Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] przecieka pb z silnika

dr_Henio - 19 Lut 2009, 00:37
Temat postu: [MK3] przecieka pb z silnika
Witam

Mam problemik z mk3 Podczas rozpalania na PB z silnika wydobywa sie benzyna (miejsce gdzies z okolic kolektora wydechowego, pare cm ponizej poziomu swiecy pierwszej od prawej strony, fotki) Jak sie silnik zagrzeje, nie przecieka. I nie jest to zwiazane z wyparowaniem. Podczas jazdy na LPG i PB nie odczuwa sie awarii silnika.

Co sie sta這? Czy to uszczelka pod g這wica? Auto moze jechac czy 軼i庵n望 lawete? I w razie czego gdzie tego fordzika wie嗆, do mechanika? (jaki mo瞠 byc koszt naprawy) czy na z這m ? :kaput:

Tommy - 19 Lut 2009, 10:43

Wygl康a na wyciek na uszczelce pod g這wic�, ale moim zdaniem troch� to dziwne, 瞠by ucieka豉 stamt康 taka ilo嗆 paliwa. Zerknij jeszcze czy przypadkiem nie zlewa Ci si� to z kolektora dolotowego (ta sama wysoko嗆, tylko z ty逝 silnika).
dr_Henio - 19 Lut 2009, 16:21

Od ty逝 nic nie wida� ale nie mam dobrego podejscia (kana逝 itp)
LPG nie czuc zeby si� ulatnia� ale spalanie wzros這 o 2-3 L

A oleju nie bierze, tzn jak rok temu zalalem na norme to jeszcze minimalnego staniu nie przekroczy這, poziom trzyma sie ca造 czas na X bagnetowym

stan licznika 340 000 km srednio 30 tys na rok

Laskosz - 19 Lut 2009, 17:08

mi si� widzi 瞠 pompka paliwa pad豉 i puszcza :) bo masz to na gaxniku co nie?
dr_Henio - 19 Lut 2009, 17:53

tak, ga幡ik
krzystof7f - 1 Mar 2009, 10:22

dr_Henio,
witam.mialem ten sam problem.z kolektora wydech. wycieka豉 benzynka przy zimnym silniku.W moim wypadku peknieta byla przeponka urzadz.od wolnych obrot闚,tam gdzie przychodzi we篡k od podcisnienia bezpo鈔ednio od kolektora ssacego.Dlatego benzynka pojawiala sie glownie przy 4 swiecy czyli 1 od prawej strony silnika.Po wymianie membramki problem znikn掖.pozdr.

dr_Henio - 10 Sty 2010, 02:12

Problem rozwi您any, winowajc� by豉 pompka przy酥ieszenia