|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK6] Zgubiony Kluczyk
apsikSC - 14 Mar 2009, 09:57 Temat postu: [MK6] Zgubiony Kluczyk Witam.
Moja mamuśka zgubiła mi kluczyk, ten drugi zapasowy bez pilota. I mam takie pytanie czy można przeprogramować stacyjkę żeby tamtym kluczem nie dało się otworzyć auta/odpalić silnika ??
Nie wiem czy dobrze piszę, zielony jestem. Proszę o pomoc ...
reaktor - 14 Mar 2009, 10:31
auto drugim kluczykiem otworzysz zawsze,chyba ze zmienisz zamki włącznie ze stacyjka.A z odpaleniem później sprawdzę to napisze.
Skfarek - 14 Mar 2009, 18:33
Najlepiej by było kupić surowy kluczyk (jakieś 150 zł) dociąć go i wtedy oba przeprogramować - będziesz miał zapas na wypadek zgubienia/zniszczenia istniejącego a poza tym przy programowaniu udrze się o drugi kluczyk (musi być ich tyle ile było w standardzie czyli w tym przypadku dwa). Tym zgubionym po przeprogramowaniu nie będzie się dało auta odpalić ale otworzyć owszem.
tarluk - 15 Cze 2009, 12:29
Skfarek, chodzi Ci o prezprogramowanie immobilisera w aucie ?? hehe pytanie czy wiesz jakie to są koszty ?
Neo178 - 15 Cze 2009, 12:46
tarluk, Odnośnie przeprogramowania to jest w instrukcji obsługi fieścinki taki tekst o programowaniu nowych kluczyków.
apsikSC, Jeśli masz instrukcje to zaglądnij do niej, jeśli nie to napisz to wrzuce Ci skany o co kaman z tym programowaniem.
tarluk - 15 Cze 2009, 12:54
kluczyk przeprogramowujesz zawsze pod sterownik silnika tj immobiliser który jest w nim zaprogramowany - ale jeżeli chciałbyś przeprogramować immobiliser jest to duży koszt z tego co się orientuję ...
|
|