|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - Wentylator sie nie włączył?
Marcinus - 28 Wrz 2007, 20:34 Temat postu: Wentylator sie nie włączył? Stojąc w korku zauważyłem ze temperatura wzrosła mi torche ponad "N" i zjechałem na pobocze żeby sie silnik ochłodził odczekałem chwile i włączyłem ogrzewanie na maxa.
Dlacze wentylator sie włączył zawsze sie włanczał na "0" co zawiodło :
1. Jak sprawdzic wentylator i czujnik
2. Czy nie uszkodziłem silnika uszczelki pod głowicą
3. Ile kosztuje nowy czujnik
sawcio1234 - 28 Wrz 2007, 20:43
Zdejmij wtyczke z czujnika na termostacie (niebieska) i zmostkuj wentylator powinien zaskoczyc Jak nie to bezpiecznik sprawdz Silnik tez sprawdzisz odpinajac wtyk i podlaczysz zasilanie To na razie tyle Pozdro
Marcinus - 28 Wrz 2007, 20:59
sawcio1234 napisał/a: | Silnik tez sprawdzisz odpinajac wtyk i podlaczysz zasilanie |
Silnik sprawdzic podciągając kable + - z akumulatora do wtyczki od wentylatora dobrze rozumiem
szef-mk3 - 29 Wrz 2007, 08:56
Mi się jeszcze nigdy nie włączył wentylator we fieście, nawet w lato w mieście. Nie wiem, jeszcze nie słyszałem od innych użytkowników żeby im włączył się wentylator.
sawcio1234 - 29 Wrz 2007, 09:36
Nie Jak zdejmiesz wtyczke to zrob z przewodu taki mostek i polacz te otwory we wtyczce a do samego silnika to dolaczasz prad z aku i mase tez moze byc z aku Moj sie wlacza bez problemu jak dojdzie do "o"
MARKONI 100 - 3 Paź 2007, 21:37 Temat postu: Mam podobny problem Witam. Ja posiadam fifi z 91 roku i mam podobny problem u mnie tez wentylator zalaczal sie bardzo żadko a jesli sie załaczy to dopiero w położeniu N wiec myslalem ze to normalne jednak slyszalem opinie ze powinien sie właczyc wczesniej i niewiem teraz co moze byc u mnie nie tak a dodam ze wentylator mam sprawny i nowy termowylacznik
|
|