|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Naprawa ogrzewania tylnej szyby
Marcinowaty - 6 Gru 2008, 20:36 Temat postu: [MK3] Naprawa ogrzewania tylnej szyby Pół szyby mi nie ogrzewa, po bliższym przyjrzeniu stwierdziłem że ścieżki są uszkodzone. W motoryzacyjnym polecono mi specjalny lakier do naprawy ścieżek. Naprawiał ktoś z was w podobny sposób ogrzewanie?
Puff - 6 Gru 2008, 22:11
Robiłem tak inne rzeczy, szyby akurat nie - tyle, że zasada działania jest ta sama - ma to przewodzić prąd.
W zasadzie każdy lakier przewodzący się nada - bylebyś nim posmarował solidnie (1-2mm grubości) :)
diodalodz - 7 Gru 2008, 01:47
hm zależy ile pasków nie działa . powyżej 3 pasków szkoda zachodu .
Kleisz taśmę malarską idealnie obok ścieżek delikatnie czyścisz z lakieru końcówki przerwanych ścieżek i zalewasz pędzelkiem . Hehe a milimetr grubości jest niewykonalny myślę że jak się uda uzyskać 0,1-0,2 mm to max co można uzyskać . za cienka warstwa niestety się przepali . Używać można tylko tzw kleju "srebrowego" , grafit nie zadziała bo za duże prądy .
Marcinowaty - 7 Gru 2008, 08:44
Akurat ten co kupiłem jest srebrowy. Dosyć mocno uszkodzone mam te paski. Oto efekt naprawy. Wizualnie do bani, ale mam nadzieje że będzie działać.
diodalodz - 7 Gru 2008, 12:51
do bani bo nie doczytałeś tego co napisałem . Poto właśnie nakleja się taśmę malarską .
co nie zmienia faktu że szyba jest do wyrzucenia . klej naprawia rysy na ścieżkach a nie 5 cm ścieżki .
uciu - 7 Gru 2008, 14:22
Marcinowaty napisał/a: | Akurat ten co kupiłem jest srebrowy. Dosyć mocno uszkodzone mam te paski. Oto efekt naprawy. Wizualnie do bani, ale mam nadzieje że będzie działać.
[url=http://img132.images....th.jpg]Obrazek[/URL] |
Stary, wywal tą szybę i wyrwij jakąś używkę sprawną z allegro, można kupić już za 50zł. Wygląda tragicznie. Napisz czy chociaż działa
Puff - 7 Gru 2008, 15:02
Grubo...
Marcinowaty - 7 Gru 2008, 19:43
Nie działa, szlag by to trafił. Może birolem da się zmyć
essien - 7 Gru 2008, 20:41
poproś mikołaja o nową szybe a z tej zrob akwarium
Marcinowaty - 8 Gru 2008, 17:04
Za cienka na akwarium Zostanie tak jak jest.
|
|