Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - Mostkowanie radia...

PAWELwrx - 30 Sty 2009, 00:32
Temat postu: Mostkowanie radia...
Witam mam radio samochodowe Kenwood 4X50, czy możliwe jest zmostkowanie wyjść przednich z tylnimi aby uzyskać 2x100 lub wogóle jakoś zwyżke mocy? Czy co najwyżej mogę zyskać to że spale radio?
Z przodu mam zestaw odseperowany na zwrotnicy (głośniki 16 i tweetery).

molu - 30 Sty 2009, 08:22

Nie ma takiej opcji .
pzdr

PAWELwrx - 30 Sty 2009, 11:28

Ale nie ma takiej opcji bo spale radio czy nie uzyskam żadnego efektu. Powiem tak - każde wyjście z radia mam podlączone pod zwrotnice a z każdej sygnał wychodzi na tweetery (dwa z przodu i dwa z tylu) a te 4 wyjścia na bass chcę zmostkować i podlączyć pod głośniki w dżwiach.
JoeMix - 30 Sty 2009, 11:42

Jak jest taka opcja to jest to zapisane w instrukcji jak nie to albo spalisz, albo nie uzyskasz to czego oczekujesz.
PAWELwrx - 30 Sty 2009, 11:48

W instrukcji nie ma takiej informacji. To czyli nie robi to też żadnej różnicy że chcę zmostkować za zwrotnicami?
Marcin - 30 Sty 2009, 17:09

jeśli radio nie ma takiej opcji to gdzie byś ich nie zmostkował to spalisz końcówki mocy, a jak się uratują to i tak to nie będzie grało, wiec nie kombinuj, a jak już się zdecydujesz to po fakcie nie placz, że radio przestało grać... chcesz więcej mocy kup wzmacniacz.
edge - 1 Lut 2009, 10:38

Wez pod uwage to że moc kazdego radia jest podawana w mocy muzycznej czyli jak masz 4x50W to w rzeczywistosci moc RMS wynosi 4x25W wiec niema co szalec. Chcesz wiecej mocy to wzmacniacz dzisiaj to przeciez nie problem, a radyjko lepiej zostawic w spokoju :)