|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Sam sie gazuje.
lipek - 14 Kwi 2009, 16:56 Temat postu: [MK3] Sam sie gazuje. Witam mam nastepujacy problem ... po odpaleniu serduszka . bardzo wolno schodzi z obrotow .. gdy juz zejdzie do takiego stanu jaki powinien byc i wcisne gaz .. to znow zejscie do normalnego poziomu zajmuje mu ok 8 sekund . Bardzo to irytuje przy zmianie biegow. Wymienialem juz linke od gazu lecz to nic nie pomoglo . Macie moze jakis pomysl w czym szukac ? , znajomy powiedzial mi ze prawdopodobnie spowodowane jest to lapaniem lewego powietrza , a wy co sadzicie ?
bidżej - 14 Kwi 2009, 16:59
lipek drogi kolego, używamy szukajki - było dużo razy o podobnych przypadkach
madek - 14 Kwi 2009, 17:00
na 95% czujnik położenia przepustnicy wariuje. na początek odepnij go i zobacz czy bedzie jakas zmiana.
jackrzec - 14 Kwi 2009, 19:47
Zobacz czy od spodu puszki filtra powietrza jest podlączony taki cienki wężyk. MOże być i CPP, ale najpierw sprawdź rzeczy oczywiste.
Fordon - 14 Kwi 2009, 19:53
jackrzec napisał/a: | Zobacz czy wężyk od mapsensora nie jest pęknięty, albo w ogóle odłączony. Powinien być podłączony od spodu puszki filtra powietrza. |
Jestes pewien ?? z tego co ja ogladalem i 1.1 i 1.3 to oba auta mialy zapiety map pod kolektor ssacy a nie pod puszke filtra.
jackrzec - 14 Kwi 2009, 19:56
Dlatego poprawiłem posta bo zobaczyłem że piszę bzdury. Oczywiście masz racje. Ale nie odświeżyłeś strony i wysłałeś posta już po mojej poprawce.
|
|