| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Mechanika - Minimalna grubość tarcz hamulcowych

mochris - 24 Lut 2008,  21:27
 Temat postu: Minimalna grubość tarcz hamulcowych
 Witam. Może ktoś mi podpowie jaka jest minimalna grubość tarcz hamulcowych (niewentylowanych) w Fieście 1,1 MK3.
 Jose - 24 Lut 2008,  21:37

Wystarczyło wejść na:
 http://sklep.intercars.com.pl/
 i byś znalazł:
 Średnica [mm]: 239,7
 Grubość tarczy hamulcowej [mm]: 10,0
 Minimalna grubość [mm]: 8
 Typ tarczy hamulcowej: pełny
 Ilość otworów: 4
 średnica otworu [mm]: 108
 Wysokość [mm]: 43
 średnica otworu centrujacego [mm]: 63,6
 Średnica wewnętrzna [mm]: 136
 otwór o żr [mm]: 13,8
 Pozdr
 dday - 24 Lut 2008,  23:53

| Jose napisał/a: |  	  | Minimalna grubość [mm]: 8 | 
 marudzisz
   ja mam ok 7 i hamulce są żylety
   ale jak się klocki skończą to wymieniam
   Parch - 25 Lut 2008,  00:13

Sorry za odrobinę spamu, ale jakbyście chcieli kupić mało używane (przejechane ok. 7k km), niewentylowane tarcze Brembo, to chętnie oddałbym za 50 złociszy. Stan bdb. Jakby coś to PW.
 SpiderMAN - 25 Lut 2008,  07:48

To masz już za cienkie... Czekaj dalej, to ci się pokrzywią i daleko nie zajedziesz... 	  | dday napisał/a: |  	  |  	  | Jose napisał/a: |  	  | Minimalna grubość [mm]: 8 | 
 marudzisz
   ja mam ok 7 i hamulce są żylety
   ale jak się klocki skończą to wymieniam
   | 
   Moje mają 8,5 i bedę niedługo zmieniać...
 dday - 25 Lut 2008,  23:21

| SpiderMAN napisał/a: |  	  | ... Czekaj dalej, to ci się pokrzywią i daleko nie zajedziesz...   | 
 czyli
   5km czy 30 tysiaków
     pokrzywienie spowoduje tylko tyle, że bić zaczną a nie, że przestaną hamować
   Jose - 26 Lut 2008,  00:58

| dday napisał/a: |  	  | pokrzywienie spowoduje tylko tyle, że bić zaczną a nie, że przestaną hamować | 
 To szlifuj je dalej, a może znajdą się w tej galerii:
 http://www.hamulce.net/tabel.htm
 Polecam wszystkim którzy nie widzieli i nie chcą zobaczyć czegoś takiego u siebie.
 Pozdr
 SpiderMAN - 27 Lut 2008,  13:12

Jak zaczna bic, to ich skutecznosc spadnie... 	  | dday napisał/a: |  	  |  	  | SpiderMAN napisał/a: |  	  | ... Czekaj dalej, to ci się pokrzywią i daleko nie zajedziesz...   | 
 czyli
   5km czy 30 tysiaków
     pokrzywienie spowoduje tylko tyle, że bić zaczną a nie, że przestaną hamować
   | 
 Wierz mi... wiem co mowie, mialem pokrzywione tarcze hamulcowe w rowerze chocby...
 dday - 27 Lut 2008,  22:44

| SpiderMAN napisał/a: |  	  | Jak zaczna bic, to ich skutecznosc spadnie... | 
 niop to jak zaczną to zmienię - chyba, że (jak już pisałem) mi się wcześniej klocki skończą
   nie jestem samobójcą (a chyba zostałem za takiego odebrany) ale nie mam też pedantycznego podejścia do samochodu - ma działać poprostu

|  |