Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - Układ chłodzenia: wyciek nieszczelność środki uszczelniające

harek - 17 Sty 2005, 13:32
Temat postu: Układ chłodzenia: wyciek nieszczelność środki uszczelniające
Troszke mi kapie z chłodnicy płyn. Nie duzo, ale mnie to wkurza strasznie! Stosował ktoś przypadkiem uszczelniacze do chłodnic ? Takie cuś co sie wlewa, wsypuje do zbiornika wyrównwczego ? Jak to działa, ile kosztuje i czy warto to stosowac ?
orelek - 17 Sty 2005, 13:55

ja sobie kiedyś w 125p zakleiłem chłodnice na amen takim cudownym środkiem choć wcale nie wsypałem durzo... człowiek się uczy na błędach...
pozdrawiam

orelek - 17 Sty 2005, 13:56

ja sobie kiedyś w 125p zakleiłem chłodnice na amen takim cudownym środkiem choć wcale nie wsypałem za wiele... człowiek się uczy na błędach...
pozdrawiam

trzeci - 17 Sty 2005, 14:01

Na tej samej stronie jest topic : Cieknąca chłodnica , wystarczy tam zajrzeć. Nie ma co otwierać kolejnego wątku na ten sam temat.
Pozdro...

virus2 - 17 Sty 2005, 14:07

Nic nie dolewaj nic nie lataj ylko pogorszysz sprawe, porostu kup chlodnice juz to przerabialem
harek - 17 Sty 2005, 14:10

wydaje mi sie ze płyn leci z tego łączenia miedzy boczkiem plasikowym i resztą chłódnicy. moze to sie jakos wymienia !?
diodalodz - 17 Sty 2005, 14:28

mi sie udało naprawić takch chłodnice małym imadełkiem . Wymontowałem i po kolei zaciskałem krawiędzie . I zdało egzamin .
Pozdrawiam

harek - 18 Sty 2005, 21:53

kupiłem płyn uszczelniający chłodnice na orlenie - 14,49 PLN i nie cieknie!!!
Lokmen - 18 Sty 2005, 22:23

no to czkamy teraz na twego posta o słabym grzaniu nagrzewnicy :D :wink:
virus2 - 18 Sty 2005, 22:27

A nastepny post w lecie o przegrzewani się silnika :D
harek - 18 Sty 2005, 23:25

Łokmen napisał/a:
no to czkamy teraz na twego posta o słabym grzaniu nagrzewnicy :D :wink:

autko grzeje tak jak grzało wczesniej. zadnej rózniecy - tyle ze nie cieknie skubana :)

harek - 18 Sty 2005, 23:26

virus2 napisał/a:
A nastepny post w lecie o przegrzewani się silnika :D

do lata juz bede miał nowiutką chłodnice :) Na tej tylko musze sie troche przebujać....

virus2 - 18 Sty 2005, 23:55

Nie chce cie straszyc ale tez popelnilem ten bład i wlalem to i po tygodniu mialem do wymiany chłodnice i nagrzewnice :cry:
Kurtus - 19 Sty 2005, 00:04

virus2 napisał/a:
Nie chce cie straszyc ale tez popelnilem ten bład i wlalem to i po tygodniu mialem do wymiany chłodnice i nagrzewnice :cry:

ja mialem fart,wlalem to nie dosc ze uszczelnilo to jezdze juz 3miesiace :)

Żółwik Tuptuś - 19 Sty 2005, 20:57

Kurtus napisał/a:
virus2 napisał/a:

ja mialem fart,wlalem to nie dosc ze uszczelnilo to jezdze juz 3miesiace :)

Znam takiego co mu na trypla witamina C pomogła

Fred - 19 Sty 2005, 21:01

Ja też już przeszedłem przez zmiane nagrzewnicy po takim gównie jak uszczelniacze do chłodnic i wiem że nigdy wiecej tego nie zapodam...