Forum FiestaKlubPolska -

Nasze auta - [MK4] fiestka by kubas

kubas - 3 Gru 2008, 17:40
Temat postu: [MK4] fiestka by kubas
1. NICK: kubas
2. IMIĘ: kuba oczywiście :)
3. MODEL: fiesta
4. WERSJA: fun, HB, 3d
5. ROCZNIK: MK4, 10.97
6. SILNIK: 1.25 zetec
7. OPIS AUTA: druga już fiestka (poprzednia to MK1) i kolejny ford (był mondziak i fiesta MK1, jest windstar i fiesta MK4)...kupiona miesiąc temu w komisie podpoznańskim, a sprowadzona ze słonecznej italii...fajna wersja z klimą i elektrycznymi szybkami, regulacją światełek, fotele jakieś takie półkubełkowe :) , białe zegary z obrotkiem i ładna tapicerka oraz kolorek plastików (jakaś delikatna śliwka) ... no i orginalne kołpaczki hehe - zasadniczo jestem na wielkie tak :) - nie sądziłem tylko że to maleństwo jest takie twarde (choć przynajmniej zaje...ście trzyma się drogi)...aha - wg VIN'u ma jeszcze rozpórkę z tyłu :)

8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a. wizualne: -
b. mechaniczne: -
c. audio: fabryczne jest i nie mam zamiaru zmieniać
d. inne: -

9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne: czarne szybki z boku i z tyłu, końcówka tłumika, siatka alu na przód, halogeny, jakieś ładne felgi aluminiowe
b. mechaniczne: silnika nie tykam...jak będę chciał więcej koników to sobie sprawię jakąś naklejkę na tylną szybę...choć po zastanowieniu może założę filtr stożkowy
c. audio: może zmieniarka CD orginalna forda...bo transmiter z pilotem już mam :)
d. inne na pewno nie będę jej obniżał <8>

10. FOTKI AUTA

hubi_2006 - 3 Gru 2008, 18:11

kubas napisał/a:
siatka alu na przód
odpuść to sobie ;-|

kubas napisał/a:
nie sądziłem tylko że to maleństwo jest takie twarde (choć przynajmniej zaje...ście trzyma się drogi)
to fakt

Hehe kolejna mk4 z nami :D Ciekawi mnie w jakim stanie była jak ją kupowałeś... chodzi mi o czystość jako że jest ona z Włoszech ściągnięta. Moją prałem i myłem 2 dni po zakupie a przyjechała również z Włoch. Pozdrawiam i życzę snucia dalszych planów :ok:

kubas - 3 Gru 2008, 18:35

znam na szczęście komis, gdzie po sprowadzeniu to oni czyszczą autka - konkretne mycie (włącznie z wyciąganiem foteli itp), polerka lakieru, mycie silnika (to ma swoje plusy i minusy) - więc odebrałem ją w stanie hehe śliczniutkim i pachnącym :ok:

[ Dodano: Sro Gru 03, 2008 18:36 ]
przy okazji...szukam halogenów :-P

ohnedich - 3 Gru 2008, 21:26

No proszę grono mk4 sie powiększa. Autko super ale odpuść sobie siatkę na przód siateks wyszedł z mody a poza tym oszpeci autko. Końcówka tłumika najlepiej Ultera są trwałe i estetyczne
kubas - 4 Gru 2008, 18:45

może faktycznie rozważę nie założenie siatki alu :)
a czy macie jakieś foty żeby zobaczyć jak to wygląda na fiestce ?

rafal__lodz - 4 Gru 2008, 19:09

http://www.ukfiestanetwor...ry&req=sc&cat=3
Sorki że nie konkretne przykłady ale na 38 stronach galerii jest sporo przypadków gdzie założony jest siatex. Może Ci się spodoba wizja siatki może Cie odrzuci. Miłego oglądania.

tadzias - 4 Gru 2008, 19:18

ostatnio coś przybywa MK4 i MK5 :ok:

całkiem niezły furak :)

kubas - 4 Gru 2008, 22:16

rafal__lodz, dzięki za linka

tadzias, i za dobre słowo :)

Tommi - 4 Gru 2008, 23:29

Przyjemna Fieścika, mogłaby być ciut bardziej wypucowana do sesji gy , podoba mi sie ta tapicerka w śmieszne wzorki.
Ja bym sobie siatex odpuścił choćby po zobaczeniu fotek tej granatowej Fiesty, jak już to wolałbym pomalować kratki pod kolor nadwozia.

kubas - 5 Gru 2008, 07:52

kratki mam w kolorze nadwozia (te przy grillu) i faktycznie czarne w zderzaku
...a co do wypucowania - dzień wcześniej była myta...ale pogoda jaka jest każdy widzi
następny raz fotki zrobię zaraz po myciu :)

[ Dodano: Pią Gru 05, 2008 07:56 ]
a co do siatki alu...zrobię najpierw chyba sobie wizulizację VT - w porównaniu do fiestek w innych kolorach,siatka alu jakby nie patrzeć jest pod kolor mojej fiestki więc nie będzie się raczej aż tak rzucać w oczka jak przy np granatowej...tak mi sie wydaje

M_arcin - 5 Gru 2008, 11:13

O fajna :)
I jeszcze ostały się po tylu latach seryjne kołpaki ;-)

kubas - 5 Gru 2008, 12:54

no ... te kołpaki chyba na tasiemki montażowe przyczepię bo kto to wie.... <8>