|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - Maskowanie radia
gkulka - 25 Lut 2008, 11:54 Temat postu: Maskowanie radia Witam,
Mam w auteczku takiego "klasyka" jak clarion crh61 i generalnie mi wystarcza. W mieście gra radyjko, a w trasie transmiter+mp3 i też jest git - śpiewać nie muszę . Czy da sie to jakoś zamaskować, żeby nie korciło jakiś idiotów z cegła w kieszeni? Czy dać se spokój i szukać czegoś z panelem na allegro?
Grabarz - 25 Lut 2008, 12:27
A takie coś Ci wystarczy ?
maskownica
kmb - 25 Lut 2008, 18:20
mam cos takiego - spelnia swoja role . Dość dobrze maskuje. Wiadomo ze złodziej juz sie zastanowi zanim wywali szybe. Tyle nie wiem czy wejdzie jeśli masz zamontowane radio z ramka. Ja osobiscie czasami maskuje dziure po radiu jak je wyciagne, bo po tym jak mi ukradli 1 radio przerobilem blaupunkta cd36 na kieszeniowe
Grabarz - 25 Lut 2008, 18:36
Gorzej z zamaskowaniem oryginelnego (czyt.dużego) radia.
Mam nadzieję, że się tak na nie nie rzucają
Bit1 - 25 Lut 2008, 18:42
Moim zdaniem to kaseciaków już nie kradną
gkulka - 25 Lut 2008, 20:27
Bit1 napisał/a: | Moim zdaniem to kaseciaków już nie kradną |
też mam taką nadzieję, ale na wszelki.....
stasiek49 - 25 Lut 2008, 20:34
kaseciaki spadły z ceny,teraz są w cenie telefony,GPS,
Bit1 - 25 Lut 2008, 20:42
stasiek49 napisał/a: | kaseciaki spadły z ceny,teraz są w cenie telefony,GPS, |
Nawet nie chodzi o to że są inne mniejsze a cenniejsze przedmioty, tylko że mało ludzi kupuje kaseciaki bo ten format już umarł i jak ktoś ma kraść i ryzykować, wpadkę czy coś to woli już coś konkretnego co łatwo pójdzie czyli radio z CD.
Co prawda ja też mam kaseciaki i se chwale bo mam przenośne mp3 pod zmieniarkę podłączone
tylko u mnie nie widać że to kaseciak bo mam panel który zakrywa wejście na kasety więc jak stoje w takich "niebezpieczniejszych" miejscach to opuszczam tylko panel żeby ludzie widzieli że to na kasety
Póki co działa nikt się nei włamywał:ok:
gkulka - 25 Lut 2008, 22:52
mnie bardziej intereseuje , żeby nie korciło "żula" z cegła w kieszeni , bo wiadomo że dla "fachowca" to z takiego radia żaden zysk[a szyby drogie]. Co masz na myśli " ...opuszczam panel..."??
Bit1 - 26 Lut 2008, 07:12
gkulka napisał/a: | mnie bardziej intereseuje , żeby nie korciło "żula" z cegła w kieszeni , bo wiadomo że dla "fachowca" to z takiego radia żaden zysk[a szyby drogie]. Co masz na myśli " ...opuszczam panel..."?? |
Chodzi o to że moje radio wygląda tak http://www.allegro.pl/ite..._keh_7600r.html
więc wygląda jak radio z CD dlatego jak wychodzę z auta to wtedy opuszczam panel na płasko (tak jak na ostatnim zdjeciu na tej aukcji) zeby bylo widac ze to kaseciak
dida - 4 Wrz 2008, 11:59
myśle ze najlepszym wyjściem jest wyciągac panel.jeśli jest taka możliwość co do maskownic to z osobistych doznan wiem ze jest to z dwóch powodów złe.po pierwsze dosyc meczonce jest zakładanie takiej maskownicy jak nie jest dobrze spasowana do radia.a po drugie to po dłuższym używaniu wyciera radio ..w miejscach gdzie dolega.
|
|