|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Skrzywione lewe koło
yogiddz - 25 Mar 2009, 02:59 Temat postu: [MK3] Skrzywione lewe koło witam .potrzebuje pomocy .tzn nie ja tylko kumpel.ale to mniejsza wiekszasc .jest taka sprawa .kumpel ma fieste 1.1 i taka sprawa ze lewe kolo z przodu mulezy jest pochylone .tzn gora kola jest pochylona w strone silnika .a dol kola jest wysuneite od budy .i strasznie mu ida opony .pomozcie co trzeba zrobica by kolo stalo prosto .dzieki i pozdrawiam
dzecky - 25 Mar 2009, 07:25
:yyy:
szogoon - 25 Mar 2009, 07:53
otaguj temat
zobacz w ogóle czy wahacz - zwrotnica są połączone
...żeby z taką usterką jeździć
JoeMix - 25 Mar 2009, 09:48
Mocowanie amortyzatora do budy u góry, mocowanie amortyzatora u dołu do zwrotnicy, mocowanie zwrotnicy do wahacza (końcówka) mocowanie wahacza do budy - do sprawdzenia, możliwe też se sama zwrotnica do wymiany.
Może jest nieodpowiednia końcówka wahacza założona? albo skrzywiło się łączenia amor-zwrotnica - 2 najpewniejsze możliwości.
[ Dodano: Sro Mar 25, 2009 09:48 ]
Aaa... mało prawdopodobne ale możliwe szlag trafił łożysko - ale wtedy luz na kole jest b.duży.
yogiddz - 25 Mar 2009, 16:07 Temat postu: skrzywione kolo amortyzator jest lekko wygiety . a jak popatrzy sie na somchod z boku od strony kierowcy to widac ze to kolo jest cofniete do tylu pojazdu .
szogoon - 25 Mar 2009, 16:09
no to do mechanika!
chyba, że sam masz zamiar wymieniać amorki...
jeśli chcesz się sam za to zabrać to pamiętaj, że potrzebujesz do tego ściągacz do sprężyn
yogiddz - 26 Mar 2009, 09:12
Dzieki to ja wiem ze potrzebuje .pozdro
|
|