|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning stylistyczny - Odlewy z włókna
Bongo - 2 Mar 2008, 16:48 Temat postu: Odlewy z włókna Witam. Mam dostep do progów FUTURA RS tzn tak zeby zrobic z tego odlew albo forme z laminatu.Czy istnieje taka mozliwosc wogole ?? sa jakies firmy ktore robia takei cos na zamowienie ??
Arkadius - 2 Mar 2008, 17:16
z laminatu da rade, odezwij się do ludzi którzy np. w łodziach siedzą na pewno ogarną temat, do mnie masz troche za daleko bo kolega bawi sie takimi rzeczami
Daras84 - 2 Mar 2008, 20:19
chyba kazda firma ktora rob itjuningiwe zderzaki
Bongo - 2 Mar 2008, 20:44
Arkadius...a gdybhm pokryl koszty wysylki takiego progu i wogole ?? wogole mozesz podac jakis orjentacyjny koszt ?? Pozdro
Arkadius - 2 Mar 2008, 21:02
jak mnie do reszty nie rozłoży i jutro będe się widział z kumplem to się spytam co i jak i za ile
Bongo - 2 Mar 2008, 21:04
moze kilka osob by chcialo takie progi...a wierze ze napewno tak bo to rarystas to zawsze wyszlo by nieco taniej...
Hyuga - 2 Mar 2008, 21:44
A co ja z tego będę miał? :>
SpiderMAN - 2 Mar 2008, 23:01
Flaszkę...
Piter - 2 Mar 2008, 23:57
Hyuga napisał/a: | A co ja z tego będę miał? :> |
Ty będziesz miał oryginały
Bongo - 3 Mar 2008, 09:15
wlasnie dobrze powiedziane piter
pawloplus - 3 Mar 2008, 19:50
Bongo ja jestem za... Chetnie bym sobie taki jeden komplecik sprawił jeśli by to było ładnie wykonane i wmiare nie drogie
elvis25 - 11 Mar 2008, 21:46
Jeśli szukacie kogoś kto może zrobić odlewy to mogę zapytać znajomego.
Gość robi łodzie wędkarskie z włókna szlanego i laminatu.
Myślę, że jak w tym siedzi to nie będzie problemu tylko nie wiem jaki koszt ... podejrzewam że to zależy od ilości bo zrobienie formy dla 1 kompletu jest mało opłacalne.
Postaram się go zapytać o orientacyjny koszt.
Hyuga - 11 Mar 2008, 23:03
Popytaj, popytaj. Jak wyjdzie dobrze cenowo, to pozdzieram z zainteresowanych od sztuki
xandiev - 14 Mar 2008, 10:53
Piszcie chłopaki co tam z tymi progami bedzie bo może tez bym sie dopisał pod takim jednym komplecikiem
Od niedawna mam auto i jeszcze nie jest zbyt superos wiec trzeba je troche dopracowć żeby mieć się czym pochwalić
gkulka - 22 Mar 2008, 14:19
dopiero teraz zauważyłem ten temat. Mam trochę doświadczeń w temacie laminatów, bo generalnie zajmuję się jachtami morskimi[niestety nie zawodowo] i musiało by to wyglądać tak:
1) dokładne wymiarowanie i rysunki
2a) kopyto pozytywowe z materiału łatwego do kształtowania np. styropian, styrodur [uzyskanie dokładnych krzywizn, krawędzi, gładkości powierzchni - szpachowanie, szlifowanie] - im dokładniej wykonane , tym mniej zabawy później.
2b)kopyto szkieletowe - czyli wycięte ze sklejki przekroje poprzeczne
3)kopyto negatywowe na podstawie pozytywowego z materiału twardego[laminat]
4)produkcja elementów
Odlew raczej odpada chociażby z tego powodu że materiały typu gips[np. latwo sie obrabia] sa dość kruche i przy cienkich-długich elementach raczej by się nie sprawdził. Poza tym podczas schnięcia wykurcza się wiec wymiary by szlag trafił.
Piszę o tym, gdyż nie jest to proste ani tanie. A czasu wymaga od cholery.
Z resztą sami wiecie ile sobie firmy liczą za body-kit'y, gdzie kopyta maja juz gotowe
Jak macie to pokażcie jakieś fotki obydwu stron?
Skfarek - 28 Maj 2008, 17:18
Hej postanowiłem odgrzać temat bo potrzebuję 4 osób które by chciały lekką maskę do mk6, poniżej 4 szt. gość się nie podejmie robienia. Koszt ok 400 zł czy ktoś będzie chętny potrzebuję jeszcze 3 osób? Parzych może sie piszesz? Albo ty Cywek?
PitusK - 28 Maj 2008, 19:29
skfarek ja chetny ale na maske MK4 wszedłbym w to
Krawiec - 28 Maj 2008, 21:48
a ja do mk3
Skfarek - 29 Maj 2008, 09:41
No to szukamy już 10 osób bo Cywek odpada (rozmawiałem z nim)
squadak - 29 Maj 2008, 10:56
Krawiec napisał/a: | a ja do mk3 | ja tez do mk3 bym sie pisal, wiec jeszcze 2 osoby potrzebne
stafcio - 29 Maj 2008, 11:04
maska ze szkła czy węgla?
Skfarek - 29 Maj 2008, 17:42
Za 400 zł węgiel?????? Chyba drzewny Sorki za zgryżliwość - a tak już na serio to z laminatu
stafcio - 30 Maj 2008, 08:16
jakbyś miał kiedyś doczynienia z robieniem takich rzeczy to byś wiedział, że mówi się na to że jest z węgla albo ze szkła (tak na skróty, wieszzzz )
a tak swoją drogą, to z bratem rozmawiałem który naprawia powłoki na samolotach i siedzi w tych rzeczach już parę lat. być może zacznę z nim robić elementy do fiesty z włókien. np maska albo progi i zderzaki xr, rs. orientacyjnych kosztów jeszcze nie znam, ale jakby ktoś chciał kupić nowy komplet poszzerzeń i zdzerzaków od xr2i albo rs, to mógłbym mieć to w dobrej cenie. pożyjemy zobaczymy.
Skfarek - 30 Maj 2008, 11:51
Sorki w takim razie za ignorancje - zachowałem sie jak nastolatka ale się to więcej nie powtórzy ;( Węgiel=carbon tak?. Jakbyś zaczął taką działalnosć to ja się piszę na błotniki przednie do mojej MK6.
|
|