| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Elektryka - Silnik reflektora

Wójcik - 22 Mar 2008,  17:38
 Temat postu: Silnik reflektora
 Posiadam taki od MK3 i nie wiem jak go sprawdzic czy dziala, sa trzy bolce, do ktorych mam podlaczyc zasilanie, pozdrawiam
 odyniec - 24 Mar 2008,  00:42

tam nie dochodzi zasilanie... przynajmniej to takich jakie ja mam w swojej...
 Wójcik - 3 Kwi 2008,  20:48

Wiec co mam zrobic...
 kazi - 4 Kwi 2008,  14:10

| odyniec napisał/a: |  	  | tam nie dochodzi zasilanie... przynajmniej to takich jakie ja mam w swojej... | 
 Nie gadaj bzdur i nie wprowadzaj kogoś w błąd. Te silniczki sterowane sa impulsami elektrycznymi jest tam układ scalony w silniczku dzięki któremu wiadomo w jakim ma byc położeniu reflektor. Nie sprawdzisz tego samemu chyba ze rozbierzesz silniczek i dasz mu bezposrednio napiecie.
 Marcin - 4 Kwi 2008,  14:24

kazi tak prawie prawda co prawisz...
  scalak to komparator napiec, a do silniczka dochodzi zasilanie, masa i napięcie sterujące z pokrętła od regulacji. madek - 5 Kwi 2008,  15:10

Dopisze sie do tematu. Czy da rade w ogole zdemontować silniczek lampy w MK3 zeby do czegos sie jeszcze nadawał?
 Bo zmienilem cala lampe i okazalo sie ze nie dziala w niej silniczek, chce przelozyc ten ze starej lampy ale nie bardzo widze mozliwosc...
 Seb0l - 5 Kwi 2008,  17:01

jest mozliwosc, przekrecasz silniczek w prawo o jakies 30 stopni (stojac przed autem) i potem masz do wyjecia te biala czesc w lampie. ma dziurki wiec przy uzyciu wygietego gwozdzia przekrecasz zeby wyciecia w kolnierzu pokryly sie z wypustkami tej bialej nasadki silniczka. "fachowe" nazewnictwo pewnie Ci pomoze

|  |