Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] co puszcza olej?

fiesta209 - 16 Lis 2008, 11:32
Temat postu: [MK3] co puszcza olej?
Mam fieste zaledwie od tygodnia i mam pytanie zwiazane z czego leci olej?? konkretnie pada na oslone dysktowa pod paskiem ..... a tak poztym co psuje czesto wtych fiestach...?
a tak z ustrek to niedzila mi lampka przy otwieraniu dzrwi (ogolnie swieci) i lewy glosnik - slyszalem ze w radiach forda wypinaja sie styki czy cos...

JoeMix - 16 Lis 2008, 11:52

Stary, za 30 minut będę w Stalowej to Ci zerknę pod maskę i pokaże skąd leci olej,,,
bidżej - 16 Lis 2008, 12:49

heh, pewnie walnął uszczelniacz wału od przodu - moja potrafi tak wypluć ok. 0,5l na jakieś 700km :yyy: szukam kogoś kto umie go zrobić porządnie - ostatnio koleżka stwierdził że banalna rzecz, założył nowy i po paru km zaczęło z niego kapać, teraz na szczęście jest lepiej...
fiesta209 - 16 Lis 2008, 15:13

aha thx.. a kosztowna to sprawa... i czy mozna z tym jezdzic narazie??
a i chyba sonda lambda padla czy cos bo bierze mi tak z 9-10l na sto...powina tak brac jak mam ciezka noge??

bidżej - 16 Lis 2008, 15:19

fiesta209, uszczelniacz kosztuje jakieś 15-20pln, założenie do 50pln - tylko weź tu znajdź fachowca który zrobi to dobrze :kaput:

walnięta sonda lambda podwyższa spalanie o ok. 1l/100km, a skoro masz ciężką nogę to akurat by pasowało... koszt ok. 150pln (nieoryginalna), ale najpierw sprawdź kody błędów.

fiesta209 - 16 Lis 2008, 16:21

aha thx.... ja mam znajomego mechanika ktory ma fieste od kilk lat i mysle ze mi zrobi dobrrze....ale ile pownia fiest palic przy miare spokojnej jezdzie przy 1,3? i le mogla by wziosc max gdzy wysztko jest ok z silnikiem?
bidżej - 16 Lis 2008, 16:22

poszukaj danych fabrycznych w tematach przyklejonych...
granadziarz - 16 Lis 2008, 16:52

Co do simmerringów w łańcuchowych fiestach to się robią piękne rowy w kołach pasowych i trzeba albo kupić dłuższy (ten trzeci wymiar w katalogu) siemmerring żeby chodził po zdrowej powierzchni, albo oryginała wbić głębiej żeby również trafił na zdrową powierzchnię.