|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - wyłączenie radia podczas rozruchu..
jez733 - 18 Mar 2008, 21:37 Temat postu: wyłączenie radia podczas rozruchu.. Otóż w escorcie mam, kumpel w golfie też ma, kuzyn w renówce także, a ja w xrce nie mam
Chodzi o to że np słucha się radyjka na postoju przy zgaszonym silniku, i kiedy przekręcę się kluczyk i rozrusznik kręci to radio się samo wyłącza a jak rozrusznik przestaje kręcić to się włącza z powrotem...
xr2i z 90r nie ma takiej opcji czy po prostu ja mam instalacje do radia kombinowaną ?
essien - 18 Mar 2008, 22:11
a może masz po prostu kozak aku jeszcze
jez733 - 18 Mar 2008, 22:13
no nie wiem właśnie, dlatego pytam czy inni w xr2i mają taką opcję
pod stacyjkę nie mam na pewno bo nie muszę prądów włączać żeby radio grało...
FiFa - 18 Mar 2008, 22:38
tak chyba była we fiescie... u mnie tez radio sie nei wyłacza podczas zapalania chyba ze juz akumulator jest słaby.... Ale we fiescie tego bajeru raczej nie ma, bo naprzyklad w innych swatła tak samo podczas zapalnia gasna a we fiescie to juz nie...
jez733 - 18 Mar 2008, 22:40
szkoda bo to fajna sprawa
FiFa - 18 Mar 2008, 22:42
noo fajna sprawa i tak akumulatora nie wykancza noo ale coz przeciez fiesta to jest prostota, tylko w tej prostocie jest piekno
jez733 - 18 Mar 2008, 22:44
pozostało wciskać magiczny przycisk power w radiu
maczeta10 - 18 Mar 2008, 22:50
NO co wy a u mnie normalnie się wyłącza przy rozruchu i jest pod fabryczną instalację podpięte Czyli się da na pewno jakoś
jez733 - 18 Mar 2008, 22:52
maczeta10 napisał/a: | NO co wy a u mnie normalnie się wyłącza przy rozruchu i jest pod fabryczną instalację podpięte Czyli się da na pewno jakoś |
to powiedz mi jeszcze co pod co podpiąć i masz piwo:P na razie masz połowę za przywrócenie nadziei
kaczoro - 18 Mar 2008, 22:55
Ja gdy miałem oryginalne 6000 CD to mogłem je włączyć nawet bez kluczyka w stacyjce (radio i tak się wyłączało samo po około 20 minutach grania jeśli silnik nie był zapalony lub nie było kluczyka w stacyjce). Teraz mam JVC kd-lh811 i radyjko tylko i wyłącznie można włączyć jeśli kluczyk jest w położeniu "pierwszym" i w związku z tym radyjko włącza mi się po przekręceniu stacyjki oraz podczas rozruchu silnika także się wyłącza żeby po chwili włączyć się ponownie
Pozdrawiam.
dawidek - 18 Mar 2008, 23:02
Jak radyjko jest mało wymagające i nie potrzebuje dużo prądu to się nie wyłączy, ale jak potrzebuje to się wyłączy tak u mnie jest
Parzych - 18 Mar 2008, 23:10
Ja mam podpięte pod oryginalną instalację przez szpeców z ASO i też podczas rozruchu się wyłącza...
jez733 - 18 Mar 2008, 23:13
To że w MK6 albo MK4 się wyłącza to się nie dziwie ale że się w MK3 wyłącza to mnie bardzo boli bo mi się kurcze nie wyłącza, a mogło by...
Orientuje się ktoś jakiego kabla szukać i gdzie go ewentualnie do kostki podpiąć?
essien - 18 Mar 2008, 23:18
u mnie na oryginalnej instalacji i fordowskim radiem przy odpalaniu wylacza sie i wlacza automatycznie. Aku mam ok
maczeta10 - 19 Mar 2008, 00:32
No w sumie to nie wiem jak to jest podpięte bo tak było od zawsze ale wyraźnie jest podpięte pod stacyjkę na I położeniu działa tylko radio i nic więcej
Lokmen - 19 Mar 2008, 08:14
wyłaczanie sie radia podczas rozruchu nie zależy od instalacji elektrycznej auta tylko od samego radia - jesli radio jest markowe i dobre to bedzie sie wyłaczać podczas rozruchu w przypadku innych badziewi jest to niemożliwe
Parzych - 19 Mar 2008, 12:55
I wszystko jasne...
FiFa - 19 Mar 2008, 14:17
Łokmen napisał/a: | wyłaczanie sie radia podczas rozruchu nie zależy od instalacji elektrycznej auta tylko od samego radia - jesli radio jest markowe i dobre to bedzie sie wyłaczać podczas rozruchu w przypadku innych badziewi jest to niemożliwe |
A powiedz mi dlaczego naprzyklad w innych autach podczas zapalnia tez sie wyłaczaja swiatła a we fiescie nie ?? I tak samo jest z radiem moj model u mnie nie gasnie ale naprzyklad u mojej ciotki w skodzie fabii podczas zapalania sie wyłacza(ten sam model radia)... A to wyłaczanie jest tak montowane w jakis sposob po to aby cała energie przekazac na rozruch, a nie jakies zbedny pobor pradu jak np. Radio, swiatla
Lokmen - 19 Mar 2008, 14:51
a powiedz mi czym sie rózni taka instalacja zasilająca radio między skodą a fiestą - bo dla mnie to różnic nie ma żadnych to jest tylko kawał kabla zabezpieczony tylko bezpiecznikiemi nic więcej
marcus_87 - 19 Mar 2008, 15:21
a mi sie wydaje ze to zalezy czy auto ma polozenie acc kluczyka w stacyjce czyli akcesoriow.
FiFa - 19 Mar 2008, 17:12
Ja nei wiem dokladnie jak to jest, ale wiem ze własnie w niktorych autach jest taka opcja ze podczas rozruchu gasna inne odbiorniki pradu i wiem ze sa tez takie auta w których to nie gasnie(np fiesta)... a pozatym radio tez nie jet na krotko podłaczone do akumulatora tylko idzie przez skrzynke z bezpiecznikami, jakimis przekaznikami itd. nie jestem elektrykiem i sie na tym tak dobrze nie znam.. ale jestem pewny ze to jest uzaleznione od samochodu i zamontowanej tam elektryki...
Lokmen - 19 Mar 2008, 19:01
no to ciekawe - elektryka a tym badziej skrzynka bezpieczników w XR2i (w MK3) nie rózni sie niczym specjalnym od cywilnych fiest - a radio (Sony Xplod XR4300) mi gasło przy rozruchu jak dobrze sie poszuka to nawet można znaleć w archiwum posta na ten temat
jez733 - 19 Mar 2008, 21:15
Po prostu lepsze radia mają wejście na przewód odpowiedzialny za wyłączanie się radia podczas rozruchu, kiedy idzie sygnał do rozrusznika w tym samym momencie sygnał otrzymuje radio i się wyłącza, tandetne radia się nie wyłączą bo nie mają takiej opcji, ale jeśli w samochodzie nie ma takiej opcji lub jest coś pochrzanione jak w przypadku mojej xrki do nawet radio za 1000zł się nie wyłączy.. Taka jest cała tego filozofia...
Problem tylko skąd to w aucie pociągnąć lub jakiego koloru powinien być kabelek za to odpowiedzialny, bo ja zapewne nie mam go wpiętego w kostkę i w tym cały problem...
gkulka - 19 Mar 2008, 22:01
to chyba kwestia kostki : Cytat: | Większość radioodtwarzaczy ma podwójne wejście plusa zasilania. Jeden z nich jest podłączany tam gdzie jest dostępne na stałe zasilanie mimo wyłączenia stacyjki a drugi tam gdzie to zasilanie pojawia po włączeniu stacyjki. I logiczne jest, że radiem steruje to wyłączane zasilanie. |
oraz
Cytat: |
Producenci radioodtwarzaczy w różny sposób rozwiązali tą sytuację. Najprościej jest gdy radio ma złącze ISO na kablach. Wtedy można zamienić połączenia na kablu (np. żółty przewód zamienić z czerwonym miejscami), lub też oba plusy wziąć z tego doprowadzenia gdzie zasilanie jest na stałe (wtedy możemy słuchać radia na postoju bez kluczyka). Problem pojawia się gdy radio ma na stałe wbudowane złącze ISO. Ale i tu producenci znaleźli rozwiązanie. Można przecież przełączyć plus z jednego na drugi bezpiecznikiem (Clarion, JVC) lub też zworą (Sony Pioneer). Ale wtedy nie mamy już radia sterowanego kluczykiem. |
źródło http://elektron.pol.lubli...able/dolkab.htm
FiFa - 19 Mar 2008, 23:32
gkulka, ale Ty teraz napisałes co zrobic w jaki sposob podłaczyc radio aby sie właczało razem z kluczykiem...
jez733 - 20 Mar 2008, 00:16
Cytat: | gkulka, ale Ty teraz napisałes co zrobic w jaki sposob podłaczyc radio aby sie właczało razem z kluczykiem... |
no właśnie, ale też sie przyda
gkulka - 20 Mar 2008, 11:09
FiFa napisał/a: | gkulka, ale Ty teraz napisałes co zrobic w jaki sposob podłaczyc radio aby sie właczało razem z kluczykiem... |
tak, chodziło mi o to że problem pewnie jest w podłączeniach kostki, bo nawet mój "100-letni" kasetowy Clarion to potrafi. Na tej stronce są schematy kostek do sporej ilości odtwarzaczy, więc problem może sie rozwiązać po podłączeniu jakiegoś kabelka do kostki- ale co i jak to niestety nie wiem.
FiFa - 20 Mar 2008, 13:44
Ale jak podłaczyc, aby sie właczało razem z kluczykiem to wiem .... ale tutaj jest głownym problemem dlaczego sie radionie nie wyłacza podczas rozruchu... a to ze jest podłaczone do stacjki to moim zdaniem nie ma jakiejs wiekszej zaleznsci od tego ....
buczekpan - 20 Mar 2008, 14:09
Zrób sobie zasilanie radia przez przekaźnik. Kabel sygnałowy od stacyjki do rozrusznika podłącz pod przekaźnik. W momencie zapalania samochodu, na przekaźnik pójdzie 12V i przełączy na drugi obwód pod który nic nie będzie podłączone. Obwód pierwszy pod który podłączysz zasilanie radia zostanie rozłączony i radio zgaśnie. Gdy samochód zapali, puszczasz kluczyk i wszystko wraca do normy, radio się włącza bo znowu dostaje zasilanie.
jez733 - 20 Mar 2008, 14:20
buczekpan napisał/a: | Zrób sobie zasilanie radia przez przekaźnik. Kabel sygnałowy od stacyjki do rozrusznika podłącz pod przekaźnik. W momencie zapalania samochodu, na przekaźnik pójdzie 12V i przełączy na drugi obwód pod który nic nie będzie podłączone. Obwód pierwszy pod który podłączysz zasilanie radia zostanie rozłączony i radio zgaśnie. Gdy samochód zapali, puszczasz kluczyk i wszystko wraca do normy, radio się włącza bo znowu dostaje zasilanie. |
o i wreszcie konkretna odpowiedź.. a może wie ktoś jeszcze jaki to m być ten przekaźnik, gdzie takowy dostane bo w mojej mieścinie takiego sklepu brak
buczekpan - 20 Mar 2008, 14:28
na przykład na allegro za 2 PLN:
http://moto.allegro.pl/it...ow_swiatel.html
jest to zwykły przekaźnik samochodowy 30/40A
schemat:
Mogłem pomylić i na schemacie kabelek żółty nie podłącza się pod dolny pin, tylko pod środkowy. Dokładnie nie pamiętam. Reszta jest dobrze.
jez733 - 20 Mar 2008, 18:53
Ten kabel co idzie z + do rozrusznika wychodzi ze stacyjki?
Jakiego koloru są kable + do rozrusznika, i zasilanie radia ze stacyjki?
buczekpan napisał/a: | Mogłem pomylić i na schemacie kabelek żółty nie podłącza się pod dolny pin, tylko pod środkowy. |
W przypadku gdy się odwrotnie podłączy to może się coś stać?
buczekpan - 20 Mar 2008, 21:53
1. Kabel od stacyjki do rozrusznika jest niebieski albo niebiesko-czarny, nie pamiętam dokładnie.
2. zasilanie radia ze stacyjki wygląda następująco,
a) jeśli chcesz żeby radio działało dopiero po przekręceniu kluczyka, podłączasz
żółty kabel ze schematu (taki żółty kabel wychodzi z radia) przewód pod żółty kabel ze stacyjki
b) jeśli chcesz żeby radio działało nawet jeśli nie ma kluczyka (powiedzmy zostawiasz dziewcznę w aucie, zabierasz klucze, a ona czeka na Ciebie i umila sobie czekanie słuchając ulubionej stacji radiowej będź ulubionego zespołu który masz nagrany na płytce), podłączasz żółty przewód od radia pod czerwony przewód wyczodzący z radia (zasilający).
Jeśli podłączysz odwrotnie to radio nie zagra gdy je włączysz, tylko wtedy gdy będziesz zapalał samochód, więc gdyby nie grało to na początek zamień piny, a nie odpalaj samochodu
Pomyliłem na 100%, czyli dolny pin nie jest podłączony
W razie pytań - służę pomocą
jez733 - 20 Mar 2008, 23:41
buczekpan napisał/a: | (powiedzmy zostawiasz dziewcznę w aucie, zabierasz klucze, a ona czeka na Ciebie i umila sobie czekanie słuchając ulubionej stacji radiowej będź ulubionego zespołu który masz nagrany na płytce) |
raczej wole opcje z stacyjką a jak już bym ją zostawił to jej kluczyki zostawię
jak się minimalnie ociepli to będę kombinował jak co to będę pytał
Tofikos - 21 Mar 2008, 22:50
Ja sie tam na elektryce nie znam, ale w mojej fofi też sie wyłącza radio przy rozruchu. Moim zdaniem nie jest to spowodowane elektryka w samochodzie Jeśli chodzi o ten przekaźnik co tak piszecie o nim to nie może być tak że odłącza on zasilanie od radia podczas rozruchu bo u mnie radio ma podłączony jeden kabel zasilający i gdyby zasilania w czasie takowego rozruchu zanikło w radiu to automatycznie radio powróciło by do ustawień fabrycznych a tak się nie dzieje Ja obstaje za wersja, że radio posiada takowe umiejętności
buczekpan - 22 Mar 2008, 11:03
A ja twierdze że nie, bo żeby radio wiedziało kiedy ma się wyłączyć to też musi dostać jakiś sygnał. Z tym przekaźnikiem to był sposób, jeśli ktoś chce za wszelką cenę tak zrobić. Po przemyśleniach stwierdzam że prawdopodobnie podłączenie żółtego kabla od radia do stacyjki powinno rozwiązać problem, ale wtedy radio nie zagra bez kluczyka w stacyjce. Natomiast jeśli ktoś chce żeby się wyłączało przy odpalaniu i grało nawet jeśli nie ma kluczyka w stacyjce, to przekaźnik jest alternatywnym rozwiązaniem.
WESOŁYCH ŚWIĄT I SMACZNEGO JAJA
Aron_PL - 3 Kwi 2008, 09:22
U mnie w orginalnym fordowskim radiu przy zapalaniu radio się nie wyłanczało, jakies trzy lata temu zmieniłem na Panasonica CQ-C1323NW i zaczeło się wyłanczać Swiatła i inne duperele przy zapalaniu jak sie nie wyłanczały tak sie nie wyłanczają
kenczorf - 3 Kwi 2008, 10:10
a ja powiem ze wedlug mnie to tylko wi wylacznie sprawa naladowania aku. gdy w tyg jezdze tylko do pracy...jade raptem pare minut...to wtedy sie wylacza przy zapalaniu a gdy tylko zrobie dluzsza trase szczegolnie jak poszaleje na obrotach to przy kolejnym wlaczeniu gdy aku jest naladowany aradio sie nie wylaczy:) i tak bylo na 12letnim kenwood'zie i teraz na nowce pioneerku deh 55bt
Parzych - 3 Kwi 2008, 11:19
kenczorf napisał/a: | a ja powiem ze wedlug mnie to tylko wi wylacznie sprawa naladowania aku. | Śmiem wątpić, nie uwierzę że kupując samochód w salonie, dali mi padnięty aku, ani że po pokonaniu kilkuset kilosów nie naładował się na tyle, żeby radio nie wyłączało się przy uruchamianiu silnika... Ja mam podpięte pod oryginalną instalację przez szpeców z ASO i też podczas rozruchu się wyłącza... Zawsze... Dodam, że bez kluczyków też da się włączyć.
Marcin - 3 Kwi 2008, 17:43
parzych73 napisał/a: | kenczorf napisał/a: | a ja powiem ze wedlug mnie to tylko wi wylacznie sprawa naladowania aku. | Śmiem wątpić, nie uwierzę że kupując samochód w salonie, dali mi padnięty aku, ani że po pokonaniu kilkuset kilosów nie naładował się na tyle, żeby radio nie wyłączało się przy uruchamianiu silnika... Ja mam podpięte pod oryginalną instalację przez szpeców z ASO i też podczas rozruchu się wyłącza... Zawsze... Dodam, że bez kluczyków też da się włączyć. |
popieram i dodam jeszcze, że jak wyłączysz radio podczas włączonej stacyjki, wyłączysz i włączysz ją z powrotem to radio się wtedy nie włączy, tak jest u mnie przy fordowskim 6000 i z tego co pamiętam u ojca w pugu 206 też tak to działa z fabrycznym radiem.
kenczorf - 3 Kwi 2008, 23:26
parzych73 napisał/a: | Śmiem wątpić, nie uwierzę że kupując samochód w salonie, dali mi padnięty aku, ani że po pokonaniu kilkuset kilosów nie naładował się na tyle, żeby radio nie wyłączało się przy uruchamianiu silnika... Ja mam podpięte pod oryginalną instalację przez szpeców z ASO i też podczas rozruchu się wyłącza... Zawsze... Dodam, że bez kluczyków też da się włączyć. | moze w nowym slaonowym jest cos takiego...moze to opcja radia... ale jak wytlumaczysz realnie to ze wylacza sie podczas robienie krotkich odcinkow..ciglego odpalania i gdy "magiczne oczko" pokazuje mi ze musze podladowac a nie wylacza sie gdy mam zielone np po dluzszej trasie?
do74 - 4 Kwi 2008, 14:28
u mnie raz sie wyłącza a raz nie, myślę że jest to uzależnione od stanu naładowania akumulatora i poboru mocy przez radio w danej chwili
zenek213 - 7 Maj 2008, 17:14
Witam!!!
A u mnie wyłącza sie radyjko w czasie odpalania i to napewno ie zalezy od akumulatora bo mam świeżutki prosto ze sklepu i dalej sie wyłącza, a mi akurat chodzi o to zeby się nie wyłączało w czasie odpalania nawet sobie zmostkowałem w kostce iso kabelek memory z plusem żeby grało bez kluczyka .
SpiderMAN - 7 Maj 2008, 17:30
To zalezy na 99,9% od mocy rozruchowej akumulatora...
Po prostu jak slabiutki to radio sie samo wylacza, bo ma za male napiecie, po odpaleniu jak juz alterntor laduje dziala normalnie.
sulos - 7 Maj 2008, 17:32
SpiderMAN, glupota, glupota i jeszcze raz glupota. aku nie ma nic do rzeczy
chyba, ze nowka akku 75ah jest tak slaby, ze radio musi sie wylaczac na rozruch...
SpiderMAN - 7 Maj 2008, 20:01
sulos napisał/a: | SpiderMAN, glupota, glupota i jeszcze raz glupota. aku nie ma nic do rzeczy
chyba, ze nowka akku 75ah jest tak slaby, ze radio musi sie wylaczac na rozruch... | To udowodnij swoja teze... a nie od glupoty mi tu wyjezdzaj...
sulos - 7 Maj 2008, 20:03
SpiderMAN, wlasnie udowadniam tym, ze mam nowy akumulator 75Ah i radio wylacza sie podczas rozruchu tak samo jak wylaczalo sie na akumulatorze, ktory byl na zajechaniu
SpiderMAN - 8 Maj 2008, 16:14
Czyli to zalezec moze od ukladu rozruchowego/rozrusznika, ciul wie czego tam jeszcze...
FiFa - 8 Maj 2008, 17:53
taaa ja jestem pewny ze jestes jakies ustrojostwo co sie tym zajmuje.... Dlaczego np w noych autach podczas zaplonu wyłaczaja sie swiatła i wszystkie zbedne odbiorniki rpradu na ta chwile az sie uruchomi.... Sulos pewnie jzu ma takie ustrojostwo, bo nowszy model, a natomiast mk3 nie ma czegos takiego i czy radio sie wyłączy zalezy od samego radia ale takze od naladowanie akumulatopra...
|
|