali w czasie jazdy to znaczy że coś nie halo jest. 	  | kuczynsky napisał/a: |  	  | no to zaraz zaraz, no to jak odpalam fieścine to odrazu zapala sie lampka od poduszek i za moment gaśnie tzn. że jest wszystko ok?? | 
 odyniec - 4 Maj 2009,  10:17

Żółw ja Ci dam radę.
 Poduszkę kierowcy masz w kierownicy,
 poduszkę pasażera nad schowkiem.
 Poszukaj sobie mk3.5 co nie miało poduszki dla pasażera, kup tę kieszonkę co tam jest wsuwana zamiast poduszki. U siebie wyjmij tę poduszkę odpinając kable z tyłu i wsuń kieszonkę. Będziesz miał więcej przestrzeni bagażowej i pewność, że nie odpali.
 Lary - 4 Maj 2009,  14:43

| JoeMix napisał/a: |  	  | Tak, lampka się zapala informacyjnie - że jest sprawna, i może po to że test in progres,,, kiedy gaśnie - wszystko OK, jak się zapali w czasie jazdy to znaczy że coś nie halo jest. 	  | kuczynsky napisał/a: |  	  | no to zaraz zaraz, no to jak odpalam fieścine to odrazu zapala sie lampka od poduszek i za moment gaśnie tzn. że jest wszystko ok?? | 
 | 
 Mi naprzemian zapala się i gaśnie w moim futrze... ale jeździć sie da...
 JoeMix - 4 Maj 2009,  20:12

Lary, ale jak będzie bum to mogą poduszki nie odpalić,,, chyba że znasz przyczynę błędu i migania i nie będzie ona miała wpływu na działanie układu,,,
 Żółwik Tuptuś - 5 Maj 2009,  08:42

Odi - tak chyba właśnie zrobię

|  |