Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - ford 2014

lemiel - 13 Gru 2004, 17:32
Temat postu: ford 2014
mam problem :) jestem posiadaczem ( chyba szczesliwym z tego powodu ) fiesty :) i radyjko w niej zainstalowane to orginalny sprzet forda model 2014 tylko problem jest taki ze radio lezy w domu a samochód jezdzi. lezy dlatego ze poprzedni własciciel wyciagnał je z auta i nie pooznaczał przewodow. Mam wiec prosbe do bardziej doswiadczonych posiadaczy czy macie moze schemat tylnej kostki ( co i do czego sluzy) wdzięczny bede za pomoc
bheesty - 14 Gru 2004, 11:27
Temat postu: Ford 2014
Jest taka sprawa! Mam instrukcje od tego radia i zobacze, czy tam cos jest na ten temat, ale to potrwa troszke, bo instrukcja jest w aucie, a auto mnie chwilkowo opuscilo. Nie jestem pewien, czy w niej jest schemat kostki, ale pobuszuje i zobacz. Ja rowniez mam problem. Owa instrukcja jest po Niemiecku i nie wszystko jest zrozumiale dla mnie.

Powiedzcie prosze, co nalezy zrobic jezeli ktos (pożyczant :D ) wrombal mi kilkakrotnie bledny kod i radio teraz nie reaguje na prawidlowy? Jaki jest sposob?

bheesty - 14 Gru 2004, 11:29
Generalnie nie podalem kontaktu w razie posiadania informacji :)
bheesty@wp.pl
ozga.lukasz@wp.pl

bheesty - 16 Gru 2004, 11:36
Temat postu: W instrukcji jest tylko to, do czego sam doszedlem :)
Tak jak mowilem wczesniej. Trzeba rozlaczyc radio, albo rozpiac klemy w akumulatorze i chwilke odczekac. Wtedy radio powinno wrocic do fabrycznego kodu. Mam w instrukcji jeszcze jak sie to dalej koduje, ale niemieckiego az tak dobrze nie znam i czekam na pomoc kolezanki :)

Pozdrawiam wszystkich, watpliwie szczesliwych posiadaczy 2014 :)

bheesty - 16 Gru 2004, 11:44
Temat postu: A moze ktos ma...
A moze prostrza sprawa, moze macie po prostu polska instrukcje do tego, jak to Ford nazwal Systemu Audio?? :P
Piotrek - 10 Sty 2005, 23:44
W linku poniżej znajdziesz gniazdo odbiorników ford z opisem.
dla Ford 2014 złącze jest identyczne

:arrow: http://www.pisi.com.pl/zlacza.htm

Pozdrawiam

Grze - 11 Sty 2005, 12:48

przeciez to zwykle ISO :D

wystarczy isc do pierwszego sklepu rtv i powinni miec wtyczki iso(w ktorych kazdy przewod jest podpisany).

Kacper - 11 Sty 2005, 13:22

http://www.pisi.com.pl/conn/ford1.gif
Czy to jest też jest zwykłe ISO ? nie, i żeby było ciekawiej to będzie musiał troche poszukać żeby kiupić tą kostke (giełda, allegro, ostatecznie moze w ASO... ja kupiłem od gościa zakładającego radia, chociaz nei chciał mi sprzedać... skasował mnie dużo za dużo ale potrzebowałem na szybko :wink: (dałem mu 30zł ale w zamian za to zamontował mi dodatkowo wszystko... choc i tak potem przerobilem, bo źle zrobił (np brak podświetlania itd))

Grze - 11 Sty 2005, 15:23

hehe... looknolem na początek strony i skumałem(błędnie) ze o to gniazdo chodzi
Kacper - 11 Sty 2005, 17:08

Niestety w fordach standardowego ISO nie ma... tak mnie to wkurzyło, że do teraz pamietam :lol: