Forum FiestaKlubPolska -

Tuning mechaniczny - kompresor/regulator paliwa

Leon_SSJ - 5 Wrz 2007, 15:53
Temat postu: kompresor/regulator paliwa
nie wiem czy to bylo jak bylo to sorry ;) co o tym sadzicie? ma to sens?
http://www.allegro.pl/ite..._w_polsce_.html

odyniec - 5 Wrz 2007, 16:04

zwiekszona dawka paliwa da przyrost mocy, ale nie taki sam jak dala by zwiekszona dawka paliwa i powietrza... troszke sie mija a celem moim zdaniem, bo lepiej dac wiecej powietrza ktore jest darmowe, niz paliwa, ktore kosztuje.
Laskosz - 5 Wrz 2007, 20:24

odyniec napisał/a:
bo lepiej dac wiecej powietrza ktore jest darmowe, niz paliwa, ktore kosztuje.
zubożyć mieszanke i za jaki¶ czas robić remont lub szukać innego silnika :)
adi08 - 5 Wrz 2007, 21:07

odyniec napisał/a:
troszke sie mija a celem moim zdaniem, bo lepiej dac wiecej powietrza ktore jest darmowe, niz paliwa, ktore kosztuje.

BZDURA... najlepsze parametry silnik osiaga przy lambdzie 0,86-0,87 a wiec mieszance BOGATEJ !!!

squadak - 6 Wrz 2007, 09:32

pomijajac fakt ze jest to tylko regulator cisnienia a nie zaden kompresor paliwa to
do xrki tak latwo tego nie zalozysz bo ma ona swoj wlasny regulator wkrecony bezposrednio w listwe wtryskowa... wiec jak zalozysz to cudo gdzies po drodze to potem seryjny regulator i tak zrobi swoje :) a nawiasem mowiac to ten seryjny tez ma regulacje i mozna podkrecic cisnienie na nim

PumaRST - 6 Wrz 2007, 11:14

squadak napisał/a:
a nawiasem mowiac to ten seryjny tez ma regulacje i mozna podkrecic cisnienie na nim

i pięknioe sie reguluje :lol: wiem bo podlali¶my paliwem u mnie za pomoca niego. A co do aukcji to owszem co¶ to pomaga ale nie s±dze zeby to był jaki¶ powazny przyrost mocy.