|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning stylistyczny - [MK4] mk4 ze zderzakami od mk5 SPORT
olo - 16 Lut 2009, 22:00 Temat postu: [MK4] mk4 ze zderzakami od mk5 SPORT Witam
Ostatnio wpadlem na pomysl ze wstawie do mk4 zderzaki od mk5 sporta trudne to zadanie bo cięzko je znaleźć a jeszcze drożej kupić ale udalo mi sie wyrwać je na alledrogo no i polakierowalem wsadzilem do autka i przedstawiam Wam
Marcin - 16 Lut 2009, 22:06
przydałyby się jeszcze progi i gleba
olo - 16 Lut 2009, 22:09
z przodu jest minus 4 cm tyl standard :/ mama mi amory wywalila ze sprzezynami z piwnicy bo myslala ze to smiecie progi będa od xr2i juz zamowilem od tajmusa
szukam jeszcze kratki i halogenów
Cosworth - 16 Lut 2009, 22:11
Bardzo fajnie, a czy musiałeś coś przerabiać by je zamocować ?? Bardzo mi się podoba.
hubi_2006 - 16 Lut 2009, 22:15
No opisz stary to jakoś szczegółowo... Wygląda fajnie
olo - 16 Lut 2009, 22:15
tyl wchodzi gladko trzeba tylko dwa mocowania boczne urwać i siedzi z przodem troche gorzej mam troszke krzywa fiescinke bo dzwonka delikatnego zaliczylem powymienialem wszystko ale tez nie jest to jak oryginalnie zreszta chyba byla bita jak ja przywiozlem
sporo paprania jest z lampami :/ grryyy caly dzien siedzialem trzeba pilowac zderzak a ja go najpierw polakierowalem :/ a pozniej spasowywalem i takim sposobem trza znowu do lakiernika na poprawki
arecki - 16 Lut 2009, 22:22
całkiem zacnie to wygląda
Marcin - 16 Lut 2009, 22:22
olo napisał/a: | z przodu jest minus 4 cm |
hmm a nie wygląda na tyle... to się zastanawiam ile moja usiadła...
za jakiś czas będę miał jeden komplet do sprzedania
olo napisał/a: | progi będa od xr2i |
to mnie zawsze zastanawiało jak by to wyglądało, kiedyś przymierzałem do siebie i do mk4 powinny pasować bez większych przeróbek
[ Dodano: Pon Lut 16, 2009 22:24 ]
dodam jeszcze, że mk5 ma już bardziej wydmuchane przednie błotniki i nie da rady ich dopasować
Luzak - 16 Lut 2009, 22:26
Nie no..... jest ładnie !
Progi koniecznie jakieś musisz zamocować.
Jak dla mnie może trochę smutno z sprzodu. Myślałeś o halogenach?
olo - 16 Lut 2009, 22:27
no więc jak mowilem progi będa z xr2i ale jeszcze sie zastanawiam czy z nadkolami czy bez bo jeżeli z to wtedy gleba i dystanse no oski by wydawala sie szersza no i czekam az sie ciieplo zrobi i zaloze letnie alufelgi bo te na tym profilu strasza
Marcin - 16 Lut 2009, 22:29
olo napisał/a: | jeszcze sie zastanawiam czy z nadkolami czy bez |
bez będzie kupa
olo - 16 Lut 2009, 22:34
Luzak napisał/a: | Myślałeś o halogenach? |
Oczywiscie jak tylko będzie luzna gotówka halogeniki będa pewnie Valeo bo są w miare tanie
Marcin napisał/a: | bez będzie kupa |
pewnie i masz racje zastanawiam sie tylko jak sie spasuja ze zderzakami bo nie chcial bym ich odkrecac ponieważ maja zaczepy boczne polamane a zeby to posklejac grrry niech szlak konstruktorów w fordzie ze to tak wymyslili
LOY - 16 Lut 2009, 22:50
fajne zderzaki ..napewno poprawiły wyglad auta ..zastrzezenia mam do angel ayesów ..w hondach mozna wybierac miedzy czarnymi a chromami ..wybacz ale chromy jakos nie kojaza sie ze sportem ...czarne lampy i czarny grill dodoałyby Twopjemu autu agresywnosci ...popatrz przemysl ..lampy łatwo rozłozyc i przemalowac
takie moje szybkie wizje ..czarne oczy i czarne lusterka ,halogenki
olo - 16 Lut 2009, 22:54
Podoba mi sie ta wizja zajebiscie
hubi_2006 - 17 Lut 2009, 00:02
LOY fajna wizja, agresywna... gorzej pewnie z kwestią prawną...
LOY - 17 Lut 2009, 00:25
hubi_2006 napisał/a: | LOY fajna wizja, agresywna... gorzej pewnie z kwestią prawną... |
dzieki ..ale chyba nie rozumiesz co pokazałem..gril na czarno ..zas w lapach typu angel ayes malujesz tylko maskownice dookoła soczewek ...więc jaka kwestia prawna ...nic sie nie zmienia oprócz koloru elementów dekoracyjnych ..
hubi_2006 - 17 Lut 2009, 00:35
Myślałem że ingerencja w lampy może go zgubić podczas przeglądu lub kontroli... Moim zdaniem przydałoby się jeszcze słupki na czarno zrobić.
LOY - 17 Lut 2009, 01:06
hubi_2006 napisał/a: | Moim zdaniem przydałoby się jeszcze słupki na czarno zrobić. |
dobra sugestia ...to polecimy na szybko dalej ..słupki czarne do lusterek (czarny połysk wszystko ) ..klamki ukrywamy w lakierze ..progi od sporta i charakterne, ciezkie 15 calowe schmidty i satysfakcjonująca gleba
rafal__lodz - 17 Lut 2009, 01:31
za zmiany, sam wiem ile czasu zajmuje piłowanie przedniego zderzaka i liczne przymiarki czy reflektor wchodzi i jest dobrze spasowany. Jak fundusze pozwolą to u mnie też kiedyś wleci zderzak od sporta na tył.
Co do progów od Xr'ki założonych w mk4 to widziałem kiedyś foto na UKFM ale jakoś nie mogę na szybko znaleźć Bardziej bym tu widział oryginalne od sporta ale w PL jeszcze nie widziałem a i w UK jak są to wołają za nie kosmiczne pieniążki.
Jeśli chodzi o ringi to chyba faktycznie lepiej byłoby wnętrze na czarno ale girl widziałbym raczej z drobnym siatexem, którym można uzupełnić grill w zderzaku, coś jak to:
SpiderMAN - 17 Lut 2009, 07:09
hubi_2006 napisał/a: | Myślałem że ingerencja w lampy może go zgubić podczas przeglądu lub kontroli... Moim zdaniem przydałoby się jeszcze słupki na czarno zrobić. | Jak to zrobi dobrze, to nikt się nawet nie zorientuje, że tak w oryginale nie było...
FZX - 17 Lut 2009, 09:27
bardzo mi sie podoba ale tak jak piszą koledzy brakuje gleby, osoboscie doradzał bym skierowac sie w strone projektu LOYa ... a przy okazji LOY za szybki i smaczny projekcik. ( mam małe pytanko czy progi z MK4 pasuja do MK3)
Gilgamesz - 17 Lut 2009, 11:00
Loy to powienien u Pininfariny robic Projekt świetny a i zazdroszcze tych zderzaczków.... :(
rafal__lodz - 17 Lut 2009, 12:20
Oprócz pomysłu LOY'a myślę że ciekawie komponowałby się zestaw Morette taki jak ma kaczoro u siebie. Wada - koszt i dostępność... ale może warto pozbierać, w końcu zderzaki od sporta do tanich nie nalezą
essien - 17 Lut 2009, 12:28
nie wiedziałem, że mk4 może być ładne
olo - 17 Lut 2009, 22:04
LOY napisał/a: | dobra sugestia ...to polecimy na szybko dalej ..słupki czarne do lusterek (czarny połysk wszystko ) ..klamki ukrywamy w lakierze ..progi od sporta i charakterne, ciezkie 15 calowe schmidty i satysfakcjonująca gleba |
powiem tak co do tuningu VT to wyglada to idealnie naprawde jestem pod wrazeniem ale progi od sporta to raczej malo dostępna rzecz i nie spodziewam sie ze kiedys je ujrze dwa kolor czarny wyglada niezle naprawde rasowo gleba będzie jak troche funduszy sie znajdzie narazie są inne wydatki. Co do alusów to jak mnie pamięc nie myli cena takiego zestawiku ( nowego ) to kolo 1200 ojro to prawie wartość mojego forda a używek jeszcze nie widzialem może ktos posiada
Kolejna rzecz to chyba szkoda tych felg na nasze drogi nie wiem jak u was ale u mnie na pomorzu to drogi są tragiczne :/ a dojaz do domu kwalifikuje sie pod samochód terenowy :> Ale pomysl elegancki bardzo mi sie podoba wydaje mi sie będe powolutko go wdrazal
Pytanie jedno czy przemalowywać angelsy ?? czy kupicz czarna edycje ?
Gril od forda czy wstawić mazdy bez tego bdziewiastego chromu?
Myslicie że poszerzenia od xr2i będa pasować??
kaczoro - 18 Lut 2009, 16:38
Jak ja malowałem moje standardowe reflektory na 'smoked' to używałem zwykłego lakieru akrylowego...oczywiście najpierw papierem ściernym zmatowiłem powierzchnię
Zderzaczki eleganckie...teraz jednak progi i halogeny to sprawa priorytetowa
LOY, ten VT jest genialny
chudy - 19 Lut 2009, 00:12
rafal__lodz napisał/a: | Oprócz pomysłu LOY'a myślę że ciekawie komponowałby się zestaw Morette taki jak ma kaczoro u siebie. Wada - koszt i dostępność... ale może warto pozbierać, w końcu zderzaki od sporta do tanich nie nalezą
|
no lampki fajne tez mi sie podobaja, sam mam takie tyle ze jeszcze sa czarne i troche kiszkowato wygladaja niestety kupilem same lampy bez grilla i musiala byc rzezba z oryginalnego co do vt loya to powiem ze za...szcze ale na razie u mnie szykuja sie zmiany techniczne stylistyczne musza poczekac, tak przy okazji ile dales za ten bumper jesli wolno spytac ?? fajnie wyglada chociaz ta dokladka tez mi przypadla do gustu
[url=http://img24.imagesh....th.jpg]Obrazek
Powodzenia w dalszych pracach ...
Parzych - 20 Lut 2009, 17:43
olo, moim zdaniem: w zderzakach powinieneś był zostawić czarny pasek, zamiast malować go w kolor (ale to moje zdanie), ogólnie wyszło świetnie, lampy przednie wal na czarno, gril też, tak jak i słupki... Lusterka zostaw jak są... essien napisał/a: | nie wiedziałem, że mk4 może być ładne | Bo nie może, może być tylko mniej brzydkie, ale to wina tych smutnych lamp przednich i tu już nikt nic nie poradzi...
olo - 20 Lut 2009, 21:37
hmmm a myslalem wlasnie ze zamalowywac te czarne nakladki poniewaz mam tez listwy polakierowane z boku a ich nie chcialem zdejmowac bo co chwila ktos przylomoci mi w w drzwi albo sam sie zapomne i przyladuje gdzies w sciane czy cos koncept zrobie jak bedzie chwila czasu ale chyba kupie nowe lampy i nielakierowany grill albo grill od mazdy 121 poprzerabiam no i czekam jeszcze na dokladki z xr2i na progi zobaczymy jak to wyjdzie
LOY - 21 Lut 2009, 02:11
parzych wydziwia ..zderzak jest ok ..lamp nie kupuj bo i po co ..rozklej te comasz i pomaluj ..banalnie prosta sprawa ..ot cierpliwosc dokładnosc i pare godzin czasu ...grilla tez nie kupuj nowego ..chyba nie masz kasy na wywalanie ...pomaluj ten co masz . a co do progów to kup cos podobnego ..byle nie było zbyt rzezbione n.p :http://allegro.pl/item551...per_okazja.html
czy
http://allegro.pl/item551...daz_okazja.html
tylko nie kup tego potworka ..mimo ze dedykowany do fiesty 4
http://allegro.pl/item548...per_nowosc.html
olo - 21 Lut 2009, 16:46
LOY'u chcialem kupić lampy dlatego ze w przypadku porazki ( np brak zamierzonego efektu badz efekt lipny ) wroce do poprzedniej konfiguracji a lampy postaram się zwrocic. Moze uda mi sie z klientem dogadac. a gril nowy nielakierowany w kolorze czarny mat ze znaczkiem kosztuje kolo 50 zł to chyba znacznie taniej wyjdzie mnie jak np przelakierowanie mojego na czarno i spowrotem pozniej na rdzawy a lakier ten jest paskudnie drogi ( pełna perła ). A progi zamówilem od tajmusa xr2i i czekam na przesylke najwyzej bede mial do sprzedania. A moze ktos montowal na formum z xr2i do mk 4 chetnie bym podejrzal i moze jakas rade przyjol.
czym pomalowac ten grill i lampy???
i mat czy połysk?
Parzych - 21 Lut 2009, 16:50
olo napisał/a: | mat czy połysk? | Kup spraj mat i połysk i eksperymentuj jak nie podejdzie mat, to dasz połysk
olo - 21 Lut 2009, 16:53
w sumie masz racje majątku nie zaplace
rafal__lodz - 21 Lut 2009, 17:10
http://www.allegro.pl/ite...ingi_black.html masz w macie i moim skromnym zdaniem też bym tak prysnął
dida - 6 Mar 2009, 19:55
świetny projekt..ale w zderzaku musi być jakaś czarna linia bo wygląda jak by mu czegoś brakowało!całokształt ŚWIETNY
olo - 24 Mar 2009, 15:28
Powracam do tematu zakupilem juz nowy grill czarny mat spraj no i siatke w miejsce atrapy zderzaka ktorej nota bene nie idzie dostac :/ oryginalnej jutro będe kombinowal bo dzisiaj autko stoi u mechanika Na slupki narazie kupilem folie ( taka jakas do slupków zeby zobaczyc jaki efekt bedzie koncowy Jutro sie pochwale jak to wszystko wyglada jeżeli uda mi sie oczywiscie to poskladac
|
|