Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Śmierdzi spalinami przy włączonym ogrzewaniu

Toshio - 3 Lis 2007, 16:53
Temat postu: [MK3] Śmierdzi spalinami przy włączonym ogrzewaniu
Witam wszystkich.
Mam pytanko. Co to może być , jak włączę ogrzewania to wali mi w samochodzie jakby spalinami.Najwięcej jak stoi np. na światłach. Boje sie o swoje życie, co bym sie nie zatruł.Wydech prawie nówka, filtr powietrza wymieniony. Pomocy!!

easy - 3 Lis 2007, 17:14

a wężyk ci sie jakiś nie odczepił np ten co idże z korka oleju do filtra, może dziurawy, ja go mam oczepionego( specjalnie) i tez śmierdzi spalinami zwłaszcza jak wentylator włączę.
Toshio - 3 Lis 2007, 17:25

wszystko jest na swoim miejscu. Specjalnie odczepiony? W jakim celu?
jackrzec - 4 Lis 2007, 09:20

u mnie śmierdziało gdy przepaliła się rura kolektorowa - była wypalona dziurka przy samej sondzie lambda. Rurę wymieniłem i juz nie śmierdzi.
Toshio - 4 Lis 2007, 13:08

Ale u mnie jest wszystko oki z wydechem ... naprawdę, nie wiem :sad:
amon31 - 30 Lip 2010, 20:48

jackrzec napisał/a:
u mnie śmierdziało gdy przepaliła się rura kolektorowa - była wypalona dziurka przy samej sondzie lambda. Rurę wymieniłem i juz nie śmierdzi.

nie miałeś kłopotów z jej wymianą?? Mnie to teraz czeka, bo długo już jeżdżę z dziurawą rurą i też zajeżdża spalinami.

jackrzec - 30 Lip 2010, 21:04

amon31 napisał/a:
nie miałeś kłopotów z jej wymianą??
Miałem, tzn nie z samą wymianą, a z odkręceniem śrub od kolektora. Ale troche pomoczyłem w odrdzewiaczu i poszło.

Ześ się obudził - ostatni post był w tym temacie napisany 3 lata temu...

amon31 - 31 Lip 2010, 00:53

jackrzec napisał/a:
Ześ się obudził - ostatni post był w tym temacie napisany 3 lata temu...

3 lata temu nie miałem jeszcze fiestki, a teraz mam autko i dziurawą rurę ozor

mathieu8909 - 1 Sie 2010, 00:55

U mnie tez śmierdziało kiedyś spalinami, jak otwarłem okno albo szyber a przyczyna była banalna. Z kolumny kierowniczej zsuneła sie guma, w miejscu gdzie kolumna przechodzi przez ściane grodziową, do tego mała nieszczelnosc tłumika i przy przeciągu zasysało spaliny z komory silnika do kabiny. Czasami to aż mnie muliło i zaczynał łeb napierd**** :hahaha:
kamilocha1 - 1 Sie 2010, 18:34

a nie cieknie ci gdzies kolo filtra paliwa:> bo stamtad moga ci smrody lepiec tez przez nawiew
Rebel - 1 Sie 2010, 22:05

kamilocha1 napisał/a:
a nie cieknie ci gdzies kolo filtra paliwa:> bo stamtad moga ci smrody lepiec tez przez nawiew

Hmmm jest chyba różnica pomiędzy zapachem spalin a oparami benzynki.