| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Mechanika ogólna - [MK3] Wymiana filtru paliwa

Gifol - 20 Cze 2007,  18:22
 Temat postu: [MK3] Wymiana filtru paliwa
 Witam Zacnych Panów - no i Panie:)

mam pytanko:
 jestem przed wymianą  filtra paliwa w fiescie mk3 91 wtrysk.
 I ciekawi mnie czy po założeniu nowego trzeba go jakos specjalnie potraktowac przed zalozeniem? Jakos odpowietrzyc, napełnić najpierw, zalac paliwem?

Czy jest cos na co powinienem zwrocic uwage?

Z góry dzięki za info!
 Kubaes - 20 Cze 2007,  18:25

Poprostu montujesz nowy, nastepnie z dwa razy przekręcasz stacyjke az sie pompka nie wylaczy i normalnie odpalasz- zalewanie i odpowietrzanie to domena diesli :-/, ale tylko niektorych...
 Gifol - 20 Cze 2007,  19:02

Czyli normalnie montuje go, przykrecam przewód od paliwa ten od strony baku i ten od silnika. Pozniej pare razy stacyjka (co by go pompka napelnila) i po temacie?
 dday - 20 Cze 2007,  19:32

| Gifol napisał/a: |  	  | Pozniej pare razy stacyjka (co by go pompka napelnila) i po temacie? | 
 zgadłeś
   SpiderMAN - 21 Cze 2007,  06:39

Gifol, a ile dales za filtr i jaki kupiles?
 Piter - 21 Cze 2007,  07:19

| Gifol napisał/a: |  	  | Czyli normalnie montuje go, przykrecam przewód od paliwa ten od strony baku i ten od silnika. Pozniej pare razy stacyjka (co by go pompka napelnila) i po temacie? | 
 Na przewodzie jest taki pierścień (?) zaciskowy który musisz podważyć delikatnie płaskim śrubokrętem żeby przewód zszedł. Nie ciągnij na chama bo go urwiesz. Z powrotem wchodzi lekko i sam sie blokuje.
 Nic nie musisz zalewać, to nie diesel.
 I nie pomyl kierunków przy zakładaniu nowego filtra
   SpiderMAN - 21 Cze 2007,  09:01

Dobra zle pytanie... Znalazlem oryginal Motorcrafta za 38zl, wiec chyba dzisiaj pojade zakupic.
 Gifol - 21 Cze 2007,  14:41
 Temat postu: dzieki
 Dzieki Pany za podpowiedzi!

zaraz ide monotowac:)
 SpiderMAN - 22 Cze 2007,  16:14
 Temat postu: Re: dzieki

Ja juz tez zalozylem... 	  | Gifol napisał/a: |  	  | Dzieki Pany za podpowiedzi! 
 zaraz ide monotowac:)
 | 
 Coz... autko na pewno dostaje teraz normalnie paliwko... Bo reakcja na wcisniecie gazu jest o wiele szybsza, a do tego nie ma dziury po depnieciu na gaz. Stary filtr byl na pewno zapchany paprochami juz konkretnie.

Ze starym filtrem, po dodaniu gazu potrafilo przymulic na sekunde i dopiero szlo jakos do przodu.

Kolejna rzecz zrobiona.
 Lista rzeczy do zrobienia sie kurczy, ale i tak jest dluga jeszcze...

|  |