Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK4] co to za gniazda?

dida - 4 Wrz 2008, 13:08
Temat postu: [MK4] co to za gniazda?
mam pytanie na dwóch zdjeciach widzicie dwa gniazda.na zdj.1 to jakies niazdo znajdujące sie w komorze silnika przy lewej lampie napiecie na właczonej stacyjce ma 8v.co to może byb? a na zdj.2 znajduje sie gniazdo które jest na samym dole słupka obok pedau sprzęgła.jest ono pod zaslepką..co to jest? http://img136.imageshack....796/zdj2kq8.jpg
sulos - 4 Wrz 2008, 13:28

to pod zaslepka to do komputera :)
to drugie... hm... nie wiem :/

dida - 4 Wrz 2008, 14:26

a czy może to być gniazdo od halogenów ?czy w tedy powinny być takie dwa?jestem też na etapie montażu halogenów i szkoda zebym niepotrzebnie dorabiał instalacje..czy na oryginalnej insttalacji prąd powinien się pokazać po włączeniu tylnej lampy przeciwmgielnej?
sulos - 4 Wrz 2008, 14:39

hm... prawdopodobnie halogeny. u mnie mam ja z taka plstikowa zaslepka :) zrob zdjecie drugiej strony, to po numerze dojdziemy do czego to jest
dida - 4 Wrz 2008, 14:59

na niej też była ta zaślepka,poprostu zdjąłem ją do zdjęcia.a niby czego z drugiej strony mam zrobić zdjęcie?napewno drugiej takiej wtyczki w komoże silnika nie ma.jest tylko z lewej.
sulos - 4 Wrz 2008, 14:59

w sensie zrob dokladniejsze zdjecia wtyczki. tak, zeby byly widoczne numery ktore sa na niej
dida - 4 Wrz 2008, 15:18

89fg14a464hba
pbtp
gf30<
14a624-d
e53b
to wszystko co pisze na tej wtyczce i nakładce na niej na zdjęciu i tak by tego nie było widać.
:sad:

sulos - 4 Wrz 2008, 15:31

tja. powinny byc przeciwmglowe. ale niech jeszcze ktos to potwierdzi :)
dida - 4 Wrz 2008, 15:39

w sumie prąd na wtyczke dochodzi po właczeniu światel,wiec chyba tak jak seryjnie w halogenach,tylko nie sądzisz ze napiecie 8v jest za niskie na takie halogeny?amoże jest to wszystko na jednym bespieczniku razem z tylnym halogenem i po wyciągnięciu go nie bedzie działac to wtedy będe wiedział czy to faktycznie to?
sulos - 4 Wrz 2008, 15:46

beziecznikami odowiedzialnymi za swiatla przeciwmglowe sa F41 i F42 w kabinie.
dida - 4 Wrz 2008, 15:51

dzięki na pewno to sprawdze.bo to chyba jedyny sposób zeby sie dowiedzieć co to...
daro - 6 Wrz 2008, 21:57

to są wtyczki od halogenów tylko skąd 8 wolt bateryjke w mierniku masz dobrą ?
Do przednich halogenów idzie osobny włacznik a nie z tylniej lampy przeciwmgłowej i jeszcze sprawdz przekaznik w komorze silnika tj drugi od lewej stony na dolnym rzedzie (takie brazowe kosteczki jest ich tam 5 )

dida - 7 Wrz 2008, 10:32

a jesli to wtyczka od halogenów,to czy w tedy włącznik musi byc w srodku auta ?bo ja dodatkowego niemam,albo poprostu go niewidze,czy w takich sytuacjach włącznik sie dorabia?
JoeMix - 7 Wrz 2008, 12:03

Jeśli nie masz fabrycznie hallogenów to nie będzie przełącznika, może być okablowanie i wtedy nie dorobiony, a fabryczny przełącznik, przekaźnik i bezpiecznik i powinno działać.