Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - [MK4] folia koloryzujaca lampy ...pytania

dida - 23 Wrz 2008, 12:44
Temat postu: [MK4] folia koloryzujaca lampy ...pytania
http://www.allegro.pl/ite...rofesjonal.html

mam pytanie czy ktoś może bawił sie już w przydymianie lamp?czy taka folia nadaje sie do tego?czy bardzo zmieni kolor lamp?czy to jest dozwolone?pomocy!!!

LOY - 23 Wrz 2008, 12:56

ja uzywałem zawsze sprayów ...ale trzeba wymontowac lampe odtłuscic obkleic i jeszce ładnie pomalowac ...zalety ..polerujac rozjasniasz...wady ...z czasem traca kolor ...
kolego folijka kosztuje grosze ..kup pobaw sie i podziel sie spostrzezeniami ...co do dozwolenia..jesli kolor swiatła drastycznie sie zmieni lub słabnie to jest to niedozwolone i bystry diagnosta lub policjant zabierze dowód ..a cwane tow ubezpieczeniowe moze miec powód do niewypłacenia odszkodowania ..ale jesli folia nie wpłynie bardzo na swiecenie ...to mozesz jezdzic i niewiele ryzykujesz

dida - 23 Wrz 2008, 13:08

ok.więc do dzieła!tak zrobie kupie i metodą prób i błędów będe kleił ..a czy łatwo taką folie zerwać?
J@rek - 23 Wrz 2008, 17:56

Czekam z niecierpliwością na efekty :łoś:
SpiderMAN - 23 Wrz 2008, 18:28

dida napisał/a:
ok.więc do dzieła!tak zrobie kupie i metodą prób i błędów będe kleił ..a czy łatwo taką folie zerwać?
Tak, łatwo... schodzi bez najmniejszych problemów.
dida - 23 Wrz 2008, 20:43

J@req napisał/a:
Czekam z niecierpliwością na efekty :łoś:

czy ten "jelonek"ma znaczyc ze ta folia to zły pomysł?

FiFa - 23 Wrz 2008, 20:49

Zacznijmy od tego ze nie bedzie łatwo nakleic... W opalarke napewno musisz sie zabezpieczyc....
A dwa kazda ingerencja w lapmy jest niedozwolona
LOY napisał/a:
o jest to niedozwolone i bystry diagnosta lub policjant zabierze dowód ..a cwane tow ubezpieczeniowe moze miec powód do niewypłacenia odszkodowania ..ale jesli folia nie wpłynie bardzo na swiecenie ...to mozesz jezdzic i niewiele ryzykujesz

nawet jesli to bedzi słabo widoczne.... ale wiadomo Twoje rzyko moze sie akurat uda :D

tomekk58 - 23 Wrz 2008, 22:19

miałem czerwoną folię na lampach w fieście i teraz w orionie... w obu przypadkach poczatkowo miałem zaklejone świato cofania... nie polecam, odkleiłem bo nie podobalo mi sie jak to świecilo na rózowo, z orionem teraz byłem na przeglądzie i nawet dobry znajomy diagnosta mi nie podbil dowodu bo miałem czerwone kierunkowskazy, przekonał mnie, do wycięcia takich prostokącików na kierunkowskazie w folii zeby jednak pozostała pomaranczowa barwa a nie czerwona, tym ze w razie najechania na tył mojego samochodu, na 80% uznają moją winę za ingerencję w barwę światła... ja juz nie musze sie obawiać zabrania dowodu :)
odyniec - 23 Wrz 2008, 23:48

a ja mam sprayem czarnym tylko kierunki i wsteczne pomalowane i bez problemów.
dida - 24 Wrz 2008, 11:31

wieci co,,ja chyba dam sobie z tym spokuj.bo jesli faktycznie mam miec potem problemy z powodu lamp...wiec wezme sie lepiej za zmiane innych elementów w mojej fifce.a zdradze że jeszcze niedawno zabierałem sie za zmiane żarówek w przednich lampach,i też pewne osoby wybiły mi to z głowy... :yes:
Bad_Boy__Zabrze - 24 Wrz 2008, 13:44

bo my to male postepowe grono jestesmy :-P
SpiderMAN - 24 Wrz 2008, 14:51

FiFa napisał/a:
Zacznijmy od tego ze nie bedzie łatwo nakleic... W opalarke napewno musisz sie zabezpieczyc....
A dwa kazda ingerencja w lapmy jest niedozwolona
LOY napisał/a:
o jest to niedozwolone i bystry diagnosta lub policjant zabierze dowód ..a cwane tow ubezpieczeniowe moze miec powód do niewypłacenia odszkodowania ..ale jesli folia nie wpłynie bardzo na swiecenie ...to mozesz jezdzic i niewiele ryzykujesz

nawet jesli to bedzi słabo widoczne.... ale wiadomo Twoje rzyko moze sie akurat uda :D
Suszarka wystarczy...
Ingerencja... jaka ingerencja, w razie kontroli zrywasz folie...
Ja mam czarna i kolor kierunków się nie zmienił, byłem u diagnosty i pytałem po naklejeniu, czy tak może być, stwierdził, ze jest ok, nie jest za ciemna, barwa światła jest taka jak ma być, zawsze można zerwać...
I tak niedługo będę mieć lampki z dymionym Helli... :P