| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Zachodniopomorski Team - Nowy Wideorejestrator

AMONe - 29 Sty 2008,  17:21
 Temat postu: Nowy Wideorejestrator
 Na drogi Powiatu Goleniowskiego Wkracza nowy wideo rejestrator.

nfo z Gazeta Goleniowska:

"Wśród 22 nowych radiowozów, przekazanych dzisiaj przez Komendę Główną zachodniopomorskim policjantom, znalazło się 6 aut pościgowych marki Opel Vectra, które dzięki wzmocnionym silnikom osiągnąć mogą prędkość nawet 250 km/h. Jak twierdzi nadkom. Wiesław Ziemba, oficer prasowy KPP w Goleniowie, jeden z nich trafi do naszego powiatu i zostanie wyposażony w wideo rejestrator, co pozwoli na skuteczniejszą niż dotąd walkę z piratami drogowymi."

Z innych źródeł informuje ze jest to jasnoniebieska Vectra OPC 2.8 V6 Turbo (280KM, Vmax ok 280-290km/h [wersje policyjne nie maja ograniczników elektronicznych!] 0-100 - 6,5s )

Do tego w innych województwach oprócz Opli zakupiono Renault Megane Sport 2.0Turbo (225KM , Vmax 250km/h , 0-100 - 6,0s)

Komenda Głowna myśli również nad zakupem Mitsubishi Lancera EVO X do walki nielegalnymi wyścigami (źrodlo DP).

Ja uważam że nasza policja ogranicza się tylko do karania za prędkość, idą na łatwizne. Niech łapią taksówkarzy którzy jeżdżą jak poj***ni. I nie chodzi tu o przekraczanie prędkości. Jest wiele innych wykroczeń z którymi spotykam się CODZIENNIE i kilka razy na oczach policji ale nic nie było w tym kierunku zrobione BO PO CO?.
 W tym całym "UWAGA PIRAT" śmiać mi sie chce jak łapią za prędkość a przy innych wykroczeniach stoi tylko operator i jest tępy komentarz prowadzącego a policji tam niema.

Kiedyś zapytałem policjanta przy kontroli dlaczego łapią tylko za prędkość, spioł sie i nie odpowiedział mi na to pytanie.
 ARe - 30 Sty 2008,  01:49

W powiecie jest jeszcze jeden nowy wideorejestrator, dokładniej  srebrzysta KiaCee'd  :> pozdr
 jackrzec - 30 Sty 2008,  08:08

U nas parę lat temu tez dostali Vectrę i się po roku rozje..li! Ale wyremontowali i znowu jeździ ZST J170
 beliaal1 - 30 Sty 2008,  13:07

trzeba miec dobre auto co by łamać przepisy
   molu - 30 Sty 2008,  13:23

OPC - sie rozmarzyly smerfy
   pzdr
 AMONe - 30 Sty 2008,  14:26

Jest koleszka w szczecinie, ugadaliśmy się i zrzucamy sie na 500zł. Punktów ma 0 i chce sie poświęcić... a dlaczego? Ma Audi S2 4x4 i Bóg wie jeszcze co (Moc ok. 340PS). Przetestujemy tą Vectre.

Jak dla mnie to mała rozrzutność taka Vectra a co do Evo to sie nie wypowiem...
 BLADE - 30 Sty 2008,  15:06

W Świnoujściu Urząd Miasta i KMP wypożyczyła przenośny fotoradar.
 Pierwszego „dnia pracy” urządzenia, fotoradar uwiecznił ponad 40 kierujących, którzy przekroczyli dozwoloną prędkość 50km/h, o średnio 30-35 km.
 Więcej w artykule.
 AMONe - 30 Sty 2008,  15:53

Bzdura... zabroniono policji sie chować po krzakach to Straż miejska ma teraz na to pozwolenie... To jest Polska.
 molu - 30 Sty 2008,  18:06

Takie cus dostali dzis u nas-wiec trzeba uwazac (szczegolnie prezes jak przelatuje
  przez gorzow) - ponoc 2.5 w turbinie.   pozdro
 trzeci - 30 Sty 2008,  20:26

Jutro będę leciał do Poznania ... Spadkiem, więc przetestujemy
   Punkty wyzerowane, mandaty spłacone, trzeba coś wrzucić na 2008 rok
   A na poważnie, to już faktycznie co raz ostrożniejszym trzeba być, nawet "zając" może być radiowozem z kamerą z tyłu :/
 Pozdro ...
 beliaal1 - 31 Sty 2008,  13:01

| AMONe napisał/a: |  	  | Jest koleszka w szczecinie, ugadaliśmy się i zrzucamy sie na 500zł. Punktów ma 0 i chce sie poświęcić... a dlaczego? Ma Audi S2 4x4 i Bóg wie jeszcze co (Moc ok. 340PS). Przetestujemy tą Vectre.. | 

a bedzie jakaś relacja ??
 AMONe - 31 Sty 2008,  21:47

pewnie tak... narazie dowiaduje się anonimowo czy to nie będzie brane pod ucieczke czy coś... i czy nie zabiorą mu prawka przy aż takim przekroczeniu prędkości.

Hehe... debilny pomysł co ?
     beliaal1 - 1 Lut 2008,  08:54

ty to powiedziałes....

ja nie komentuje
   AMONe - 5 Lut 2008,  10:24

Niestety. Podchodzi to pod ucieczkę. Grozi za to kara grzywny i pozbawienie wolności do lat trzech.
 scenic_17 - 5 Lut 2008,  15:43

| AMONe napisał/a: |  	  | Niestety. Podchodzi to pod ucieczkę. Grozi za to kara grzywny i pozbawienie wolności do lat trzech. | 
 ogladnijcie ostatni odcinek "uwaga pirat" koles Mercedesem ML 420 CDI nie zatrzymal sie do kontroli to ni mogli go dojsc nowym passatem.. po kilkunastu kilometrach sie zatrzymal i powiedzial ze pooprostu nie zauwazyl.. przekraczajac predkosc o 150km/h dostal 500pln i 10 pkt..

|  |