|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning stylistyczny - koncowka z dyfuzorem
kenczorf - 23 Lip 2007, 23:53 Temat postu: koncowka z dyfuzorem witam
czy ma ktos zalozona lub mial koncowke tlumika z dyfuzorem?;>
jaki to daje efekt po zalozeniu na zwykly a nie basowy tlumik koncowy?
warto jest w cos takiego zainwestowac czy uzyskam pierdzacy beznadziejny dzwiek?;>
Arkadius - 24 Lip 2007, 06:20
efekt bliski 0
kenczorf - 24 Lip 2007, 11:28
aha czyli majac zwykly tlumik mozna sobie dac spokoj z z koncowka z dyfuzorem i kupic zwykla ladna
Ad@mus - 24 Lip 2007, 21:52
ja obciolem ten lulok z tlumika zaraz przy puszce i zalozylem koncowke i ladnie buczal, nie pierdzial,
zwykla koncowa 8|
kenczorf - 24 Lip 2007, 23:40
Ad@mus napisał/a: | zalozylem koncowke i ladnie buczal, nie pierdzial,
zwykla koncowa 8| | zwykla? a moze mial dyfuzor i nawet nie wiedizales
Arkadius napisał/a: | efekt bliski 0 | rozmawialem dzis z kolega co mial taka koncowke w bravie i powiedizal ze przy niskich obrotach czy jalowych nie slychac roznicy ale jak juz wszedl na obroty to ladnie buczal..nie pyrkal..wiadomo nie to co basowy tlumik tylko taki lagodny dzwiek
Ad@mus - 25 Lip 2007, 13:46
kenczorf napisał/a: | Ad@mus napisał/a:
zalozylem koncowke i ladnie buczal, nie pierdzial,
zwykla koncowa 8|
zwykla? a moze mial dyfuzor i nawet nie wiedizales |
zwykla rura kwasowa wiec napewno dyfra nie miala
kenczorf - 25 Lip 2007, 14:07
Ad@mus napisał/a: | zwykla rura kwasowa wiec napewno dyfra nie miala | a jak bez tej koncowki? taki sam dzwiek czy inny?;>
madek - 25 Lip 2007, 16:15
chcialem cos napisac ale wystarczy ze zacytuje Loya z tematu ktory jest kilka linijek nizej
Cytat: | a ja go popieram ...jezeli masz ..dobrej firmy dedykowany tłumik seryjny przy tej pojemnosci najprawdopodobnie zapewnia ci najlepsze osiagi jakie mozesz mieć z tłumika ...powaznie . jesli zechcesz ja zrobic na XR...to w ramach otworu zderzaka proponuje raczej skromnie ...prawie fabryka i nawiązanie do kształtu to koncówka w kwadracie ( czy lekko prostokacie ) z zaoblonymi kątami. Złoty srodek to okragła koncówka o fi 85mm...setka wyglada smiesznie i uderza o boki otworu . Koncówka dospawana bezposrednio do puszki (szczelnie ) i skrócenia wychodzacej z puszki orginalnej koncówki moze prowadzić do wywołania ciekawych efektów akustycznych . |
kenczorf - 25 Lip 2007, 23:33
madek napisał/a: | Koncówka dospawana bezposrednio do puszki (szczelnie ) i skrócenia wychodzacej z puszki orginalnej koncówki moze prowadzić do wywołania ciekawych efektów akustycznych . | czyli wnioske z tego prosty...jesli koncowka jest dobrze dospawana to moze wywolac jakis ladny dziwek:)
Piter - 26 Lip 2007, 09:16
kenczorf napisał/a: | madek napisał/a: | Koncówka dospawana bezposrednio do puszki (szczelnie ) i skrócenia wychodzacej z puszki orginalnej koncówki moze prowadzić do wywołania ciekawych efektów akustycznych . | czyli wnioske z tego prosty...jesli koncowka jest dobrze dospawana to moze wywolac jakis ladny dziwek:) |
Przy silniku 1.1 ? Nie bardzo.
kenczorf - 26 Lip 2007, 10:59
FKP Piter napisał/a: | Przy silniku 1.1 ? Nie bardzo. | czyli nic z tego ...czy bedzie czy nie taki sam efekt? O taka odpwoiedz mi chodizlo czy to cos da czy nie...
madek - 26 Lip 2007, 17:08
Loy pisał wlasnie o 1.1.
kenczorf - 26 Lip 2007, 23:29
ale zescie zamotali...kupie taka z dyfuzorem i podziele sie wnisoakmi:)
Piter - 27 Lip 2007, 08:37
http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=25481
Chciałem tylko zauważyć że Loy nie jeździ 1.1 , a ja śmigałem tym autkiem prawie 3 lata i nawet wywalenie całego końcowego na rzecz wolnego przelotu niewiele da po za hukiem w czasie jazdy.
Fajny efekt dźwiękowy był po wywaleniu kata, środka i basowy końcowy ale zaaaa głooośsnooo
Jedyny efekt jaki uzyskasz to ładny wygląd spod zderzaka.
kenczorf - 27 Lip 2007, 11:17
no coz..kupilem koncowke ultera...za dwie godzinki mam odebrac auto z nowymi tlumikami i przyspawana ta koncowka... a jaki bedzie efekt to opisze jak sprawdze
[ Dodano: Pią Lip 27, 2007 14:33 ]
a wiec tlumiki firmy pluciennik i koncowka ulter'a z dyfuzorem... efekt: auto juz nie pyrka a co do dzwieku to w aucie praktycznie nie slyszalny a na zewnatrz delikatny pomruk czyli cichy niski dziwek ktory daje sie uslyszec
Tomek - 11 Sie 2008, 18:19
ja mam . leciutki pomruk jesst ale tyle co nic ale nie o to mi chodilo mial byc efekt wizualny.
naturalhigh - 12 Sie 2008, 00:34
jaka koncowke wybrac z dyfuzorem czy bez???
i najlepiej jaka firma?mam 100 zl na zakup koncowy
co polecacie?
ohnedich - 12 Sie 2008, 00:56
daj sobie looz z koncówka zalatw sobie lepiej tłumik sportowy i bedzie lepiej brzmialo i wyglądało
kenczorf - 12 Sie 2008, 15:52
Cytat: | daj sobie looz z koncówka zalatw sobie lepiej tłumik sportowy i bedzie lepiej brzmialo i wyglądało | to zalezy co kolega chce osiagnac...jesli sam wyglad to koncowke kupic nawet bez dyfuzora (opcja tansza niz sportowy tlumik)...prawda jest taka ze ten pomruk slychac delikatnie tylko gdy sie stoi kolo tlumika. A jesli chcesz miec basowy pierdzacy czy jakikolwiek inny dzwiek no to sportowy tlumik
naturalhigh - 12 Sie 2008, 22:59
chodzi mi wylacznie o wyglad
jakie koncowki z jakich firm polecacie?????mam na to 100zl
Miły - 12 Sie 2008, 23:05
ulter ewentualnie utnij z kwasówki i ładnie wypoleruj
Arkadius - 13 Sie 2008, 09:14
mam u siebie ponad 2 lata ultera i świetnie sie trzyma, wiec śmiało polecam
kenczorf - 13 Sie 2008, 15:08
ja kupilem ultera za 80 i jestem zadowolony..ladny polerowany owal nie wiem jak w twoim miescie ale u mnie glownie ulter jest dostepny
-adi- - 14 Sie 2008, 11:15
mysle ze koncowka z dyfuzorem przy fiescie 1.1 nic nie da ja w mojej 1.1 mialem zalozony tlumik koncowy ultera i szczerze mowiac to dopiero jak auto wchodzilo na WYSOKIE obroty glośniej troche było, a tak to leciutki pomruk
naturalhigh - 17 Sie 2008, 00:08
mam 1.4
kenczorf - 17 Sie 2008, 11:11
-adi- napisał/a: | mysle ze koncowka z dyfuzorem przy fiescie 1.1 nic nie da | naturalhigh, mowil przeciez ze chodzi mu glownie o wyglad...ladne koncowki i tak maja juz dyfuzor wiec z czy bez co za roznica...albo bedzie deliaktny pomruk albo nic... najwazniejsze zeby wygladalo dobrze
-adi- - 28 Sie 2008, 21:52
yhym ja tłumik sportowy też tylko dla wyglądu zakładałem ;P ładniej wygląda
|
|