Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - kolumna kierownicza

fijalmateusz - 27 Wrz 2008, 21:24
Temat postu: kolumna kierownicza
czesc mam prośbę a zarazem pytanie wymieniłem wczoraj łożysko w kolumnie kierowniczej bo mi sie rozleciało i mam straszny luz na kierownicy obawiam sie ze cała kolumna jest do wymiany czy wie ktos jak ja mozna sprawdzic i mam prosbe o zdjęcie na maila (fijalmateusz@wp.pl) kolumny od dołu ( chodzi mi głównie o zdjecie kolumny nad pedałami) bo obawiam sie ze ta sprezyna co tam nawaliła. pomoze ktos? Z góry dziekuje
polo1976 - 27 Wrz 2008, 21:59

Sprawdź krzyżak kolumny. Jeśli miałeś rozwalone łożysko może mieć luzy poza tym na maglownicy masz coś takiego jak regulator oporu obrotu zębnika. Ale najpierw sprawdź krzyżak. Co do zdjęcia, mam wersję ze wspomaganiem i nie jestem pewien czy to wygląda tak samo a nie chcę cię wprowadzać w błąd.
fijalmateusz - 28 Wrz 2008, 17:59

krzyzaki sa oki bo zmieniałem jakieś 2 miesiace temu a jak wbije kierownice delijatnie młotkiem to jest oki dopuki nie skręce kierownica. po skrecenu znowu wyskakuje i luz sie znowu robi. a jestem w trakcie malowania uta i chciałbym i t przy okazji zrobic . a jak bys mi wysłał zdjecie to bym sobie popatrzył moze jest tosamo
polo1976 - 30 Wrz 2008, 19:46

Sorki ze tak późno jutro zrobię fotkę i Ci wyślę.