Forum FiestaKlubPolska -

LPG - [MK3] Instalacja LPG do Futury 1.6 16V

pundek - 21 Cze 2007, 18:03
Temat postu: [MK3] Instalacja LPG do Futury 1.6 16V
Czesc.
Troszke poczytalem ale nigdzie nie znlazlem jedno znacznej opowiedzi.
jaka najlepiej instalke do Futury??
Znajomi (w innych autach) uzywaja BRC i sa zadowoleni. Tez sie zastanawialem na BRC ale teraz sekwencja czy druga generacja??
Co poradzicie??
Czy ktos zna dobrego gazownika w obrebie Zielonej Góry lub w samej zielonce??
Pzdr pundek.

Czacza - 21 Cze 2007, 18:15

Nie pchałbym miksera do Zeteca. Za duzo widziałem takowych z poklejonymi klejem na gorąco dolotami. Dobra sekwencja to IMHO konieczność. Choc pewnie da się to zmontować na II gen., ale trzeba FACHOWCA, a nie pana Miecia, co kupił se laptoka i montuje gaz. Bo potem mam klientów, którym nagle Mondeo chodzi na 3 gary i rozpędza się do 90km/h.
pundek - 22 Cze 2007, 07:44

CZyli co czacza polecasz sekwencje IMHO i powinno grac. A teraz druga strona medalu ile taka sekwencja wynosi??
Pzdr pundek.

czerepach - 22 Cze 2007, 10:05

Czacza,
Czacza napisał/a:
sekwencja to IMHO konieczność.
:-( To jest jakaś nowa instalacja sekwencyjna...? bat

[ Dodano: Pią Cze 22, 2007 10:07 ]
pundek, Instalacje z sekwencyjnym wtryskiem gazu w fazie lotnej kosztują zwykle ok 2500zł.

zoharek - 22 Cze 2007, 10:28

pundek, IMHO = in my humble opinion = moim skromnym zdaniem
sekwencja z wtryskiem w fazie lotnej faktycznie od 2500, ale warto dołożyć, i np. za 2800 założyć BRC Sequent24 (to już nazwa instalacji :D ), no chyba że masz najnowszą Fiestę prosto z salonu, a może i ST ( :P ) to wtedy warto wtrysk ciekłego gazu, jest idealny i... ...kosztuje 5000-7000 :P

pundek - 22 Cze 2007, 11:05

niestety najnowszej fiesty to nie mam.
Mam poczciwa Futurke z 94. Hm nie zalezy i na nazwie tylko na jakosci. Czyli co zoharek polecasz BRC sekwencje. Ok.
Hm a moze ktos ma inne pomysly??
Pzdr pundek.

czerepach - 22 Cze 2007, 12:46

pundek, :D To jest jedyny poprawny wybór!