|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Jakie Amortyzatory ?-poszę o radę
kopys - 2 Wrz 2008, 11:21 Temat postu: [MK3] Jakie Amortyzatory ?-poszę o radę Witam Wszystkich, temat wałkowany nie pierwszy, ani nie ostatni raz ,ale szukam amortyzatorów i chciałbym się doradzić, zwłaszcza osób które ewentualnie jeżdzą na takich.
Amorki chciałbym kupić na allegro, generalnie z niskiej półki cenowej (ok 75 pln)i pytanie jakiej firmy:
- HART
- DELPHI
Ewentualnie widziałem jeszcze parę złotych droższę firmy MAGNUM.
Zanim zacznie ktoś od razu pisać kup droższę itd., to powiem tylko że Fiiesta jest drugim autem w rodzinie, jeżdzi nim żona i auto w ciągu roku osiąga przebieg 5 do 6 tys. km. z hukiem.
Na początku roku wymieniłem amory na tył, założyłem wtedy Magnetic Marelli, ale nie widzę aby ktoś sprzedawał przednie olejowe takie.
Czekam na odpowiedzi. Z góry dzięki.
BlackJack - 2 Wrz 2008, 12:35
http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=33514 zobacz tutaj
kopys - 2 Wrz 2008, 12:52
3ch0 napisał/a: | http://www.fiestaklubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=33514 zobacz tutaj |
Ten post zbytnio nic nie wnosi do mojego tematu, czekam dalej.
stafcio - 2 Wrz 2008, 13:26
ja kiedys kupilem na alegro tanie amorki chyba wlasnie hart i dobrze sie spisywaly tzn. normalnie sie spisywaly jak masz hajs to kup bilstein a jak nie masz to kup hart i bedzie ok.
Peedro - 2 Wrz 2008, 14:01
Cóż, tanie amorki jak tanie amorki, u mnie na tyle tanie amorki za 50 zł sztuka wytrzymały tylko 3 miesiące... Ale to przy springach -40 mm. Myślę że przy serii, omijaniu dziur i ogólnie spokojnej jeździe powinny takie amorki trochę wytrzymać.
lis2006 - 2 Wrz 2008, 14:09
ja ostatnio podreperowałem zawieszenie, to znaczy wszystkie tuleje przód plus tył i amortyzatory na przód, sa własnie firmy Delphi tylko ze to sa jakies tam wzmocnione, za komplet łozysko, odbojnik, amortyzator x2 zapłaciłem 260zł, przejechałem na tym dopiero 2 tys. ale jak narazie bez zadnych problemów:)
Marcinowaty - 3 Wrz 2008, 01:54
Nie ma co panowie oszczedzać na zawieszeniu. Amortyzatory maja zadżebisty wpływ na bezpieczenstwo jazdy
bidżej - 3 Wrz 2008, 16:32
Marcinowaty, ale przy standardowym zawieszeniu i tak lekkim autku chyba nie ma sensu kupować amorów z najwyższej półki - ale co kto lubi
Marcinowaty - 3 Wrz 2008, 18:11
Rozumiem, ale podejrzanych z allegro za pare groszy też nie..
|
|