|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning mechaniczny - Sprężyny , Zawieszenie , Zawias , Obniżenie , Gwint
Qzyn - 6 Gru 2004, 10:29 Temat postu: Sprężyny , Zawieszenie , Zawias , Obniżenie , Gwint Czesc. Mam okazje kupic ze smieszna cene gwintowane sportowe zawieszenie do fiesty, ale ja mam ikserke z 90 roku 1,6 a zawias niby jest do fiest JAS/JBS od roku 95' do 00'. Ogladalem to na fotce to wyglada identycznie (mocowaniqa itd) tylko ma po dwie blaszki na lacznik stabilizatora. Myslicie ze podejdzie to do mojej??? Bo cholera serio dobra okazja sie kroi
Korton - 6 Gru 2004, 10:38
Jakby nie pasowało daj namiar bo do mojej by pewnie podeszło...
Qzyn - 6 Gru 2004, 11:07
Hehe Korton cfaniaku :D:D Ale dobrze wiedziec ze jesli nie podejdzie to beda chetni zeby odkupic
mellow - 6 Gru 2004, 12:56
Napewno mocowania i budowa przednich amorow z mk4 jest taka sama ??
Ja wiem tylko z wlasnego doswiadtczenia ze sprzeyny z mk4 nie wejda do mk3 ...
Pozdrawiam
Qzyn - 6 Gru 2004, 15:42
Mocowanie dolne wyglada identycznie, tzn amorek jest okragly i wchodzi do takiej jakby "obejmy" w piascie, natomiast gora standardowo wychodzi szpilka no i jest mocowanie do lacznika stabilizatora. Tak wiec wydaje mi sie ze nie ma opcji zeby sie nie dalo dopasowac... A co do sprezyn to zawias gwintowany ma ten plus ze ma po 2 sprezyny na amorek i one sa jednoscia z amortyxzatorem ze tak powiem, takze talerzyki sprezyn wogole mnie nie interesuja
NOWITEK - 6 Gru 2004, 16:02
Poproś gościa żeby Ci zmierzył dokładnie ile ma amortyzator przy wejściu do piasyty. Np w Amorki w Escorcie chyba z 92r i mojej fieście są prawie identyczne ale srednica amora właśnie przy wejściu do piasty jest o 1 mm większa w Escorcie. może w Fiestach będzie to samo ale lepiej sprawdzić
|
|