|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] Ga¶nie przy odpalaniu
sewi20 - 28 Sie 2008, 23:23 Temat postu: [MK4] Ga¶nie przy odpalaniu Witam, mam problem z odpalaniem fiesty mk4, otoz jak postoi dluzej to jak odpalam to albo gasnie albo musze trzymac wcisniety gaz do dechy to wtedy chwile ja dlawi i po chwili puszcza i jest ok, Dzieje sie tak jesli dluzej postoi a jesli odpalam ja w malych odstepach to jest ok. Co to moze byc.
Druga sprawa jest ze nie chce za bradzo przyspieszac i dochodzi do 4000 obrotow i ja dlawi, jednak czasami puszcza i jest ok/
dzozef - 10 Wrz 2008, 14:55
mam co prawda 1.8D ale mam podobny problem, jak dłużej postoi to za którym¶ razem z kolei odpali a jak już odpali to następnym razem pali na dotyk można powiedzieć. Czy moze to byc wina filtra paliwa?
Proszę o pomoc
pozdrawiam
Pablo784 - 10 Wrz 2008, 15:13
sewi20 napisał/a: | Witam, mam problem z odpalaniem fiesty mk4, otoz jak postoi dluzej to jak odpalam to albo gasnie albo musze trzymac wcisniety gaz do dechy to wtedy chwile ja dlawi i po chwili puszcza i jest ok, |
jak na moje oko to nie działa ci automatyczne ssanie
dzozef napisał/a: | mam co prawda 1.8D ale mam podobny problem, jak dłużej postoi to za którym¶ razem z kolei odpali a jak już odpali to następnym razem pali na dotyk można powiedzieć. |
zamontuj sobie zaworek zwrotny paliwa między filtrem a pomp± powinno pomóc
dzozef - 21 Wrz 2008, 19:08
Tak jak my¶lałem, wystarczyła wymiana filtra paliwa i teraz zapala bez problemów.
Pozdrawiam
|
|