|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [mk3] Elektryczne szyby nie działają.
lukasz149 - 1 Maj 2009, 11:27 Temat postu: [mk3] Elektryczne szyby nie działają. Witam,
tak jak w temacie elektryczne szyby niby padły, choć nie wiem dlaczego, jeszcze z tydzień temu działały bezproblemowo, najpierw przestała działać od strony pasażera a wczoraj od kierowcy, czy to może być wina przełączników? wczoraj je nawet wyciągnąłem przedmuchałem, ale efekt ten sam. gdy przekręce zapłon i naciskam przełącznik od szyb to kontrolki (m.in akumulatorowa zaczyna świecić mocniej) o co z tym chodzi? wymiana przełączników może, czy problem leży gdzie indziej? bo z jednej strony dziwne, ze wszystkie przełączniki padły tak naraz. Podmianke przełączników z drzwi pasarzera na kierowcy i odwrotnie też robiłem, efekt ten sam, nie działa.
Czasami też gdy próbuję otworzyć szybę to słychać takie jakby stukanie, ale szyba się nie otwiera. Więc w czym problem?
Puff - 1 Maj 2009, 17:13
lukasz149 - to, że coś się dzieje z kontrolkami (powinny przygasać, a nie świecić mocniej) znaczy, że obciążenie jest, ale mechanizm najprawdopodobniej padł. Rozbierz boczki i sprawdź czy w ogóle linka chodzi w drzwiach, jeśli mechanizm ślimakowy padł (na co owo "stukanie" by wskazywało - przerabiałem to już), to szykuj się na wydatki.
womi89 - 20 Maj 2009, 17:42
podłączam się do tematu Mam to samo od strony pasażera Natomiast od kierowcy poszła linka :( i nie wiem jaką mam teraz kupić czy może ktoś poradzić
Puff - 20 Maj 2009, 20:57
womi89 napisał/a: | od kierowcy poszła linka |
Linki nie wymienisz, choćbyś nie wiem jak bardzo chciał - tylko zakup całego mechanizmu wchodzi w grę.
|
|