|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Fiesta mk3 komputer
bunio546 - 2 Sty 2008, 14:49 Temat postu: Fiesta mk3 komputer Witam. Jestem posiadaczem fiesty mk3 1.1 1991rok. Ostatnio jechałem sobie trasą i mi zgasła. Normalnie w świecie zgasła. Zaholowałem ją do domu i pierwsze co to podładowałem akumulator-nic nie dało. Przeczyściłem masa od akumulatora-nic. Nowe świece i kable- nic. Iskra jest zarąbista. Paliwo zalane do pełna. nie jest brudne. Podejrzewałem pompkę paliwa, ale pompuje normalnie paliwo do filtra. Filtr paliwa wymieniony. Podejrzewam, ze to komputer, ponieważ jak przekręcę zapłon to nie ma takiego dźwięku jak był wcześniej. nic sie nie załącza. Kręci dobrze jednak nie pali. Mam pytanko, czy jeśli pojadę do mechanika i podepnie fiestke pod komputer to będzie od razu wiedział, że walnięty. Używka komputer kosztuje okolu 100zł więc wolałbym żeby to nie to. Pozdrawiam.
Marcin - 2 Sty 2008, 14:52
sam możesz sprawdzić czy komputer wysyla kody migowe, na podstawie ktorych będziedz wiedział czy jest co nie tak, jak to zrobić to poszukaj bo bylo.
[ Dodano: Sro Sty 02, 2008 14:53 ]
w podpisie masz 1,1 - masz wtrysk czy gaźnik?
bunio546 - 2 Sty 2008, 14:54
mam wtrysk. Poszukam tematu na forum:P Dzięki
Freeman - 3 Sty 2008, 16:01
Tu masz wszystko opisane co i jak z diagnostyką kodami migowymi:
http://fiesta.abla.piwko.pl/por_tester/
diodalodz - 4 Sty 2008, 22:11
proponuje rozebrać przekaźnik pompy paliwa i nacisnąć klucz palcem i obserwować co się bedzie działo . Prawdopodobnie umarł przekaźnik albo pompa paliwa padła . Z tąd brak "tego dźwięku"
|
|