|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning mechaniczny - Górne mocowania kolumn przedniego zawiasu .
Żółwik Tuptuś - 26 Paź 2008, 19:24 Temat postu: Górne mocowania kolumn przedniego zawiasu . Witam .
Mam prośbę o podesłanie fotek górnych mocowań kolumn Mac Persona z regulacją kąta pochylenia kolumny ( najlepiej w aucie i wyjętych ) .
Druga prośba - potrzebuję wymiary mimośródowych śrub do skręcania kolumny ze zwrotnicą ( tzw " fasolki " ) chodzi mi o wielkość mimośrudu .
Foto także mile widziane .
Dzięki za wszelakie info
squadak - 27 Paź 2008, 09:08
w kwestii gornych mocowan przgladnij:
www.zetecinside.com
i fotki stamtad:
i jeszcze tu jest fotka niezamontowanego
Nie chcialo mi sie szukac ale gdzies tam na stronce na pewno kiedys byl szerszy opis co i jak.
Piesek - 27 Paź 2008, 14:48
też coś takiego chciałem do fiesty... ale niewiem co i jak...
Żółwik Tuptuś - 28 Paź 2008, 22:01
squadak - cieli kielichy - czyli tak jak myślałem nie da się tego obejśćbez wymiany kielichów ( albo mocnej przeróbki ) . Wniosek prosty regulowane kąty trzeba zrobić na połączeniu zwrotnicy z kolumną .
Dzięki za foty i przypomnienie strony , z której czerpałem pierwsze inspiracje
Piesek - 29 Paź 2008, 08:01
a od czego zaadaptujeszz tą regulacje kontow? czy wystepuje same regulacje?
Żółwik Tuptuś - 29 Paź 2008, 13:17
Taką regulację można kupić w dobrych sklepach z oponami , felgami itd . Ja ją zrobię na śrubach mocujących przeguby od Audi z dorobionymi mimośródami , do tego dołożę gwintowaną regulację , tak aby dało sie to dokładnie ustawić ( tego się nie da kupić ) . Całość będzie na wysokości połączenia kolumny ze zwrotnicą przymocowana do kolumny .
|
|