|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - Z tlumika czasami strzeli
gorek - 3 Cze 2008, 20:09 Temat postu: Z tlumika czasami strzeli Czesc moj problem wyglada tak ze szarpie mi przy zmianie 1-2-3 bieg szarpnie i dalej ciagnie ale czytalem juz o tym szarpaniu i nie wyczytalem po czasami taki szczał z tlumika nie czesto ale jakby nie wiem dziwna sprawa i nie rowno pracuje podczas zejscia z ssania Prosze o jakas madra podpowiedz bo nie mam pomysłu a z tych postów to juz mam z głowy magiel :yyy: moge dodac ze jeden kabel WN przy wtyczce jest zaizolowany czy taka objawa buchniecia moze powodowac cos z zapłonem.
luki - 3 Cze 2008, 20:25
mnie strzelało w tłumik jak mailem poupalane zawory wydechowe. Więc sprawdź kompresje
gorek - 3 Cze 2008, 20:43
No ostatnio ze znajomym ustawialem zaworki i teraz sa ok.Przy regulacji na niektórych nie bylo wogole luzu chyba dwoch juz teraz nie pamietam czy ssace czy wylotowe hmm dziwna sprawa :yyy:
luki - 3 Cze 2008, 21:10
no właśnie ja tez miałem za ciasno poustawiane ciszej chodził. Ale straciłem kompresje, wiec zrzuciłem głowice i okazało sie ze zawory wydechowe do wymiany a i przy docieraniu gniazda-zawory tez było zabawy żeby wszytko ładnie dopasować
|
|