| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - napylanie bazy

Długii - 4 Lip 2007,  20:30
 Temat postu: napylanie bazy
 chodzi o to że porobiłem małe zaprawki na nadkolach podkład juz zmatowiony ,tak samo  naokoło miejsca ktore było malowane podkładem tak z 5cm .i teraz pytanko bo baze bede miał w sprey`u :(  czy obklejać zaraz nad miejscem malowanym(wtedy powstanie rant pradopodobnie) czy troche dalej tak zeby lekki wykusz powstał ,tak samo z klarem??? i jeszcze ujedno jak jedna warstwa nie przykryje podkładu to malować dalej na mokro czy poczekać aż wyschnie???
 dzieki pozdro
 daniel - 4 Lip 2007,  20:37

| Długii napisał/a: |  	  | ak jedna warstwa nie przykryje podkładu to malować dalej na mokro czy poczekać aż wyschnie??? | 
 według mnie poczekać bo się zlewki porobią
 ale czekaj na innych
 jackrzec - 5 Lip 2007,  06:31

Wszystko zależy od lakieru - niektóre maluje się na mokro, a przy niektórych trzeba odczekać. Oczywiście pisząc "na mokro" nie mam na myśli 5 sekund po malowaniu...  Tak samo z klarem - niektóre wymagają suchej bazy, a niektóre maluje się na niewyschniętą. 	  | Długii napisał/a: |  	  | jak jedna warstwa nie przykryje podkładu to malować dalej na mokro czy poczekać aż wyschnie??? | 
 Piter - 6 Lip 2007,  14:04

| Cytat: |  	  | obklejać zaraz nad miejscem malowanym(wtedy powstanie rant pradopodobnie) czy troche dalej tak zeby lekki wykusz powstał | 
 najlepiej maluj do załamania, tak żeby zgubić różnice

|  |