Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - Problem z radiem w MK4

contera - 27 Mar 2009, 17:21
Temat postu: Problem z radiem w MK4
Witam mam problem z radiem. Otoz kiedy jade autem i najade na jakas dziure to radio przestaje dzialac(tak jakby panel sie obluzowal) ale ruszam panelem i nic, kiedys podlozylem zapalke pod panel i bylo OK a teraz to sam nie wiem co moze byc...:/. Teraz jak docisne ale tak mocno to gra ale jak juz puszcze to znow cisza:/

Z gory dzieki za pomoc.

kubasan - 27 Mar 2009, 17:27

może sprubój delikatnie odgiąć te blaszki do których wpina się panel
Parzych - 28 Mar 2009, 00:29

kubasan dobrze gada, mogły się wyrobić te blaszki...
contera - 28 Mar 2009, 10:03

Tez o tym myslalem ale balem sie ruszac bo moglem cos rozwalic, ale skoro wy tak sadzicie to sprobuje w najblizszym czasie i odpisze;)
dark86ford - 28 Mar 2009, 10:56

jesli odgiecie blaszek nie pomoze to mam za grosze fabryczne radio do mk4, lezy u mnie i sie kurzy wiec jakbys chcial to pisz na PW
Tommi - 31 Mar 2009, 23:42

kubasan napisał/a:
może sprubój delikatnie odgiąć te blaszki do których wpina się panel

u mnie patent działa, co jakiś czas jak radio stroi focha do palcem delikatnie podważę wszystkie i chodzi jak nówka :-)
po prostu jak zakładasz panel to je zawsze troszku przydusisz i jak choć jeden nie styka to radio nie gra.

MaRo - 9 Kwi 2009, 15:17

Ja mam nieco inny problem z radiem w swojej MK4

Otóż gdy słucham stacji radiowej wszystko jest OK
Jednak gdy przerzucę na płytę przez kilka minut chodzi dobrze, po czym słychać pukanie z głośników (odgłos podobny do tego gdy jedzie się na kapciu). Problem występuje tylko przy słuchaniu płyt. Sprawdzałem na kilku i to nie jest ich problem (rysy, zabrudzenia).

Jeszcze jedną sprawą jest to, że co jakiś czas resetują się zaprogramowane stacje w radiu (akumulator nie jest wyciągany ani nic). Po prostu wieczorem parkuje słuchając radia, a rano już mam przeprogramowane stacje.

GURU500 - 9 Kwi 2009, 18:43

Witam tez nieraz mam taki problem z radiem :)
Ale przeczyscilem te styki na tym panelu i jest ok :)