|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - VR 6 TURBO
królik - 4 Maj 2008, 15:34 Temat postu: VR 6 TURBO Witam. Mam teoretyczne pytanie dotyczące procesu uturbienia silnika VW 2.9 VR6.
Miał może ktoś już z tym doświadczenia? Ja osobiście nawet jeszcze nie dotykałem tego silnika i chciałbym się o nim jak najwięcej dowiedzieć ponieważ uważam go za dobrą bazę pod TURBO... a na forum VW nie można się za wiele dowiedzieć...
Arkadius - 4 Maj 2008, 16:17
na Forum Fiesty VR6... no cóż jedno VR6 jest we Fieście ale bez Turbo ;(
wg mnie chyba największy trud moze sprawić zrobienie kolektora wydechowego pod turbo... na allegro jest jakiś Golf III VR6 Turbo na T4 popytaj goscia to Ci powie conieco pewnie
http://www.allegro.pl/ite...che_killer.html
królik - 4 Maj 2008, 16:23
Arkadius wiem że mamy fieste VR6...
A dlatego na forum fiesty ponieważ siedze tu już dłuższy czas i wiem że jest pare ludzi, którzy podobnie jak ja mają takie urojenia...
Próbowałem czegoś się dowiedziec na forum VW ale jako posiadacz Forda nie zostałem tam zbyt gościnnie przywitany...
PumaRST - 4 Maj 2008, 17:27
proces ten sam jak w każdym innym aucie:
odprężasz, wkałdasz wieksze wtryski, zapinasz kolektor z Turbina (sporo gfratów w USA),
wydech 2,5" , IC, strojenie i poszli z boksu
Arkadius - 4 Maj 2008, 17:49
a ma ktoś zdjęcie jak wygląda kolektor wydechowy pod suszarke do VR6? bo w tym silniku troche chyba jest to trudniej zrobić niż w klasycznym R6 czy tam R4
PumaRST - 4 Maj 2008, 18:04
normalnie, skrzynkowy, poszukaj na ebay.us tam są w duzych ilościach.
królik - 4 Maj 2008, 18:57
A co z żywotnością tego motoru? Trzeba go zakuwać żeby dmuchnąć z 0.7 Bara? Bo słyszałem że bardzo narzekają na te silniki...
Puma a co z Twoim pojadem?? Nie jeździsz niczym bo nie widać nigdzie Fieścinki??
Arkadius - 4 Maj 2008, 19:03
królik napisał/a: | Puma a co z Twoim pojadem?? Nie jeździsz niczym bo nie widać nigdzie Fieścinki?? |
wystarczy poczytać jego temat... nie rób OT
królik - 4 Maj 2008, 19:41
Arkadius to było akurat pytanie do konkretnej osoby ale cóż...
Dzięki za odp...
PumaRST - 4 Maj 2008, 19:57
co do zakuwania nie wiem, to juz musisz szuakć po forach VW ile przyjmuje ten silnik bez zakucia ale po odprężeniu.
co do mojego padla to nic wsumie z nim sie nei dzieje. Prace staneły w pewnym momęcie i narazie nic sie nei ruszyło. a kupić nikt jej nie chciał wiec bedzie sobie stać i czekać aż mi sie zache ja skąłdać.
|
|