Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - Fiestka (MK3 - 93r.) po przejechaniu 100 metrów gaśnie...

sushi2051 - 7 Mar 2008, 02:38
Temat postu: Fiestka (MK3 - 93r.) po przejechaniu 100 metrów gaśnie...
Hmmmm przeglądam, przeglądam i przeglądam forum i odpowiedzi nie moge znaleść, mianowicie mam fiestke z roku 93, silniczek 1.1 i pojawił mi się nie mały problem, gdy odpalam samochód po dłuższym postoju (5-8 h )i ruszam po przejechaniu od 50-100 metrów samochód gaśnie, traci obroty pomruguje akumulator i poprostu gaśnie, po ponownym odpaleniu chodzi bez problemu, wymieniłem świece myśląc że tu jest problem lecz on nie zniknął...może wy macie jakieś pomyśły na to, prosze o pomoc :fcp11
Piter - 7 Mar 2008, 11:15

Masz gas?
sushi2051 - 7 Mar 2008, 14:05

Aha przepraszam nie napisałem samochodzik chodzi na benzynke...
diodalodz - 7 Mar 2008, 14:35

ale dusi go , dzieje się tak podczas jazdy czy na postoju . jaka jest reakcja na gaz do dechy??
sushi2051 - 8 Mar 2008, 19:31

Zaczyna się dusić, zaczyna migać lampka aku...i gaśnie, gazowanie nic nie pomaga tak jak by było to przeznaczenie, dzisiaj miałem tak że zgasł i przez 5 minut nie chciał odpalić, rozrusznik kręcił ładnie i stabilnie ale nie chciał zaskoczyć, po około 5 minutach zajarzył zaczął prykać i jak by dojścia do jednej świecy nie miał zmuliło go totalnie, brak mocy po minucie dopiero do końca zaskoczył...:-/ heh nie mam głowy co tu może być...:-/