Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - dławienie obrotow 1.6 16v

FiFa - 21 Cze 2008, 17:27
Temat postu: dławienie obrotow 1.6 16v
Mam nie mały problem fiesta , strasznie muli, wogole nie ma tego ciagu jak powinna... Dzisiaj swoje przejechała, i długo tez stałem w korku, gdzie sie mocno zagrzała, ale nie wiem co moze powodowac ze przy 4k rpm juz auto wogole nie ciagnie i tak samo jak sie wcisnie gaz do samego konca, auto wogole przestaje ciagnac.... Filter powietrza mam wymieniony, paliwa?? Czy cos innego to moze byc ??
Marcin - 21 Cze 2008, 17:49

brudny przepływomierz
FiFa - 21 Cze 2008, 17:53

Jak go mozna wyczyscic?? Czym najelpiej ??
Marcin - 21 Cze 2008, 18:15

a co Ty biszkopt, że nie umiesz sam znaleĽć? :fox: wacik, ekstrakcyjna i do roboty, byle delikatnie
FiFa - 22 Cze 2008, 09:42

no przeciscilem ten przepłymowierz delikatnie, wszystko cacy, zresetowałem kompa auto odpaliłem-przejazdzka wszystko ok auto jedzie normalnei, wrecz bardzo dobrze...
Ale po przejazdzce zgasiłem silnik chce odpalic a tutaj zaczynaja cholernie obroty falowac..... :| To co przyplywka sie skonczyła ? ;-| Czy co mu jeszcze moze dolegac ... :| a na dodatek jak sie zagrzeje i sie depnie gazu to potrafi przyblokowac silnik na chwile... :| Dzisiaj taz z ciekawosci zapytałem ile nowa przeplywka kosztuje i mi sie odechciało... ;-|