Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - rs1800 nie odpala

pvzon - 12 Kwi 2008, 18:20
Temat postu: rs1800 nie odpala
po swapie na 1.8 z rsa jest problem bo fura nie chce zapalić. pomp podaje paliwo, jest isrka, podłączyłem woltomierz na wtyczkę od wtryskiwacza i brak napięcia więc chyba coś jest nie tak z wtryskiem. od czego zacząć szukać przyczynę? i jezcze jedno pytanko gdzie na listwie jest dopływ paliwa a gdzie powrót?
PumaRST - 12 Kwi 2008, 19:17

sprawdź masy na ECU od tego zacznij szukanie z elektryką,

a co do paliwa to:

1) podanie na końcu listwy,
2) powrót z regulatora ćiśnienia paliwa

Daras84 - 12 Kwi 2008, 20:00

PumaRST napisał/a:
sprawdź masy na ECU od tego zacznij szukanie z elektryką,

a co do paliwa to:

1) podanie na końcu listwy,
2) powrót z regulatora ćiśnienia paliwa

a czasem nie na odwrot :>

PumaRST - 12 Kwi 2008, 20:17

Daras84 napisał/a:
a czasem nie na odwrot :>

napewno nie, przeciesz regulator utrzymuje ciśnienie na listwie a nei przed nią!!

diodalodz - 12 Kwi 2008, 22:43

jeśli jest iskra to musi być zasilanie wtysków względem masy silnika jeśli jest jeszcze EDIS .
Jeśli nie ma tam napięcia to gdzieś jest problem z wiązką silnika . Zasilanie wtrysku cewki i reszty rzeczy jest realizowane przez przekaźnik główny w skrzynce bezpieczników . Komputer otwiera wtryski podając masę . podłącz 3 W żarówkę pod kostkę wtryskiwacza (żarówkę W3W) i zobacz czy przy próbie odpalenia zacznie migać . tylko pamiętaj aby odpiąć kostkę od wtryskiwacza .

Laskosz - 13 Kwi 2008, 08:28

a ty nie miałeś tego ziutka na gazie ? bo tak mi się coś zdawało na fotkach co kiedyś dawałeś, może masz pociętą wiązkę, u mnie tak było i musiałem to naprawiać po gazownikach
pvzon - 13 Kwi 2008, 11:13

pod kostkę od wtrysku podłączyłem woltomierz i nic nie pokazuje. gazownia była więc może po wywaleniu jej wiązki coś się stało.
diodalodz - 13 Kwi 2008, 12:03

jasne
zawsze jest przecięty przewód zasilający wtryski . Musisz poszukać pozostałości przekaźnika w komorze silnika i zewrzeć przewody tego samego koloru .zazwyczaj tuż za listwą gdzieś przecinają , jak był jakiś nowszy gaz to bedą wyprowadzone dwa przewody tego samego koloru często żółte .

pvzon - 14 Kwi 2008, 00:17

dzięki za porady, faktycznie kable od wtrysków były pocięte. po zrobieniu fura zagadała :)
Mafios - 14 Kwi 2008, 10:47

hej mialem to samo w sobote z Turbo pompka nie chodzi zasilania na wtryskach niet okazalo sie ze 2 kable brazowe masowe od puszki nie byly podlaczone
pvzon - 14 Kwi 2008, 11:07

jestam zły na maxa boi z powodu takiego drobiazgu magnolia nie wyszła
Tommur - 14 Kwi 2008, 11:47

Kurde szkoda. Fajnie byłoby xr na wałach zobaczyć ehhh. To do następnego :-)