Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - [MK4] mk4 ze zderzakami od mk5 SPORT

olo - 16 Lut 2009, 22:00
Temat postu: [MK4] mk4 ze zderzakami od mk5 SPORT
Witam
Ostatnio wpadlem na pomysl ze wstawie do mk4 zderzaki od mk5 sporta trudne to zadanie bo cięzko je znaleźć a jeszcze drożej kupić ale udalo mi sie wyrwać je na alledrogo :P no i polakierowalem wsadzilem do autka i przedstawiam Wam

Marcin - 16 Lut 2009, 22:06

przydałyby się jeszcze progi i gleba <8>
olo - 16 Lut 2009, 22:09

z przodu jest minus 4 cm tyl standard :/ mama mi amory wywalila ze sprzezynami :P z piwnicy :P bo myslala ze to smiecie :P progi będa od xr2i juz zamowilem od tajmusa :P

szukam jeszcze kratki i halogenów :P

Cosworth - 16 Lut 2009, 22:11

Bardzo fajnie, a czy musiałeś coś przerabiać by je zamocować ?? Bardzo mi się podoba.
hubi_2006 - 16 Lut 2009, 22:15

No opisz stary to jakoś szczegółowo... Wygląda fajnie :-)
olo - 16 Lut 2009, 22:15

tyl wchodzi gladko trzeba tylko dwa mocowania boczne urwać i siedzi z przodem troche gorzej mam troszke krzywa fiescinke bo dzwonka delikatnego zaliczylem powymienialem wszystko ale tez nie jest to jak oryginalnie zreszta chyba byla bita jak ja przywiozlem :P
sporo paprania jest z lampami :/ grryyy caly dzien siedzialem trzeba pilowac zderzak a ja go najpierw polakierowalem :/ a pozniej spasowywalem i takim sposobem trza znowu do lakiernika na poprawki :P

arecki - 16 Lut 2009, 22:22

całkiem zacnie to wygląda :ok: :ok:
Marcin - 16 Lut 2009, 22:22

olo napisał/a:
z przodu jest minus 4 cm

hmm a nie wygląda na tyle... to się zastanawiam ile moja usiadła...

za jakiś czas będę miał jeden komplet do sprzedania :-P

olo napisał/a:
progi będa od xr2i

to mnie zawsze zastanawiało jak by to wyglądało, kiedyś przymierzałem do siebie i do mk4 powinny pasować bez większych przeróbek

[ Dodano: Pon Lut 16, 2009 22:24 ]
dodam jeszcze, że mk5 ma już bardziej wydmuchane przednie błotniki i nie da rady ich dopasować

Luzak - 16 Lut 2009, 22:26

Nie no..... jest ładnie :ok: !
Progi koniecznie jakieś musisz zamocować.
Jak dla mnie może trochę smutno z sprzodu. Myślałeś o halogenach?

olo - 16 Lut 2009, 22:27

no więc jak mowilem progi będa z xr2i ale jeszcze sie zastanawiam czy z nadkolami czy bez :) bo jeżeli z to wtedy gleba i dystanse no oski :P by wydawala sie szersza no i czekam az sie ciieplo zrobi i zaloze letnie alufelgi bo te na tym profilu strasza :P
Marcin - 16 Lut 2009, 22:29

olo napisał/a:
jeszcze sie zastanawiam czy z nadkolami czy bez

bez będzie kupa

olo - 16 Lut 2009, 22:34

Luzak napisał/a:
Myślałeś o halogenach?

Oczywiscie jak tylko będzie luzna gotówka halogeniki będa pewnie Valeo bo są w miare tanie :)

Marcin napisał/a:
bez będzie kupa

pewnie i masz racje zastanawiam sie tylko jak sie spasuja ze zderzakami bo nie chcial bym ich odkrecac ponieważ maja zaczepy boczne polamane a zeby to posklejac grrry niech szlak konstruktorów w fordzie ze to tak wymyslili :P

LOY - 16 Lut 2009, 22:50

fajne zderzaki ..napewno poprawiły wyglad auta ..zastrzezenia mam do angel ayesów ..w hondach mozna wybierac miedzy czarnymi a chromami ..wybacz ale chromy jakos nie kojaza sie ze sportem ...czarne lampy i czarny grill dodoałyby Twopjemu autu agresywnosci ;/ ...popatrz przemysl ..lampy łatwo rozłozyc i przemalowac
takie moje szybkie wizje ..czarne oczy i czarne lusterka ,halogenki

olo - 16 Lut 2009, 22:54

Podoba mi sie ta wizja zajebiscie :)
hubi_2006 - 17 Lut 2009, 00:02

LOY fajna wizja, agresywna... gorzej pewnie z kwestią prawną...
LOY - 17 Lut 2009, 00:25

hubi_2006 napisał/a:
LOY fajna wizja, agresywna... gorzej pewnie z kwestią prawną...

dzieki ..ale chyba nie rozumiesz co pokazałem..gril na czarno ..zas w lapach typu angel ayes malujesz tylko maskownice dookoła soczewek :fox: ...więc jaka kwestia prawna ...nic sie nie zmienia oprócz koloru elementów dekoracyjnych ..

hubi_2006 - 17 Lut 2009, 00:35

Myślałem że ingerencja w lampy może go zgubić podczas przeglądu lub kontroli... :-) Moim zdaniem przydałoby się jeszcze słupki na czarno zrobić.
LOY - 17 Lut 2009, 01:06

hubi_2006 napisał/a:
Moim zdaniem przydałoby się jeszcze słupki na czarno zrobić.

dobra sugestia ...to polecimy na szybko dalej ..słupki czarne do lusterek (czarny połysk wszystko ) ..klamki ukrywamy w lakierze ..progi od sporta i charakterne, ciezkie 15 calowe schmidty i satysfakcjonująca gleba

rafal__lodz - 17 Lut 2009, 01:31

:brawo: za zmiany, sam wiem ile czasu zajmuje piłowanie przedniego zderzaka i liczne przymiarki czy reflektor wchodzi i jest dobrze spasowany. Jak fundusze pozwolą to u mnie też kiedyś wleci zderzak od sporta na tył.
Co do progów od Xr'ki założonych w mk4 to widziałem kiedyś foto na UKFM ale jakoś nie mogę na szybko znaleźć ;-| Bardziej bym tu widział oryginalne od sporta ale w PL jeszcze nie widziałem a i w UK jak są to wołają za nie kosmiczne pieniążki.
Jeśli chodzi o ringi to chyba faktycznie lepiej byłoby wnętrze na czarno ale girl widziałbym raczej z drobnym siatexem, którym można uzupełnić grill w zderzaku, coś jak to:

SpiderMAN - 17 Lut 2009, 07:09

hubi_2006 napisał/a:
Myślałem że ingerencja w lampy może go zgubić podczas przeglądu lub kontroli... :-) Moim zdaniem przydałoby się jeszcze słupki na czarno zrobić.
Jak to zrobi dobrze, to nikt się nawet nie zorientuje, że tak w oryginale nie było...
FZX - 17 Lut 2009, 09:27

:brawo: bardzo mi sie podoba ale tak jak piszą koledzy brakuje gleby, osoboscie doradzał bym skierowac sie w strone projektu LOYa ... a przy okazji :brawo: LOY za szybki i smaczny projekcik. ( mam małe pytanko czy progi z MK4 pasuja do MK3)
Gilgamesz - 17 Lut 2009, 11:00

Loy to powienien u Pininfariny robic <oki> Projekt świetny a i zazdroszcze tych zderzaczków.... :(
rafal__lodz - 17 Lut 2009, 12:20

Oprócz pomysłu LOY'a myślę że ciekawie komponowałby się zestaw Morette taki jak ma kaczoro u siebie. Wada - koszt i dostępność... ale może warto pozbierać, w końcu zderzaki od sporta do tanich nie nalezą :P

essien - 17 Lut 2009, 12:28

nie wiedziałem, że mk4 może być ładne :brawo:
olo - 17 Lut 2009, 22:04

LOY napisał/a:
dobra sugestia ...to polecimy na szybko dalej ..słupki czarne do lusterek (czarny połysk wszystko ) ..klamki ukrywamy w lakierze ..progi od sporta i charakterne, ciezkie 15 calowe schmidty i satysfakcjonująca gleba

powiem tak co do tuningu VT to wyglada to idealnie naprawde jestem pod wrazeniem ale progi od sporta to raczej malo dostępna rzecz i nie spodziewam sie ze kiedys je ujrze :P dwa kolor czarny wyglada niezle naprawde rasowo :) gleba będzie jak troche funduszy sie znajdzie narazie są inne wydatki. Co do alusów to jak mnie pamięc nie myli cena takiego zestawiku ( nowego ) to kolo 1200 ojro :P to prawie wartość mojego forda :P a używek jeszcze nie widzialem :P może ktos posiada :P

Kolejna rzecz to chyba szkoda tych felg na nasze drogi nie wiem jak u was ale u mnie na pomorzu to drogi są tragiczne :/ a dojaz do domu kwalifikuje sie pod samochód terenowy :> Ale pomysl elegancki bardzo mi sie podoba wydaje mi sie będe powolutko go wdrazal

Pytanie jedno czy przemalowywać angelsy ?? czy kupicz czarna edycje ?
Gril od forda czy wstawić mazdy bez tego bdziewiastego chromu?
Myslicie że poszerzenia od xr2i będa pasować??

kaczoro - 18 Lut 2009, 16:38

Jak ja malowałem moje standardowe reflektory na 'smoked' to używałem zwykłego lakieru akrylowego...oczywiście najpierw papierem ściernym zmatowiłem powierzchnię :-P

Zderzaczki eleganckie...teraz jednak progi i halogeny to sprawa priorytetowa old

LOY, ten VT jest genialny :ok:

chudy - 19 Lut 2009, 00:12

rafal__lodz napisał/a:
Oprócz pomysłu LOY'a myślę że ciekawie komponowałby się zestaw Morette taki jak ma kaczoro u siebie. Wada - koszt i dostępność... ale może warto pozbierać, w końcu zderzaki od sporta do tanich nie nalezą :P

no lampki fajne tez mi sie podobaja, sam mam takie :D tyle ze jeszcze sa czarne i troche kiszkowato wygladaja niestety kupilem same lampy bez grilla i musiala byc rzezba z oryginalnego :D co do vt loya to powiem ze za...szcze ale na razie u mnie szykuja sie zmiany techniczne stylistyczne musza poczekac, tak przy okazji ile dales za ten bumper jesli wolno spytac ?? fajnie wyglada chociaz ta dokladka tez mi przypadla do gustu :P
[url=http://img24.imagesh....th.jpg]Obrazek
Powodzenia w dalszych pracach ...

Parzych - 20 Lut 2009, 17:43

olo, moim zdaniem: w zderzakach powinieneś był zostawić czarny pasek, zamiast malować go w kolor (ale to moje zdanie), ogólnie wyszło świetnie, lampy przednie wal na czarno, gril też, tak jak i słupki... Lusterka zostaw jak są...
essien napisał/a:
nie wiedziałem, że mk4 może być ładne
Bo nie może, może być tylko mniej brzydkie, ale to wina tych smutnych lamp przednich i tu już nikt nic nie poradzi... :yes:
olo - 20 Lut 2009, 21:37

hmmm a myslalem wlasnie ze zamalowywac te czarne nakladki poniewaz mam tez listwy polakierowane z boku a ich nie chcialem zdejmowac bo co chwila ktos przylomoci mi w w drzwi albo sam sie zapomne i przyladuje gdzies w sciane czy cos :P koncept zrobie jak bedzie chwila czasu ale chyba kupie nowe lampy i nielakierowany grill albo grill od mazdy 121 poprzerabiam no i czekam jeszcze na dokladki z xr2i na progi zobaczymy jak to wyjdzie :P
LOY - 21 Lut 2009, 02:11

parzych wydziwia ..zderzak jest ok ..lamp nie kupuj bo i po co ..rozklej te comasz i pomaluj ..banalnie prosta sprawa ..ot cierpliwosc dokładnosc i pare godzin czasu ...grilla tez nie kupuj nowego ..chyba nie masz kasy na wywalanie ...pomaluj ten co masz . a co do progów to kup cos podobnego ..byle nie było zbyt rzezbione n.p :http://allegro.pl/item551...per_okazja.html
czy
http://allegro.pl/item551...daz_okazja.html
tylko nie kup tego potworka ..mimo ze dedykowany do fiesty 4
http://allegro.pl/item548...per_nowosc.html

olo - 21 Lut 2009, 16:46

LOY'u chcialem kupić lampy dlatego ze w przypadku porazki ( np brak zamierzonego efektu badz efekt lipny ) wroce do poprzedniej konfiguracji a lampy postaram się zwrocic. Moze uda mi sie z klientem dogadac. a gril nowy nielakierowany w kolorze czarny mat ze znaczkiem kosztuje kolo 50 zł to chyba znacznie taniej wyjdzie mnie jak np przelakierowanie mojego na czarno i spowrotem pozniej na rdzawy a lakier ten jest paskudnie drogi ( pełna perła ). A progi zamówilem od tajmusa xr2i i czekam na przesylke najwyzej bede mial do sprzedania. A moze ktos montowal na formum z xr2i do mk 4 chetnie bym podejrzal :P i moze jakas rade przyjol.

czym pomalowac ten grill i lampy???
i mat czy połysk?

Parzych - 21 Lut 2009, 16:50

olo napisał/a:
mat czy połysk?
Kup spraj mat i połysk i eksperymentuj :yes: jak nie podejdzie mat, to dasz połysk :ok:
olo - 21 Lut 2009, 16:53

w sumie masz racje majątku nie zaplace :P
rafal__lodz - 21 Lut 2009, 17:10

http://www.allegro.pl/ite...ingi_black.html masz w macie i moim skromnym zdaniem też bym tak prysnął :)
dida - 6 Mar 2009, 19:55

świetny projekt..ale w zderzaku musi być jakaś czarna linia bo wygląda jak by mu czegoś brakowało!całokształt ŚWIETNY :yes: :yes: :yes:
olo - 24 Mar 2009, 15:28

Powracam do tematu zakupilem juz nowy grill czarny mat spraj no i siatke w miejsce atrapy zderzaka ktorej nota bene nie idzie dostac :/ oryginalnej :) jutro będe kombinowal bo dzisiaj autko stoi u mechanika :) Na slupki narazie kupilem folie ( taka jakas do slupków zeby zobaczyc jaki efekt bedzie koncowy :) Jutro sie pochwale jak to wszystko wyglada jeżeli uda mi sie oczywiscie to poskladac :)